Sezon 47; runda 14 – czarny piątek, kolejka pomyłek – Stanowisko Zarządu SM
Cytat z Gatto data 2023-07-16, 16:42:09Szanowni Managerowie,
W związku z zaistniałą sytuacją w meczach 14 rundy, zwłaszcza 1 ligi, pragniemy Was oficjalnie poinformować jakie kroki i dlaczego zostały przez nas podjęte.
Na wstępie zaznaczamy, że potępiamy zachowania tych Managerów, którzy w ostatnich kolejkach ligowych dopuszczają się celowych działań, mających na celu obniżanie KSM, czy też celowe ustawianie meczów ligowych, na których tracą inni Managerowie.
Mecze KS RUN – Orły Radzia; REKINY ROW RYBNIK – Speedway Chojny Łódź czy LWY – Bracia Kowalscy, zasługują na szczególna uwagę z naszej strony. Argument pt, „gra pozwala”, jest zwyczajną wymówką, bo nie ma usprawiedliwienia na ewentualne oszustwa czy kombinowanie, które uderzają w innych Managerów. Niektóre mecze zasługiwały na specjalne sprawdzenie czy nie zaszły takie okoliczności. Nawet jeśli gra na to pozwala, to gdzie rywalizacja w duchu Fair-Play? Gdzie zwykła ludzka uczciwość? Szanujemy każdego Managera tak samo. Zatem oczekujemy wzajemnego szacunku Managerów, do ich pracy, którą włożyli, aby jeździć na najwyższym poziomie.Liga 1, jest przez Nas najczęściej promowana, jest swego rodzaju wizytówką dla gry, a także podmiotów z którymi podjęliśmy współpracę jako Speedway Manager. Wstydzimy się za to co wydarzyło sie w 1 lidze w 14 rundzie, zwłaszcza za mecz KS RUN – Orły Radzia oraz postawę Managera KS RUN, Bartka z Torunia. O tym przypadku poniżej wpis dla Waszej oceny sytuacji.
Jednocześnie pamiętajcie proszę, że wszelkie wałki jakich się dopuszcza manager gry, (na szczęście to marginalna ilość managerów), zwyczajnie obrażają i godzą w przede wszystkim w inne Osoby – graczy SM, w ludzi którzy inwestują w tą grę, naszych Ambasadorów Sławomira Drabik czy Pawła Cabana, kluby które z nami współpracują, i naszych sponsorów. Speedway Manager od 2023 roku stał się nie tylko grą, ale także projektem z planem na kilka lat do przodu, do którego zapraszamy kolejne znane Osoby czy kluby ze świata Speedwaya. Niedopuszczalne jest tolerowanie nadal takich zachowań.Jednocześnie w imieniu zarządu gry Speedway Manager, a także spółki LTF, pragniemy przeprosić tych Managerów, którzy bezpośrednio ucierpieli w meczach nie do końca oczywistych. Najbardziej poszkodowanym jest Darek jego klub Darmag II, ale także pośrednio Araispeed, Bracia Kowalscy oraz Węgli.
Zarząd SM
Szanowni Managerowie,
W związku z zaistniałą sytuacją w meczach 14 rundy, zwłaszcza 1 ligi, pragniemy Was oficjalnie poinformować jakie kroki i dlaczego zostały przez nas podjęte.
Na wstępie zaznaczamy, że potępiamy zachowania tych Managerów, którzy w ostatnich kolejkach ligowych dopuszczają się celowych działań, mających na celu obniżanie KSM, czy też celowe ustawianie meczów ligowych, na których tracą inni Managerowie.
Mecze KS RUN – Orły Radzia; REKINY ROW RYBNIK – Speedway Chojny Łódź czy LWY – Bracia Kowalscy, zasługują na szczególna uwagę z naszej strony. Argument pt, „gra pozwala”, jest zwyczajną wymówką, bo nie ma usprawiedliwienia na ewentualne oszustwa czy kombinowanie, które uderzają w innych Managerów. Niektóre mecze zasługiwały na specjalne sprawdzenie czy nie zaszły takie okoliczności. Nawet jeśli gra na to pozwala, to gdzie rywalizacja w duchu Fair-Play? Gdzie zwykła ludzka uczciwość? Szanujemy każdego Managera tak samo. Zatem oczekujemy wzajemnego szacunku Managerów, do ich pracy, którą włożyli, aby jeździć na najwyższym poziomie.
