Refleksja po dzisiejszej transmisji
Cytat z Blackboy data 2023-02-16, 22:35:03Reasumując ja też jestem juz Raven zmęczony bo została mi przypięta latka wiecznego narzekacza. Jeśli zwrócę uwagę na coś co można poprawić to od razu jest to odebrane jako mój atak na grę czy chcecie psucie atmosfery.
Dla przypomnienia po przejęciu gry przez Damiana dałem jej szanse , miałem premium, supportera, kupowałem motocykle i SC.
Mimo iż faktycznie narzekałem na TP to grałem dalej, zrezygnowałem jak trafiłem w lidze na dwie drużyny od jednego gracza. Przestałem narzekać i odszedłem.
Co jakiś czas wracałem i wracam bk jednak Sm ciągnie i ma potencjał i liczyłem, może i dalej liczę, że coś uda się udoskonalić, poprawić, itp.
To nie ja poruszałem ostatnio temat TP czy partnerskich, ale jak już się udzieliłem to chyba tylko Wegli się wczytał o co chodziło z partnerskimi, bo duża większość z góry założyła ze skoro Blackboy to pisał to znowu musi narzekać.
Reasumując nikt nie zakłada, że pisze to może po prostu dlatego że mi na tej grze zależy.
Tak byłem adminem kilka lat wstecz i widziałem co.ta grę psuło, widziałem jak odchodzili starzy, przychodzili nowi, może dlatego tak bardzo nakręcam się na niektóre aspekty, bo gra powinna dbac o starych graczy, ale powinna tez zachecac nowych i przede wszystkim ich zatrzymać na dłużej.
Cóż przykre to że taka latka do mnie przylgnęła, ale widocznie w którymś momencie na to sobie zapracowałem. Nie mniej jednak ani nie chce z nikim się kłócić, ani psuć atmosfery a po prostu mi zależało na tej grze, ale jak wspomniałem ta latka mnie już męczy i dam sobie spokój z tym moim udzielaniem dla dobra ogolu
Reasumując ja też jestem juz Raven zmęczony bo została mi przypięta latka wiecznego narzekacza. Jeśli zwrócę uwagę na coś co można poprawić to od razu jest to odebrane jako mój atak na grę czy chcecie psucie atmosfery.
Dla przypomnienia po przejęciu gry przez Damiana dałem jej szanse , miałem premium, supportera, kupowałem motocykle i SC.
Mimo iż faktycznie narzekałem na TP to grałem dalej, zrezygnowałem jak trafiłem w lidze na dwie drużyny od jednego gracza. Przestałem narzekać i odszedłem.
Co jakiś czas wracałem i wracam bk jednak Sm ciągnie i ma potencjał i liczyłem, może i dalej liczę, że coś uda się udoskonalić, poprawić, itp.
To nie ja poruszałem ostatnio temat TP czy partnerskich, ale jak już się udzieliłem to chyba tylko Wegli się wczytał o co chodziło z partnerskimi, bo duża większość z góry założyła ze skoro Blackboy to pisał to znowu musi narzekać.
Reasumując nikt nie zakłada, że pisze to może po prostu dlatego że mi na tej grze zależy.
Tak byłem adminem kilka lat wstecz i widziałem co.ta grę psuło, widziałem jak odchodzili starzy, przychodzili nowi, może dlatego tak bardzo nakręcam się na niektóre aspekty, bo gra powinna dbac o starych graczy, ale powinna tez zachecac nowych i przede wszystkim ich zatrzymać na dłużej.
Cóż przykre to że taka latka do mnie przylgnęła, ale widocznie w którymś momencie na to sobie zapracowałem. Nie mniej jednak ani nie chce z nikim się kłócić, ani psuć atmosfery a po prostu mi zależało na tej grze, ale jak wspomniałem ta latka mnie już męczy i dam sobie spokój z tym moim udzielaniem dla dobra ogolu
Cytat z PO2IOMA data 2023-02-16, 22:37:53Ja to rozumiem. Ale inna osoba czytającą Twój wpis jak zauważasz pewnie po komentarzach graczy może mieć zgoła odmienne odczucia.
Dzięki za rady ale ja to o czym piszesz wiem od dwóch lat a to że teraz zdecydowałem się zrobić to dla gry dla graczy dla samego siebie to jest totalnie inny kawałek mojego życia.
Szacun za Twoja otwartość w dyskusji ale prośba na przyszłość aby spojrzeć w pewnych kwestiach obiektywnie i pod kątem możliwości a nie chęci i obietnic bo to nie jedzie 🙂
Miłej nocy idę w kimę i dzięki że byliście na premierze 🙂
Siema cześć!!
Ja to rozumiem. Ale inna osoba czytającą Twój wpis jak zauważasz pewnie po komentarzach graczy może mieć zgoła odmienne odczucia.
