Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Uwagi i pomysły

PreviousPage 2 of 3Next

Nie Flakon, Troll marudził  – po prostu… Nie oskarżał, a narzekał tylko na siebie tak naprawdę… Tu ma miejsce sytuacja : „narobię syfu – bo tak!”… 

Raven – nie do końca zgodzę się z Twoją diagnozą tej sytuacji. O ile na innych mediach typu Facebook nic więcej nie było to z tego co widzę powyżej wyłania się taki obraz sytuacji:

PanKleks wyraził swoje wątpliwości w temacie prawidłowego funkcjonowania działów Forum. Zrobił to zgodnie z tym że “wchodźcie na forum i dzielcie się swoimi spostrzeżeniami , opiniami i sugestiami” (do czego na czacie namawia admin PO2IOMA). Admin ten stwierdził “Jeśli nie chcesz wyloguj się i nie korzystaj.” Następnie głos w dyskusji zabrał Araispeed (który jak się wczoraj dowiedzieliśmy jest nowym grafikiem gry). Po wpisie krytykującym gracza PanKleks zakończył “Trafiłem klopsiku?” co wygląda na celowe przekręcenie nicku gracza. Zauważył to PanKleks i miał o to (wydaje się) słuszne pretensje i domagał się bana dla gracza Araispeed. W efekcie sam otrzymał bana na forum. Wcześniej PanKleks był już wykluczony z kanałów dyskusyjnych w grze więc dlaczego by mu jeszcze nie dokopać? Wygląda więc na to że zadarł z niewłaściwymi osobami a wolno mieć opinie i sugestie ale nie mogą być one krytyczne wobec osób funkcyjnych. Słabe to bo tylko Forum było miejscem gdzie można było pisać o propozycjach i sugerować jakieś rozwiązania.

Zrezygnowałem już z wchodzenia na czat gdyż zauważyłem że prawo wypowiadać się tam mają tylko starzy wyjadacze a jeśli nowy gracz (za takiego jeszcze się uważam) coś zaproponuje to zaraz jest sprowadzany do parteru aby nic nowego nie wymyślał. Mam prawie 54 lata i nie bawi mnie sytuacja że z drugiej strony ktoś (może 12 latek) rzuca mi tekstem “andy kup se dziadka bo gwiazdorzysz.” Swoją drogą skoro kupowanie zawodników w grze nie jest nielegalne to po co to wypominanie kto kogo kupuje z oficjalnej LT? Tam tylko starzy gracze , mający dobre stosunki z kierownictwem mogą proponować zmiany, które im będą pasowały – może właśnie tak ma być i żadne zółtodzioby nie mają się wtrącać. Im kto ma więcej sukcesów w grze tym bardziej krzyczy aby nic nie zmieniać. Skoro są to tacy dobrzy gracze i uczciwą pracą to osiągnęli to czego się boją ? Że jakaś drobna zmiana od razu ich pozbawi umiejętności dalszego wygrywania ? 

Rozpisałem się ale wybaczcie bo to mój ostatni wpis na Forum i to bez względu na to czy dostanę bana za pisanie prawdy czy cudem tego uniknę ale nie zamierzam “kopać się z koniem”. Jeśli osoby decyzyjne chcą słuchać tylko słodkich komplementów a za inne zdanie jest się pozbawianym możliwości udziału w dyskusji to nie jest miejsce dla mnie.

P.S. Nie musicie pisać nic w stylu że jestem smutnym gościem bo mam inne zdanie. Oświadczam że jestem pozytywnie nastawioną do życia i radosną osobą 🙂

Nie no muszę się do tego odnieść. To, że Wy macie jakieś koligacje, to już wiedziałem dawno, więc nie dziwi mnie, że stałeś się jego adwokatem. Ja miałem dostać bana za słowo „klopsiku”? Świat staje na głowie… Kleks prosił się o takie konsekwencje bardzo długo i według mnie bardzo słusznie jest odcinany od różnych kanałów, bo gdzie się nie pojawi, to robi niepotrzebny bałagan podyktowany jakimiś prywatnymi pobudkami. Upatrzył sobie Dawida za cel i na każdym kroku personalnie atakował, obrzucając go naprawdę różnymi epitetami typu „Jesteś pośmiewiskiem SM”. W każdym jego komentarzu, poście padało imię Dawid. Brzmiał jak jakiś psychol-stalker. Robił czarny PR w najczystszej postaci. Totalnie jeszcze nieuzasadniony do tego, to jak on miał być traktowany? Andy, zachowaj choć trochę taktu i odpuść sobie bronienie takiej czarnej owcy ostatnich czasów, bo pomyślę jeszcze, że jesteście siebie warci…