Liga 1, jest przez Nas najczęściej promowana, jest swego rodzaju wizytówką dla gry, a także podmiotów z którymi podjęliśmy współpracę jako Speedway Manager. Wstydzimy się za to co wydarzyło sie w 1 lidze w 14 rundzie, zwłaszcza za mecz KS RUN – Orły Radzia oraz postawę Managera KS RUN, Bartka z Torunia. O tym przypadku poniżej wpis dla Waszej oceny sytuacji.
Jednocześnie pamiętajcie proszę, że wszelkie wałki jakich się dopuszcza manager gry, (na szczęście to marginalna ilość managerów), zwyczajnie obrażają i godzą w przede wszystkim w inne Osoby – graczy SM, w ludzi którzy inwestują w tą grę, naszych Ambasadorów Sławomira Drabik czy Pawła Cabana, kluby które z nami współpracują, i naszych sponsorów. Speedway Manager od 2023 roku stał się nie tylko grą, ale także projektem z planem na kilka lat do przodu, do którego zapraszamy kolejne znane Osoby czy kluby ze świata Speedwaya. Niedopuszczalne jest tolerowanie nadal takich zachowań.
Jednocześnie w imieniu zarządu gry Speedway Manager, a także spółki LTF, pragniemy przeprosić tych Managerów, którzy bezpośrednio ucierpieli w meczach nie do końca oczywistych. Najbardziej poszkodowanym jest Darek jego klub Darmag II, ale także pośrednio Araispeed, Bracia Kowalscy oraz Węgli.
Zarząd SM
Cytat z Gatto data 2023-07-16, 16:43:29W uzupełnieniu do powyższego oświadczenia, pragniemy poinformować, iż Ray (REKINY ROW RYBNIK) oraz LEW (LWY), szybko odpowiedzieli nam na kwestię braku sprawnych motocykli, udzielają obszernych wyjaśnień. Tym samym zamykamy temat, i nie będziemy na siłę wyciągać konsekwencji wobec tych klubów, wierząc, że tego typu sytuacje, na tym szczeblu rozgrywek już się im nie przydarzą.
W uzupełnieniu do powyższego oświadczenia, pragniemy poinformować, iż Ray (REKINY ROW RYBNIK) oraz LEW (LWY), szybko odpowiedzieli nam na kwestię braku sprawnych motocykli, udzielają obszernych wyjaśnień. Tym samym zamykamy temat, i nie będziemy na siłę wyciągać konsekwencji wobec tych klubów, wierząc, że tego typu sytuacje, na tym szczeblu rozgrywek już się im nie przydarzą.
Cytat z Gatto data 2023-07-16, 16:54:10Mecz KS RUN – Orły Radzia, chcemy Wam opisać, odnosząc się do faktów i dowodów. Prosimy Was o opinię czy to mógł być przypadek i zwykłe pomyłki?
Ten mecz miał duże znaczenie w kontekście utrzyma się w 1 lidze, chodzi o drużynę Orłów Radzia oraz Darmag II. Tylko zwycięstwo Orłów na wyjeździe daje szanse na utrzymanie w 1 lidze. KS RUN już pewne spadku jedzie o nic, ale od ośmiokrotnego mistrza sm, oczekujemy profesjonalnego podejścia do tego meczu. Tymczasem Manager KS RUN, Bartek z Torunia, na ten mecz ustawia taktykę, która zawiera min:
- wymiana opon po 1 serii (na torze długim i twardym, gdzie najszybciej zużywają się opony)
- niska presja, niska agresja jazdy
Dodatkowo zawodnicy drużyny KS RUN przystępują do meczu bez serwisu motocykli (i wymiana opon po 1 serii). Każdy doświadczony manager klubu przyzna, że to recepta na porażkę. Zwłaszcza że przyjeżdża ekipa która domowy tor, ma również długi, a więc dodatkowy atut biorąc pod uwagę doświadczenie zawodników. Ciężko uznać argument gapiostwa gdy Bartek wykazuje aktywność na czacie gry o 19:45, (mecz jechał o 20:45), ale pomimo tego nie koryguje ustawień motocykli. Oczywiście możemy zamówić raport zachowań managera przez cały sezon i dodatkowo pokazać czy taka taktyka jest czymś normalnym w tym klubie. Jednak powyższa komedia pomyłek, wygląda zwyczajnie nie fair!
