Obowiązkowy zawodnik U24 w zamian za KSM
Cytat z PO2IOMA data 2024-01-09, 20:08:12Siema,
Nikomu sie nie chce więc podbijam temat i zapraszam do dyskusji i propozycji.
Pamiętajcie że do sezonu 55 – 56 zmiany mam zaplanowane więc wcześniej będzie ciężko ale rozmawiajmy 😀
POWODZENIA !!!
Siema,
Nikomu sie nie chce więc podbijam temat i zapraszam do dyskusji i propozycji.
Pamiętajcie że do sezonu 55 – 56 zmiany mam zaplanowane więc wcześniej będzie ciężko ale rozmawiajmy 😀
POWODZENIA !!!
Cytat z Sebek data 2024-01-09, 20:12:48Jak pisałem na czacie jestem za tym, żeby zlikwidować KSM i wprowadzić obowiązkowego zawodnika U24 w składzie na pozycjach 1-5 lub 9-13 lub nawet juniora wychowanka. Myślę że na start obowiązkowy U24 spowoduje ciekawe roszady
Jak pisałem na czacie jestem za tym, żeby zlikwidować KSM i wprowadzić obowiązkowego zawodnika U24 w składzie na pozycjach 1-5 lub 9-13 lub nawet juniora wychowanka. Myślę że na start obowiązkowy U24 spowoduje ciekawe roszady
Cytat z RadoCMG data 2024-01-09, 20:25:09U24 max U25 na pozycjach 2/10, zachowanie U24 na 8 i wymóg wychowanka na juniorce i seniorce. Wtedy mogę zagłosować za likwidacją KSMu, bo sama likwidacja bez niczego w zamian to zdania nie zmienię.
U24 max U25 na pozycjach 2/10, zachowanie U24 na 8 i wymóg wychowanka na juniorce i seniorce. Wtedy mogę zagłosować za likwidacją KSMu, bo sama likwidacja bez niczego w zamian to zdania nie zmienię.
Cytat z Kuba.1992 data 2024-01-10, 10:36:30Moim zdaniem zawodnik U-24 powinien być obowiązkowy dla wszystkich lig
Moim zdaniem zawodnik U-24 powinien być obowiązkowy dla wszystkich lig
Cytat z Sigmat data 2024-01-10, 10:42:43Ciężko mi się wypowiadać w temacie KSM, ponieważ jeszcze mnie nie dotyczył, ale z obserwacji jestem za wprowadzeniem wymogu u24 w pierwszym składzi.
Pytanie do odpowiedzi wyżej, jak ma działać wymóg na pozycjach 1-5? Przecież to cały skład seniorów nagle ma mieć wymóg u24?
Ciężko mi się wypowiadać w temacie KSM, ponieważ jeszcze mnie nie dotyczył, ale z obserwacji jestem za wprowadzeniem wymogu u24 w pierwszym składzi.
Pytanie do odpowiedzi wyżej, jak ma działać wymóg na pozycjach 1-5? Przecież to cały skład seniorów nagle ma mieć wymóg u24?
Cytat z jospen data 2024-01-10, 12:26:28Jestem za pozostawieniem KSM i jednocześnie sprowadzeniem zawodnika U-24 pod pozycją 1-5 lub 9-13
Jestem za pozostawieniem KSM i jednocześnie sprowadzeniem zawodnika U-24 pod pozycją 1-5 lub 9-13
Cytat z cynkownia data 2024-01-10, 17:34:04Bez KSM będzie lipa bo tutaj nie można nic zrobić z kontraktami zawodników np. opisać rolę zawodnika i zrobić limity na kontrakty . Skrócić kontrakt z dożywotnich na określone . A co do walkowerów bo KSM za wysoki , można zrobić żeby nie naliczało KSM w meczach wysoko wygranych i wysoko przegranych
Bez KSM będzie lipa bo tutaj nie można nic zrobić z kontraktami zawodników np. opisać rolę zawodnika i zrobić limity na kontrakty . Skrócić kontrakt z dożywotnich na określone . A co do walkowerów bo KSM za wysoki , można zrobić żeby nie naliczało KSM w meczach wysoko wygranych i wysoko przegranych
Cytat z Araispeed data 2024-01-11, 18:37:05KSM to totalna porażka tej gry. Gdyby był jeszcze od podstaw dobrze rozpisany, to OK, ale nie jest. Nie ma przeliczników przy transferach między ligami. To najgorsze. W tej sytuacji ułożenie składu determinujemy często czy nasz partnerski w danym sezonie spada, zostaje w lidze czy awansuje, a potencjał danego zawodnika dalej jest taki sam przecież. Przykładowo klub partnerski spada z 3 do 4 ligi i liderowi z KSM 10,00 rośnie do 11,00 po czym tak naprawdę ten zawodnik później jest przenoszony do 1 ligi do pierwszego zespołu. To tak powinno wyglądać? Dlaczego KSM tego zawodnika dalej ma wynosić 11,00, skoro tak naprawde wędruje 2 ligi wzwyż? To rozwiązanie jest bardzo niemiarodajne i pozbawione jakiegokolwiek ładu. Dlatego jestem absolutnie przeciwko KSM i zawsze będę. KSM jedynie uderza w kluby, które spadają z ligi. Nie dotyczy to często drużyn, które się utrzymują i już w 99% przypadków na pewno nie dotyczy drużyn awansujących.
KSM to totalna porażka tej gry. Gdyby był jeszcze od podstaw dobrze rozpisany, to OK, ale nie jest. Nie ma przeliczników przy transferach między ligami. To najgorsze. W tej sytuacji ułożenie składu determinujemy często czy nasz partnerski w danym sezonie spada, zostaje w lidze czy awansuje, a potencjał danego zawodnika dalej jest taki sam przecież. Przykładowo klub partnerski spada z 3 do 4 ligi i liderowi z KSM 10,00 rośnie do 11,00 po czym tak naprawdę ten zawodnik później jest przenoszony do 1 ligi do pierwszego zespołu. To tak powinno wyglądać? Dlaczego KSM tego zawodnika dalej ma wynosić 11,00, skoro tak naprawde wędruje 2 ligi wzwyż? To rozwiązanie jest bardzo niemiarodajne i pozbawione jakiegokolwiek ładu. Dlatego jestem absolutnie przeciwko KSM i zawsze będę. KSM jedynie uderza w kluby, które spadają z ligi. Nie dotyczy to często drużyn, które się utrzymują i już w 99% przypadków na pewno nie dotyczy drużyn awansujących.