Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Zmian ciąg dalszy !!

Siemanko 💥💥💥

Z przyjemnością prezentujemy efekt pierwszych prac, które dotyczą frontu. Etap 1 zakończony 🔥🔥🔥. Szczegóły prezentujemy w krótkim video 👇👇👇
https://www.youtube.com/watch?v=gmOLfbe9gOM

Ogólny zarys zmian
👉 nowa górna belka, gdzie znajdziecie informacje o koncie w #sm
👉 kompaktowa zabudowa gry – menu główne (po lewej stornie ekranu) dodaliśmy opis modułów oprócz grafik które były do tej pory.
👉 box “PO KREDZIE” w którym znajdziecie przydatne przyciski, które pozwolą “na skróty”, czyli właśnie po kredzie.

Araispeed and Silvo have reacted to this post.
AraispeedSilvo
M.A.G.

Zmiany na plus 🙂

Po „kilku” dniach testów moje pierwsze spostrzeżenia, nie mylić z krytyką czy narzekaniem 😛 , Brakuje mi jednego odnośnika w boksie „po kredzie”, a mianowicie ”Terminarza”,  korzystam z niego częściej niż z warsztatu :). Jest zakładka ”Mecze”, jednak aby dostać się do terminarza to klikamy 1 krok mecze, 2-gi liga , 3-ci krok terminarz. W 2-gim kroku nowy gracz może być zakłopotany, bo nie ma nigdzie informacji…w której lidze jeździ.

Natomiast szybciej do „Terminarza” dojdziemy poprzez ”Kadrę” bo potrzebujemy tylko dwóch kroków. Terminarz jest osobny dla 1 drużyny, adeptów, itp. ale można zastosować listę rozwijaną.

Zdarza się, że na czacie nowi pytają, w jakiej są lidze czy gdzie znajdą takie informację.

Chyba, że planujecie inne rozwiązanie, ale o tym za chwilę.

Natomiast ”Powiadomienia” można by zastąpić np. wspomnianym Terminarzem lub czymś innym, bo w sumie na telefonie są na samej górze, a na dodatek podświetlają się jak są jakieś nowe , to samo jest na komputerze więc to jako skrót chyba niekoniecznie tam się sprawdzi. Z ”Czatem” chyba podobnie jest, ja ani razu nie skorzystałem z tego skrótu, na telefonie musiałbym stronę w dół przewinąć, aby z niego skorzystać, więc szybciej jest mi wejść w niego jak dotychczas. Na komputerze podobnie , z tym, że ja bym go podniósł na lewej belce, aż pod powiadomienia. W sumie dla części Czat jest chyba jednym z najczęściej klikanych odnośników.  Stadion i Mecze? Hmmm

Ogólnie „Po kredzie” jak wspomnieliście to skrót, dlatego wydaje mi się, że korzystając z tego box-u powinniśmy być gdzieś szybciej przeniesieni lub coś zrobić szybciej tak jak daliście odnowa, serwis itp.to są faktycznie skróty. Gdyby wciągnąć do tego box-u np. terminarz, tabela ligowa, raporty treningowe (tylko raport z ostatniego treningu)to też byłby skrót, i ja osobiście bym z nich na pewno korzystał bo najczęściej gram na kompie. Ogólnie 

Brakuje mi jednak widocznego Salda, o ile Sezon i dzien tygodnia nie są jakoś szczególnie istotne to na Saldo, „fajnie się patrzy”, zwłaszcza jak ktoś jest nowy i musi go pilnować.

Na komputerze to można dość prosto rozwiązać osobnym box-em z prawej, gdzie byłoby np:

• saldo
  • najbliższe mecze
  • aktualna pogoda w formie grafiki ( bo teraz jest trochę schowana 🙂 i pewnie nowy by się jej trochę naszukał ) 
  • itp.

Jednak nie wiem, gdzie by to umieścić na telefonie

PO2IOMA, Gatto and 4 other users have reacted to this post.
PO2IOMAGattoAdisSilvoArbomaniak_Raven_

Dobre uwagi Blackboy. Ogólnie dzięki, że po czasie piszesz. Bo mam jako użytkownik podobne spostrzeżenia, że przyciski w boxie ulegna aktualizacji. Zanim to zrobimy, to potrzeba ukończyć przebudowy wszystkich modułów. Finalnie zostanie 6 głównych, co powinno podbić lepszy widok na tel. Ogólnie na smartfony mamy pomysł jak zoptymalizować szybki dostęp do menu 6 p oraz boxów.  

• boxy – na tą chwilę PO KREDZIE jest jako pierwszy docelowy. Dodatkowo będzie box do FORUM, i na przykład nadchodzący mecz ligowy seniorów, adeptów czy U24 (docelowo zamiast drużyny rezerw) lub z terminarzem. Zobaczymy na ile będziemy mogli poszaleć. Im więcej Waszych pomysłów tym łatwiej będzie wybrać optymalne propozycje. Boxów docelowo 4 , może być i 10, ale nie ma na dokładać klocków 🙂 
  • terminarz. Szukamy optymalizacji. Jeden z pomysłow zakładał, że każda runda będzie zwinięta jak np. motory w warsztacie. Chjoć pytanie czy nie za bardzo pozwijamy gry 🙂 Otwarci na propozycje 🙂 
  • saldo i data może wrócą na górną belkę. jest kilka koncpecji na to a i sam box z takimi danymi jak saldo, data, pogoda, jest ok.
  • zdradzę jeszcze że chcemy zrobić coś w rodzaju boxu pt Kariera Managera. tam chcemy wrzucić info o managerze (obecne dane po kliknięciu w nick) oraz bilans w sm, czyli ilość meczów ligowych / zwy / rem / por. 

dawajcie więcej propozycji 🙂 

SDN, PO2IOMA and 3 other users have reacted to this post.
SDNPO2IOMAWegli96AraispeedBlackboy