PS: Swoją drogą zjadłbym takie klopsy w sosie pomidorowym…

PO2IOMA, Wegli96 and 2 other users have reacted to this post.
PO2IOMAWegli96Adis_Raven_

Mimo, ze mnie to personalnie nie dotyczy to powiem jak uważam i jeśli dla kogoś będę brutalny to przepraszam 🤭

W zyciu wyznaje zasadę, taką samą jak w powiedzeniu „ Jak sobie pościelisz, tak się wyśpisz”. To jak zadbasz o własne otoczenie, będzie mieć wpływ na TWOJE funkcjonowanie, emocje, myśli, nastrój, nastawienie itp. 
Staram się unikać nieszczęśliwych ludzi, wiecznie narzekających, takich „wampirów energetycznych”. 
Niestety do takiej grupy zaliczam Kleksa. Jeśli ktoś kiedyś nawalił, dostał ponownie szanse, a po chwili znów robi odchody do Twojego gniazda (celowo zmieniłem by nie było aż tak bezpośrednio) to szczerze… W moich oczach jest skończony. 
I tak się dziwię, ze długo chłopaki wytrzymali z banowaniem go w różnych komunikatorach bo MOIM zdaniem, takie zachowania przyrównuje do tego, ze „chwasty trzeba wyrywać i to szybko”. 

Brutalnie, może zbyt brutalnie, ale szczerze i bez owijania w bawełnę. 

Milego dnia wszystkim graczom SM😎

PO2IOMA, Araispeed and 3 other users have reacted to this post.
PO2IOMAAraispeedDaniolAdis_Raven_

mam propozycję dotyczącą przerwy między sezonami… proponuję tak przeorganizować całą procedurę, aby nowy sezon zaczynał się w niedzielę, a nie w poniedziałek… pozwoliłoby to managerom poustawiać drużynę, zrealizować transfery i wykonać inne zadania organizacyjne na nowy sezon, w dniu gdy mamy sporo wolnego czasu, a nie w dzień roboczy

Gatto, Araispeed and 2 other users have reacted to this post.
GattoAraispeedSeba_Raven_

a zróbcie jeszcze jedną zmianę:

w inne dni mecze seniorów w lidze polskiej i angielskiej, tak by ten sam skład mógł jechać tu i tu, oczywiście też transfery między ligami krajowymi – to urozmaiciłoby i nam grę, ale również ożywiłoby ligę angielską

Cytat z Bartek Torun data 2023-05-06, 18:08:14

mam propozycję dotyczącą przerwy między sezonami… proponuję tak przeorganizować całą procedurę, aby nowy sezon zaczynał się w niedzielę, a nie w poniedziałek… pozwoliłoby to managerom poustawiać drużynę, zrealizować transfery i wykonać inne zadania organizacyjne na nowy sezon, w dniu gdy mamy sporo wolnego czasu, a nie w dzień roboczy

Nie mam nic przeciw, ale z drugiej strony masz aż 3 dni robocze na dokonanie wszelkich czynności o których mówisz.

Podział na dwa dni podsumowania sezonowego był zrobiony bo się wszystko „krzaczyło” nie raz. Każdy z nas pamięta co się działo w czasie podsumowań… Pozostaje pytanie jak to teraz można „technicznie” ogarnąć.

Rado, ale to nie ja powiedziałem kilka dni temu, że to co nie było możliwe za Marcina, teraz jest już możliwe, więc chyba to nie problem, jeśli tylko taka będzie wola…

Cytat z Araispeed data 2023-05-07, 13:10:19

Nie mam nic przeciw, ale z drugiej strony masz aż 3 dni robocze na dokonanie wszelkich czynności o których mówisz.

a nie 3 dni, na obóz musze przenieść zawodników w poniedziałek przed pracą, a jak byłaby zmiana o której mówię, to spokojnie mógłbym to ogarnąć w niedzielę / ewentualnie jest inne rozwiązanie – zrobić obóz też dla U-23

admart66 has reacted to this post.
admart66
PreviousPage 2 of 3Next