A jak Wy managerowie to widzicie? Chcecie rywalizować z managerem który może sie aż tak zagapić, gdy jedziecie o medal, o awans, o utrzymanie?
Mecz KS RUN – Orły Radzia, chcemy Wam opisać, odnosząc się do faktów i dowodów. Prosimy Was o opinię czy to mógł być przypadek i zwykłe pomyłki?
Ten mecz miał duże znaczenie w kontekście utrzyma się w 1 lidze, chodzi o drużynę Orłów Radzia oraz Darmag II. Tylko zwycięstwo Orłów na wyjeździe daje szanse na utrzymanie w 1 lidze. KS RUN już pewne spadku jedzie o nic, ale od ośmiokrotnego mistrza sm, oczekujemy profesjonalnego podejścia do tego meczu. Tymczasem Manager KS RUN, Bartek z Torunia, na ten mecz ustawia taktykę, która zawiera min:
- wymiana opon po 1 serii (na torze długim i twardym, gdzie najszybciej zużywają się opony)
- niska presja, niska agresja jazdy
Dodatkowo zawodnicy drużyny KS RUN przystępują do meczu bez serwisu motocykli (i wymiana opon po 1 serii). Każdy doświadczony manager klubu przyzna, że to recepta na porażkę. Zwłaszcza że przyjeżdża ekipa która domowy tor, ma również długi, a więc dodatkowy atut biorąc pod uwagę doświadczenie zawodników. Ciężko uznać argument gapiostwa gdy Bartek wykazuje aktywność na czacie gry o 19:45, (mecz jechał o 20:45), ale pomimo tego nie koryguje ustawień motocykli. Oczywiście możemy zamówić raport zachowań managera przez cały sezon i dodatkowo pokazać czy taka taktyka jest czymś normalnym w tym klubie. Jednak powyższa komedia pomyłek, wygląda zwyczajnie nie fair!
A jak Wy managerowie to widzicie? Chcecie rywalizować z managerem który może sie aż tak zagapić, gdy jedziecie o medal, o awans, o utrzymanie?
Cytat z Bartek Torun data 2023-07-16, 18:08:41To rzeczywiście spora granda i ogromna nieuczciwość, gdy ten co łaja, sam ma wgląd w ustawienia managerów przed meczem i w trakcie meczu i z nimi rywalizuje w najwyższej klasie rozgrywek. To jest fair? Fair jest też gdy wyznaczeni przez właściciela funkcyjni logują się na kilku kontach… Nie fair jest gdy manager ustawia jak chce drużynę, tak by w jego mniemaniu osiągnęła jak najlepszy wynik. Jestem pewnie słabym managerem, bo nie mam wglądu w to jak inni ustawiają się na mecz, mogę tylko domniemywać, ale fakt jest taki, że obecny sezon był najgorszym dla mnie. W meczach domowych przetestowałem wszystkie ustawienia z managerami jadącymi zwykle na nawierzchni normalnej, od najbardziej agresywnych, poprzez średnie i w końcu do tych z najmniejszym zaangażowaniem. I wszystkie 3 mecze przegrałem u siebie – minimalnie, ale przegrałem i to w 2 części meczu. We wszystkich tych meczach masowo dopadały mnie literki, niezależnie od taktyki.
