Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

ANKIETA – Czy Gatto i PO2IOMA, jako właściciel gry, powinni nadal brać czynny udział w rywalizacji Speedway Manager?

Czy Gatto i PO2IOMA, jako właściciel gry, powinni nadal brać czynny udział w rywalizacji Speedway Manager?
Tak
Nie
PreviousPage 3 of 5Next

Odniosę się do ankiety ze swoim zdaniem: W każdej NORMALNIE funkcjonującej firmie szef (szefowie) żeby być dobrym na swoim stanowisku powinni przejść cały etap rozwoju, czyli od podstaw do stanowiska które aktualnie zajmują.  I myślę, że tak zadziało się jeżeli chodzi o Damiana (GATTO) zanim wykupił od poprzednika SM przeszedł wszystkie etapy w SM. Jeżeli chodzi o Dawida (POZIOMA), to szczerze mam mieszane uczucia, że tak szybko wspiął się na wyżyny SM, ale screen wyraźnie pokazuje, że dwie ważne wartości są w bardzo wysokim poziomie 70% (a to ma naprawdę mocny wpływ na rozwój danego zawodnika). Zawsze będzie nie na rękę graczom jeżeli właściciele będą wysoko w ligach, ale nie ujmujmy im, że nic nie robią – PARY, SGP, SPG-U24, SPG-ADEPCI Oni są tam zawsze obecni. Poświęciłem poprzedni i ten sezon gdzie też tak pracuję i efekt jest taki, że we wszystkich SGP moi zawodnicy są w czołówce (czyli w 16 drużyn). Mam wrżenie, że Oni obaj po prostu tym żyją i nie warto doszukiwać się dziury w całym. PozdrawiAM,  jak mówi zawsze Janek Piwosz „NIECH WYGRA SPORT”

Gatto, Daniol and 4 other users have reacted to this post.
GattoDanioljospendarek.bo_Raven_vizz

Głosowałem w ankiecie na nie. A dlaczego? Bo zawsze uważałem, że gra właścicieli nie będzie dobrze odbierana, obarczona ryzykiem podejrzeń o nadużycie czy wykorzystywaniem swojej przewagi. Poprzedni właściciel jaki był taki był, ale od rozgrywki trzymał się z daleka. Bycie właścicielem to jednak pewna przewaga w grze, bo nie oszukujmy się ale kazda zmiana w grze musi być przez nich zaakceptowana i uzgodniona z programistą, musi on również mieć jakieś wytyczne, nie mówię że taka wiedzą to przepis na sukces ale ….jednak wiedzą coś więcej i wcześniej.                                                         Kolejna przewaga są zapewne SC bo wiadomo gracze za nie muszą płacić a Góra już niekoniecznie i tutaj doskonałym przykładem są……adepci Poziomy, jakim cudem albo ile SC trzeba przerzucić lub jakie mieć szczęście żeby co.sezon mieć adeptów gdzie Wal I Kon są prawie równe n poziomie ok 70 %, refleks jest poniżej 20% i jeszcze zgrać na przyzwoitym poziomie presję, przywództwo,agresję….. o ile rozgrywka Gatto nie budzi większych zastrzeżeń to jednak rozgrywka Poziomy juz daje do myślenia innym graczom i dlatego budzi  kontrowersje 😉

Wegli96, Daniol and recha81 have reacted to this post.
Wegli96Daniolrecha81

Arai, mój kreator z partnerskiego w wieku 14 lat ma wszystkie nawierzchnie w okolicach 80 i TJ na poziomie 87 więc wydaje mi się że może osiągnąć podobne wartości co zawodnicy Poziomy. Stworzony na początku sezonu, katowany w wszystkich możliwych zawodach – nie opuścił jeszcze żadnych, od początku pompowany motocyklami premium.

Dodane pliki:
  • Aby przesyłać pliki musisz się zalogować.

https://speedwaymanager.pl/riders/257175-mariusz-wojnar

3 pierwsze lata na ławce, żadnej ligi, żadnych sgp, żadnych par – tylko treningi punktowane. Nie licząc ledwo zaczętego sezonu to pojeździł tylko coś w poprzednim. Tor długi wbity na 85, grząska nawierzchnia mogłaby być w podobnych granicach gdybym nie zmienił nawierzchni prawie codziennie. 
Także, to nie problem wbić wysokie doświadczenie. Nawet bez katowania 

Dodane pliki:
  • Aby przesyłać pliki musisz się zalogować.

Witam. Blackboy napisał wszystko to co sam bym napisał. To tak jak np. w moim przypadku zawodowym…albo jesteś taksówkarzem albo klientem. Niech wygra Sport 💪 

Daniol has reacted to this post.
Daniol

Czemu wpis Araia z DOWODAMI W POSTACI SCREENÓW został usunięty?

Wegli96 and Daniol have reacted to this post.
Wegli96Daniol

Czemu Arai dostał bana na forum po usunięciu jego wpisu? 

Daniol has reacted to this post.
Daniol

Nie podejrzewam chłopaków o oszustwa. Mają u mnie kredyt zaufania. Zapewne doświadczeni gracze, którzy pomagali w rozwoju gry, przekazali sporo wiedzy właścicielom i są w pewnym sensie ojcami szybkiego sukcesu Poziomy. Nie przeszkadza mi dalsze rywalizowanie z nimi. Wręcz przeciwnie. Ubywa dobrych drużyn i rywalizacja na tym cierpi. Odejście kolejnych zaangażowanych i do tego sympatycznych menadżerów osłabi grę. Moim zdaniem właściciele nie powinni korzystać z usług Slammera. Jak wyżej zauważył Blackboy, mając nieograniczony dostęp do SC można losować do skutku, a to już daje bardzo dużą przewagę w grze. Z doświadczenia wiem, że można opierać swoją drużynę na adeptach od skauta i mieć przy tym dobrą zabawę i taką drogę polecam obrać właścicielom. Dolosowywanie sobie co sezon zawodników z potencjałem na duże sukcesy w SGP i średnią ponad 2.0 w pierwszej lidze, pozwoli co prawda zbudować w efekcie mistrzowską drużynę, ale nie będzie to wyglądało dobrze i wielu graczy może mieć słuszne uwagi do takich praktyk.

Gatto, Daniol and 7 other users have reacted to this post.
GattoDaniolGRIN73jospenArbomaniak_Raven_SebekJanek PiwoszMariusz

Ja jeszcze tylko dodam, że SC to nie tylko Slammer ale także silniki od tunera, które wpływają również na wynik rywalizacji. 

Silniki i tak każdy z czołówki kupuje i nie ma sensu mieć ich za dużo, bo to spore koszty serwisowania i od pewnego momentu nie robi to różnicy. Tutaj nie doszukiwałbym się, żadnej przewagi. Co do Slammera sprawa wygląda inaczej. Jak zaczynałem grę, różnego rodzaju promki były w modzie, błędy gry wymagały rekompensat i właściciel szastał monetami na prawo i lewo. Sam uzbierałem starej waluty całkiem sporo i zdarzały się sezony, że zanim wylosowałem jakiegoś sensownego adepta, to zdążyłem przerobić około 150 słabych lub przeciętnych. Czasem szczęście przychodzi szybko, a czasem trzeba się dużo naklikać, dlatego przeciętny gracz nie ma najmniejszych szans rywalizować na dłuższą metę z graczem o nieograniczonym budżecie i dlatego właściciele nie powinni korzystać z tej funkcji. 

Daniol and jospen have reacted to this post.
Danioljospen
PreviousPage 3 of 5Next