Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Zmiany w zakładce KADRA

Dzisiejsze zmiany w zakładce z kadrą zawodników są na duży plus. Fajnie że można otworzyć zakładki z parametrami całej drużyny na jednej stronie. Ale w beczce miodu czasem trafi się mała łyżeczka dziegciu a może ja mam za duże wymagania 🙂

Jeśli już mamy wszystkie parametry w kolumnach pionowych to fajnie byłoby gdyby można było kliknąć na nazwę parametru aby uszeregowało nam zawodników w kolejności od najwyższej wartości.

Drażni mnie też od początku jak zacząłem grać w SM nazewnictwo adeptów. Junior (J) to zawodnik w wieku 16-21 lat a 10-15 lat to adept. Czy nie można adepta oznaczać literką (A) ?

PO2IOMA, Wegli96 and 7 other users have reacted to this post.
PO2IOMAWegli96GattoPanKleksSebaDaniolGRIN73jospenokp

W zakładce kadra mamy teraz wszelkie najważniejsze informacje na temat zawodników. Jednak hm czy lepszym rozwiązaniem nie byłoby wstawić śr biegowej zamiast ksm z zeszłego sezonu? 

Daniol, jospen and 2 other users have reacted to this post.
DanioljospenBlackboyandy.bdg

KSM – tak, ale tak na serio to obecnie aktualny (KSM )to KSM z zeszłego sezonu (jaki brany jest pod uwagę przy ustawianiu składu na ligę w obecnym), a KSM to KSM sprzed 2 sezonów. Porównywanie tych wartości nic nie wnosi, gdyż przeliczniki KSM przy spadku, awansie czy przeniesieniu z drużyny rezerw lub adeptów wszystko tu zaburzają. Porównywanie biegopunktowej średniej też nic nam nie daje, bo jak porównać średnią 1,3 w lidze 1.1 ze średnią 2,8 w 4 lidze? Ja proponowałbym by pod KSM znajdował się KSM z zeszłego sezonu brany w obecnym pod uwagę przy ustalaniu składu na ligę, a pod (KSM) z obecnego sezonu, który będzie brany pod uwagę przy ustalaniu składu na ligę w kolejnym sezonie. To daje nam znacznie ważniejszą informację, czy obecny skład będzie mógł jechać w niezmienionym składzie za sezon bez konieczności biegania i sprawdzania po zawodnikach.

PO2IOMA, andy.bdg and Arbomaniak have reacted to this post.
PO2IOMAandy.bdgArbomaniak