Ale mam to już od kilku tygodni w dużym poważaniu. Powiem tylko że ta wirtualna gra niewiele miała wspólnego ze speedwayem, a teraz już niewiele ma wspólnego z managerem. Atmosfera jaka tu się zrobiła jest znacznie gorsza niż była za czasów Marcina. Wielu graczy już odeszło, wielu pewnie jeszcze odejdzie. Ja straciłem chęć do utrzymywania tej gry, więc i na mnie już czas… W grze p2w tylko Ci co płacą mają szansę na jakiś wynik, a zasadzie mieli, zanim się okazało że są równi i równiejsi.
To rzeczywiście spora granda i ogromna nieuczciwość, gdy ten co łaja, sam ma wgląd w ustawienia managerów przed meczem i w trakcie meczu i z nimi rywalizuje w najwyższej klasie rozgrywek. To jest fair? Fair jest też gdy wyznaczeni przez właściciela funkcyjni logują się na kilku kontach… Nie fair jest gdy manager ustawia jak chce drużynę, tak by w jego mniemaniu osiągnęła jak najlepszy wynik. Jestem pewnie słabym managerem, bo nie mam wglądu w to jak inni ustawiają się na mecz, mogę tylko domniemywać, ale fakt jest taki, że obecny sezon był najgorszym dla mnie. W meczach domowych przetestowałem wszystkie ustawienia z managerami jadącymi zwykle na nawierzchni normalnej, od najbardziej agresywnych, poprzez średnie i w końcu do tych z najmniejszym zaangażowaniem. I wszystkie 3 mecze przegrałem u siebie – minimalnie, ale przegrałem i to w 2 części meczu. We wszystkich tych meczach masowo dopadały mnie literki, niezależnie od taktyki.
Ale mam to już od kilku tygodni w dużym poważaniu. Powiem tylko że ta wirtualna gra niewiele miała wspólnego ze speedwayem, a teraz już niewiele ma wspólnego z managerem. Atmosfera jaka tu się zrobiła jest znacznie gorsza niż była za czasów Marcina. Wielu graczy już odeszło, wielu pewnie jeszcze odejdzie. Ja straciłem chęć do utrzymywania tej gry, więc i na mnie już czas… W grze p2w tylko Ci co płacą mają szansę na jakiś wynik, a zasadzie mieli, zanim się okazało że są równi i równiejsi.
Cytat z Wegli96 data 2023-07-16, 19:07:17Człowieku, weź już się bardziej nie kompromituj… Żeby określić Ciebie i Twoje zachowanie w grze musiałbym użyć kilku mocniejszych epitetów, tak by obraz był wiarygodny…
Podłożyłeś sie ewidentnie i jeszcze zamierzasz dyskutować? Naplułeś w twarz wielu menadżerom co walczą uczciwie. Darek powinien sie normalnie utrzymać, gdybys miał odrobine honoru… Skorzystał na tym Rado bo został w lidze, do którego nie ma nikt żadnych pretensji bo jechał jak zawsze na maxa.
Nie szanujesz tutaj nikogo czego efekty widzieliśmy w ostatni piątek? Przypomnieć Ci jak podlozyles sie swoimi klubami pare sezonów wstecz a mecz zakończył sie 28:62?
Twój mecz śmierdział już na kilometr od środy (po ostatnich kolejkach) i było wiadomo, ze trzeba Cię obserwować bo potrafisz być bezczelny w swoich postępowaniach. Jak widać mieliśmy racje…😳Zgodzę sie z jednym, w mojej opinii jesteś miernym menadżerem, a tymi opiniami o p2w to idealnie sam sie określasz bo jedyne Twoje sukcesy w grze są za czasów koksow na których nie szczędziłeś grosza… Skończyły się zakupy i sukcesy sie skończyły… Taki tam przypadek😊
Mam nadzieje i głęboko liczę, ze prędzej czy później sam wypiszesz sie z gry bo po tej akcji w moim mniemaniu powinieneś zostać z niej wyrzucony nieodwracalnie.