Dzięki za rady ale ja to o czym piszesz wiem od dwóch lat a to że teraz zdecydowałem się zrobić to dla gry dla graczy dla samego siebie to jest totalnie inny kawałek mojego życia.
Szacun za Twoja otwartość w dyskusji ale prośba na przyszłość aby spojrzeć w pewnych kwestiach obiektywnie i pod kątem możliwości a nie chęci i obietnic bo to nie jedzie 🙂
Miłej nocy idę w kimę i dzięki że byliście na premierze 🙂
Siema cześć!!
Cytat z Adis data 2023-02-16, 22:37:54Black nigdzie nie napisałem i do głowy mi to nie przyszło, że nie masz prawa się wypowiadać. Nadmiar kasy a rozbudowana na maksa infrastruktura itp. w tego typu grach, po 43 sezonach gry, to dwie różne sprawy. Każdy wie, że finanse to chyba najbardziej niedopracowana sprawa w tej grze. Chociaż jej ciągły niedobór też potrafi mocno zniechęcić do grania. Teraz piszesz konkretnie, a pisałeś ogólnie o ustawianiu. Mam klub partnerski i nigdy żadnego meczu nie ustawiałem, ale zacznę 🙂 Żartuję 🙂 To o moralnym aspekcie było przykładem, jak łatwo oskarżyć o ustawianie każdego, kto np. ma klub partnerski i kiedykolwiek jechał w jednej lidze, czego jestem akurat zdecydowanym przeciwnikiem a co mi się może zdarzyć w przyszłym sezonie. Nie pisałem o Tobie w kontekście atmosfery a ogólnie o tym, co się ostatnio dzieje. Ale chyba nie oczekujesz na I organizacyjnym spotkaniu konkretnych decyzji ?
Black nigdzie nie napisałem i do głowy mi to nie przyszło, że nie masz prawa się wypowiadać. Nadmiar kasy a rozbudowana na maksa infrastruktura itp. w tego typu grach, po 43 sezonach gry, to dwie różne sprawy. Każdy wie, że finanse to chyba najbardziej niedopracowana sprawa w tej grze. Chociaż jej ciągły niedobór też potrafi mocno zniechęcić do grania. Teraz piszesz konkretnie, a pisałeś ogólnie o ustawianiu. Mam klub partnerski i nigdy żadnego meczu nie ustawiałem, ale zacznę 🙂 Żartuję 🙂 To o moralnym aspekcie było przykładem, jak łatwo oskarżyć o ustawianie każdego, kto np. ma klub partnerski i kiedykolwiek jechał w jednej lidze, czego jestem akurat zdecydowanym przeciwnikiem a co mi się może zdarzyć w przyszłym sezonie. Nie pisałem o Tobie w kontekście atmosfery a ogólnie o tym, co się ostatnio dzieje. Ale chyba nie oczekujesz na I organizacyjnym spotkaniu konkretnych decyzji ?
Cytat z PO2IOMA data 2023-02-16, 22:40:57Cytat z Blackboy data 2023-02-16, 22:35:03dam sobie spokój z tym moim udzielaniem dla dobra ogolu
Blackboy mamy nowe otwarcie wszyscy startujemy od zera więc ty też możesz 🙂
Cytat z Blackboy data 2023-02-16, 22:35:03dam sobie spokój z tym moim udzielaniem dla dobra ogolu
Blackboy mamy nowe otwarcie wszyscy startujemy od zera więc ty też możesz 🙂
Cytat z _Raven_ data 2023-02-16, 22:52:10Black , tu już nie chodzi o „łatkę” czy jej brak, bo ja tez potrafię pomarudzic, przeczepic sie i walkowac w kółko jeden temat… Zresztą chyba kazdy potrafi. Bardziej chyba chodzi o ton wypowiedzi, które dzielą się na roszczeniowe/agresywne i obiektywne/dyplomatyczne. O ile łatwiej i przyjemniej będzie się czytało wypowiedzi z tej drugiej kategorii, o tyle chetniej gracze o tym podyskutują, a administratorzy z dużą większą łatwością zrozumieją o co chodzi i krok po kroku spróbują te „żądania” wypracować. Tak jak napisałam na grupie messa, gra jest na etapie odbudowywania zbombardowanego miasta i nie ważne czy to trwa miesiac, dwa lata, czy cztery. Niech potrwa i pięć, ale jeżeli finalnie ma przynieść zamierzone cele, zadowolenie i satysfakcję graczy, to ja w to osobiście wchodzę i biję piątkę. Wróć do gry, sprobuj raz jeszcze- jak ja , nie wyjdzie- trudno, ale grunt, że się spróbowało… Ja jestem dobrej myśli. Obejrzałam transmisję trzech ogarniętych gości, ktorzy nie obiecują tylko planują, a o to w tym chodzi , więc daj im szansę- tak po prostu, a na pewno to też ułatwi im robotę. Dobrej nocy 🙂
.