Człowieku, weź już się bardziej nie kompromituj… Żeby określić Ciebie i Twoje zachowanie w grze musiałbym użyć kilku mocniejszych epitetów, tak by obraz był wiarygodny…
Podłożyłeś sie ewidentnie i jeszcze zamierzasz dyskutować? Naplułeś w twarz wielu menadżerom co walczą uczciwie. Darek powinien sie normalnie utrzymać, gdybys miał odrobine honoru… Skorzystał na tym Rado bo został w lidze, do którego nie ma nikt żadnych pretensji bo jechał jak zawsze na maxa.
Nie szanujesz tutaj nikogo czego efekty widzieliśmy w ostatni piątek? Przypomnieć Ci jak podlozyles sie swoimi klubami pare sezonów wstecz a mecz zakończył sie 28:62?
Twój mecz śmierdział już na kilometr od środy (po ostatnich kolejkach) i było wiadomo, ze trzeba Cię obserwować bo potrafisz być bezczelny w swoich postępowaniach. Jak widać mieliśmy racje…😳
Zgodzę sie z jednym, w mojej opinii jesteś miernym menadżerem, a tymi opiniami o p2w to idealnie sam sie określasz bo jedyne Twoje sukcesy w grze są za czasów koksow na których nie szczędziłeś grosza… Skończyły się zakupy i sukcesy sie skończyły… Taki tam przypadek😊
Mam nadzieje i głęboko liczę, ze prędzej czy później sam wypiszesz sie z gry bo po tej akcji w moim mniemaniu powinieneś zostać z niej wyrzucony nieodwracalnie.
Cytat z Gatto data 2023-07-16, 19:27:04@bartek-torun nie ma usprawiedliwienia na oszustwa. Tym wpisem tylko to potwierdzasz, że nie miałeś czystych intencji. Otrzymałeś od nas maila z propozycję, aby przeprosić, wyjaśnić i potępić takie zachowania. Zamknęłoby to sprawę. Czekaliśmy 2 dni na odpowiedź. Podobno nie mogłeś odczytać maila, choć na Forum możesz się zalogować. Otrzymałeś propozycję zamknięcia sprawy bez wpisów na Forum. Wybrałeś inną narrację. Nie do przyjęcia, względem regulaminu czy warunków korzystania z gry i zwykłej etyki.
Tym bardziej jeszcze raz dziękuję, że LEW i RAY, szybko i konkretnie odpowiedzieli na wszelkie podejrzenia, oczyszczając sprawę.
@bartek-torun nie ma usprawiedliwienia na oszustwa. Tym wpisem tylko to potwierdzasz, że nie miałeś czystych intencji. Otrzymałeś od nas maila z propozycję, aby przeprosić, wyjaśnić i potępić takie zachowania. Zamknęłoby to sprawę. Czekaliśmy 2 dni na odpowiedź. Podobno nie mogłeś odczytać maila, choć na Forum możesz się zalogować. Otrzymałeś propozycję zamknięcia sprawy bez wpisów na Forum. Wybrałeś inną narrację. Nie do przyjęcia, względem regulaminu czy warunków korzystania z gry i zwykłej etyki.
Tym bardziej jeszcze raz dziękuję, że LEW i RAY, szybko i konkretnie odpowiedzieli na wszelkie podejrzenia, oczyszczając sprawę.
Cytat z Bystrzak data 2023-07-16, 21:21:31Przepraszam bardzo, nie rozumiem tutaj czegoś. Piętnujecie kogoś za to że jego drużyna przegrywa mecz?!
Po kpy dopuszczacie te wersje taktyczne, skoro przy meczu o pietruszkę nie można sobie włączyć taktyki „niskiej ważnośći” to kiedy ją włączać? Albo po co wydawać SC przed meczem o pietruszkę na te wasze odnowy itp.?! Moim zdaniem Bartek postąpił tak jak postępuje wiekszość noramalnych ludzi w trosce o swój realny budżet. Dopuśćcie wreszcie do wykorzystania budżet wirtualny to każdy będzie optymalizował swoje zasoby i spodziewane rezultaty.
Nie raz tak się zdarzało, że bylem beneficjentem albo przegranym takiej sytuacji i nigdy się nie użalałem ani nikt nie użalał się nade mną.
Kiedyś zastanawiałem się jaki sens ma ta taktyka meczowa, aż prosiłoby się, żeby za niską ważność dawać premię w meczu na przyrosty treningowe i vice versa ale tutaj nie ma żadnej zasady, kolejna funkcja gdzie decyduje „przypadek”. Abstrahuje od tego jaki to ma wpływ na mecz poza mniejszą ilością literek.
Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż tzw. „większość” (choć w tym przypadku większość jest ta milcząca) to go wyzywacie od miernych managerów itp. Pewnie i ja kolejny raz usłysze jakieś epitety na swoj temat:) informuje zatem iż nie płacę na support nie płacę na motory, jeszcze korzystam z premium i nie mam ambicji rywalizacji z tymi co na to wydają swoje pieniądze bo mam takie samo prawo tego nie robić jak ktoś ma prawo to robić:)
Skoro Bartek poruszył temat nierównego traktowania, to nasuwa mi się kolejne pytanie w jaki sposób tzw osoby funkcyjne partycypują w kosztach tych wszystkich płatnych funkcji w rozliczeniu za swoją „pracę” i czy to nie jest konflikt interesów skoro uczestniczą jak inni gracze w rozgrywkach i przypadkowo często z większymi sukcesami niż zwykli gracze.
Na koniec Węgli cyt twój wpis :”Skończyły się zakupy i sukcesy sie skończyły” – Czy rzeczywiście o to chodzi w tej grze?
Dziękujemy za uświadomienie…:)
Przepraszam bardzo, nie rozumiem tutaj czegoś. Piętnujecie kogoś za to że jego drużyna przegrywa mecz?!
Po kpy dopuszczacie te wersje taktyczne, skoro przy meczu o pietruszkę nie można sobie włączyć taktyki „niskiej ważnośći” to kiedy ją włączać? Albo po co wydawać SC przed meczem o pietruszkę na te wasze odnowy itp.?! Moim zdaniem Bartek postąpił tak jak postępuje wiekszość noramalnych ludzi w trosce o swój realny budżet. Dopuśćcie wreszcie do wykorzystania budżet wirtualny to każdy będzie optymalizował swoje zasoby i spodziewane rezultaty.
Nie raz tak się zdarzało, że bylem beneficjentem albo przegranym takiej sytuacji i nigdy się nie użalałem ani nikt nie użalał się nade mną.
Kiedyś zastanawiałem się jaki sens ma ta taktyka meczowa, aż prosiłoby się, żeby za niską ważność dawać premię w meczu na przyrosty treningowe i vice versa ale tutaj nie ma żadnej zasady, kolejna funkcja gdzie decyduje „przypadek”. Abstrahuje od tego jaki to ma wpływ na mecz poza mniejszą ilością literek.
Jeżeli ktoś ma inne zdanie niż tzw. „większość” (choć w tym przypadku większość jest ta milcząca) to go wyzywacie od miernych managerów itp. Pewnie i ja kolejny raz usłysze jakieś epitety na swoj temat:) informuje zatem iż nie płacę na support nie płacę na motory, jeszcze korzystam z premium i nie mam ambicji rywalizacji z tymi co na to wydają swoje pieniądze bo mam takie samo prawo tego nie robić jak ktoś ma prawo to robić:)
Skoro Bartek poruszył temat nierównego traktowania, to nasuwa mi się kolejne pytanie w jaki sposób tzw osoby funkcyjne partycypują w kosztach tych wszystkich płatnych funkcji w rozliczeniu za swoją „pracę” i czy to nie jest konflikt interesów skoro uczestniczą jak inni gracze w rozgrywkach i przypadkowo często z większymi sukcesami niż zwykli gracze.
Na koniec Węgli cyt twój wpis :”Skończyły się zakupy i sukcesy sie skończyły” – Czy rzeczywiście o to chodzi w tej grze?