Black , tu już nie chodzi o „łatkę” czy jej brak, bo ja tez potrafię pomarudzic, przeczepic sie i walkowac w kółko jeden temat… Zresztą chyba kazdy potrafi. Bardziej chyba chodzi o ton wypowiedzi, które dzielą się na roszczeniowe/agresywne i obiektywne/dyplomatyczne. O ile łatwiej i przyjemniej będzie się czytało wypowiedzi z tej drugiej kategorii, o tyle chetniej gracze o tym podyskutują, a administratorzy z dużą większą łatwością zrozumieją o co chodzi i krok po kroku spróbują te „żądania” wypracować. Tak jak napisałam na grupie messa, gra jest na etapie odbudowywania zbombardowanego miasta i nie ważne czy to trwa miesiac, dwa lata, czy cztery. Niech potrwa i pięć, ale jeżeli finalnie ma przynieść zamierzone cele, zadowolenie i satysfakcję graczy, to ja w to osobiście wchodzę i biję piątkę. Wróć do gry, sprobuj raz jeszcze- jak ja , nie wyjdzie- trudno, ale grunt, że się spróbowało… Ja jestem dobrej myśli. Obejrzałam transmisję trzech ogarniętych gości, ktorzy nie obiecują tylko planują, a o to w tym chodzi , więc daj im szansę- tak po prostu, a na pewno to też ułatwi im robotę. Dobrej nocy 🙂
.
Cytat z Edson data 2023-02-18, 16:46:04A ja napiszę dobrze, że jesteście 😜 Chociaż trójka w zarządzie, to nie jest dobry pomysł. Potrzebujecie jeszcze jednej osoby. Teraz przy podejmowaniu strategicznych decyzji jedna osoba będzie poszkodowana.
W pierwszej chwili patrząc na Janka, zastanawiałem się co tam robi Lukas Dryml? A i też zaintrygował mnie sąsiad, czyżby był to pewien Marek?
A ja napiszę dobrze, że jesteście 😜 Chociaż trójka w zarządzie, to nie jest dobry pomysł. Potrzebujecie jeszcze jednej osoby. Teraz przy podejmowaniu strategicznych decyzji jedna osoba będzie poszkodowana.
W pierwszej chwili patrząc na Janka, zastanawiałem się co tam robi Lukas Dryml? A i też zaintrygował mnie sąsiad, czyżby był to pewien Marek?
Cytat z Bystrzak data 2023-02-27, 20:57:17w samo sedno blackboy,
do tego należałoby dodać parę rzeczy, które dobrze działają w innych managerach a tutaj tego nie ma, prawdopodobnie z powodów ograniczeń technicznych gry na ich wpowadzenie i tak do poprawy:
- reguły spadków i awansów (atrakcyjniejsze jest jak w hattricku 1,2 pozycja awans, 7-8spadek, 2-3 baraż z 5-6) w tym czasie dla reszty zrobić pucharowe zawody – ktos zarzucał, że baraże to handicap do treningu doaatkowego:)
- widoczna zmienna forma zawodników (np. 5 stanów od kiepskiego do doskonałego) trzeba wtedy rotować składem
- możliwość jakiegoś wpływu managera na wynik meczu podczas jego trwania (np. szybsze zużywanie się motorów i możliwość ich naprawy do 100% za wypracowaną wirtualną kasę)
- kontrakty i premie zawodników – kto się tym przejmuje tutaj:)
- j.w. brak wpływu aspektu finansowego na wynik sportowy SM to nie jest typowy manger:)
- brak zawodów indywidualnych np. na tych samych motorkach (np, burze itp.) aby było równe współzawodnictwo dla uciechy managerów
etc.
w samo sedno blackboy,
do tego należałoby dodać parę rzeczy, które dobrze działają w innych managerach a tutaj tego nie ma, prawdopodobnie z powodów ograniczeń technicznych gry na ich wpowadzenie i tak do poprawy:
- reguły spadków i awansów (atrakcyjniejsze jest jak w hattricku 1,2 pozycja awans, 7-8spadek, 2-3 baraż z 5-6) w tym czasie dla reszty zrobić pucharowe zawody – ktos zarzucał, że baraże to handicap do treningu doaatkowego:)
- widoczna zmienna forma zawodników (np. 5 stanów od kiepskiego do doskonałego) trzeba wtedy rotować składem
- możliwość jakiegoś wpływu managera na wynik meczu podczas jego trwania (np. szybsze zużywanie się motorów i możliwość ich naprawy do 100% za wypracowaną wirtualną kasę)
- kontrakty i premie zawodników – kto się tym przejmuje tutaj:)
- j.w. brak wpływu aspektu finansowego na wynik sportowy SM to nie jest typowy manger:)
- brak zawodów indywidualnych np. na tych samych motorkach (np, burze itp.) aby było równe współzawodnictwo dla uciechy managerów
etc.