Dziękujemy za uświadomienie…:)
Cytat z Kanes data 2023-07-16, 21:48:23Cytujesz Wegliego wpis ktorego nawet nie zrozumiales xD
Cytujesz Wegliego wpis ktorego nawet nie zrozumiales xD
Cytat z Gatto data 2023-07-16, 21:49:00@bystrzak, proponuje napisać tą odpowiedź z pozycji gracza który właśnie przez to spada z 1 ligi i doskonale wie, że takie podejście do meczu jest nieprofesjonalne. Od managerów w topowych ligach oczekujemy uczciwości i zdrowej rywalizacji. Zatem nie ma odpuszczania meczów, dlatego, że to wpływa na awans, spadek, czy KSM także innych graczy. Nie da się usprawiedliwiać oszustwa. Przepraszam, ale nie.
@bystrzak, proponuje napisać tą odpowiedź z pozycji gracza który właśnie przez to spada z 1 ligi i doskonale wie, że takie podejście do meczu jest nieprofesjonalne. Od managerów w topowych ligach oczekujemy uczciwości i zdrowej rywalizacji. Zatem nie ma odpuszczania meczów, dlatego, że to wpływa na awans, spadek, czy KSM także innych graczy. Nie da się usprawiedliwiać oszustwa. Przepraszam, ale nie.
Cytat z Wegli96 data 2023-07-16, 21:51:23Hejka, odniosę się do Twojego wpisu. Tutaj nie ma piętnowania za przegrana tylko celowe działanie, które zostało sprawdzone i poparte dowodami. Nie jest to pierwszy raz, gdy owy gość robi manewry ustawiające sytuacje w lidze (przykład podałem również w swojej pierwszej wypowiedzi).
Co do miernego menadżera to widzę tylko jednego i mówię to z pełnym przekonaniem. Sam publicznie nazywał się kilkukrotnym mistrzem SM… jakoś tego kuntsztu nie widzę co również podałem za przykład wyżej.
Co do osób funkcyjnych czyli GM to nie pobieramy żadnego wynagrodzenia od właścicieli, każdy doładowuje sobie konto indywidualnie w postaci SC. Również chcemy dokładać cegiełkę do rozwoju SM.
Na koniec co do cytatu to taka jest prawda. Wielu wydawało realne pieniadze na zawodników za poprzedniej władzy, właśnie w pogoni za sukcesami w grze. Kto płacił więcej ten miał większe benefity w postaci zawodników, monet/kredytów czy motorów. Nie wiem czy pamiętasz, ale zawodnik zrobiony przez „szefa tamtejszej gry” był na zamowienie i zazwyczaj robił wyniki kosmiczne. To tyle w formie wyjaśnienia 😉 Miłego wieczoru, pozdrowionka 😉
Hejka, odniosę się do Twojego wpisu. Tutaj nie ma piętnowania za przegrana tylko celowe działanie, które zostało sprawdzone i poparte dowodami. Nie jest to pierwszy raz, gdy owy gość robi manewry ustawiające sytuacje w lidze (przykład podałem również w swojej pierwszej wypowiedzi).
Co do miernego menadżera to widzę tylko jednego i mówię to z pełnym przekonaniem. Sam publicznie nazywał się kilkukrotnym mistrzem SM… jakoś tego kuntsztu nie widzę co również podałem za przykład wyżej.
Co do osób funkcyjnych czyli GM to nie pobieramy żadnego wynagrodzenia od właścicieli, każdy doładowuje sobie konto indywidualnie w postaci SC. Również chcemy dokładać cegiełkę do rozwoju SM.
Na koniec co do cytatu to taka jest prawda. Wielu wydawało realne pieniadze na zawodników za poprzedniej władzy, właśnie w pogoni za sukcesami w grze. Kto płacił więcej ten miał większe benefity w postaci zawodników, monet/kredytów czy motorów. Nie wiem czy pamiętasz, ale zawodnik zrobiony przez „szefa tamtejszej gry” był na zamowienie i zazwyczaj robił wyniki kosmiczne. To tyle w formie wyjaśnienia 😉 Miłego wieczoru, pozdrowionka 😉