Zadania Codzienne/Tygodniowe/Sezonowe
Cytat z Exanek data 2024-01-12, 10:26:18Witam, na wstępie zaznacze, ze jestem totalnym laikiem jesli chodzi o gre, zaczalem na powaznie gre w obecnym sezonie 🙂
Aczkolwiek jak dla nowego gracza, brakuje mi zadan zachecajacych do regularnej/minimalnej aktywnosci.
Ponizej przykladowe pomysly, ktore na pewno beda wymagaly dopracowania gdyz tak jak zaznaczylem na wstepie najzwyczajniej jeszcze nie ogarniam tej Gry 🙂
W tego typu grach tego typu regularne zadania zachecajace do rozgrywki powinny byc standardem.. bo w gruncie rzeczy ustawiajac ekipe na poczatku sezonu mozemy nie logowac dluzszy czas a i tak gra za nas ten sezon jakos przejdzie… Moje pomysly na zadania sa ponizej. Niektore moga byc totalnie nietrafonie, niektore moga dac kierunek dzialania a jeszcze inne moga sie najzwyczajniej przyjac.
Przykłady:
Zadania Codzienne
1. Odebranie Losowej Nagrody (Wymganie codziennego logowania) Nagrody takie jak np. Dotacja Klubowa X PLN/1 SC/Dodatkowy Trening Punktowany itp.2. Wymagaloby to dodatkowego skryptu lecz cos na zasadzie wywieszenia banerow reklamowych naszego sponsora w zawodach odbywajacych sie na naszym obiekcie. Nagroda: Dotacja od Sponsora/Silnik Losowego Tunera na okres X dni/lub serwis motocykli sponsorowany przez naszego Sponsora. Aby sprecyzowac pomysl: Najzwyczajniej w dniu odbywania sie zawodow przycisk „Promuj Sponsora na Stadionie” podobnie jak przygotowanie nawierzchni Toru na dany dzien.
Pomysl ten mozna rozbudowac o poziom stadionow lecz to faworyzowaloby bardziej doswiadczonych graczy.
Zadania Tygodniowe
- Wykonaj 7/7 Treningów Punktowanych – Nagroda np. 1x Darmowy Serwis Motocykli/3SC
- Zaloguj 7/7 Dni w tygodniu – Nagroda np. Silnik losowego tunera na 1/2 dni do wykorzystania w danym sezonie (Możliwości testowania Silników/Przygotowania się pod bardziej wymagające zawody)
- (Na wstępie nie wiem na ile jest losowość występowania defektu w meczach – aczkolwiek z tego co widze, jezeli mamy dobrze przygotowane motocykle do zawodow defekt nie zdarza sie) – Wymagania: Brak defektu w Meczach Ligowych w danym tygodniu – Nagroda np. Darmowa Odnowa Biologiczna
- Wystaw w ciagu tygodnia w Turnieju par X(Np. 4) różnych zawodników.
Zadania Sezonowe
- Wykonaj 95% Możliwych Treningów Punktowanych – Nagroda np. Indywidualny Obóz Przygotowawczy dla Adepta. Pomysł ten można rozbudować np. o roznego typu lokalizacje (Np. w Zaleznosci od Sponsora) które dawały by losowy rozwoj konkretnych umiejetnosci.
Np. Obóz dla Adepta w USA : Koncentrowałby sie na wzroscie umiejetnosci XYZ
A Obóz dla Adepta w Australii : Koncentrowałby sie na wzroscie umiejetnosci ABC.- Wspolpraca ze Slammerem – Wymagania: Zawodnik/cy z Polecenia Slammera objezdzi X % ligowych meczy adeptów – Nagroda: np. Bonusowy Trening na Torze ze Sławomirem Drabikiem dajacy X% jednorazowego boosta treningowego w danym dniu.
- Zaloguj w każdy dzień danego sezonu – Nagroda np. Silnik Losowego Tunera na okres 7/14 dni dla Adepta
- Pakiet Supporter/Premium posiadany przez cały sezon dający jakis mały profit.
- Gratisy za kupowanie SC – np. Progi 1000/2000/3000 kupionych SC w sezonie dające jakieś wizualne nagrody. W tym przypadku przydatny byłby np. wybór Kewlaru Zawodnika (Bardziej skomplikowany pomysl wymagajacy dodania Kewlarow:))
To takie pierwotne pomysły od osoby która gra zaledwie tydzień w gre i nie ogarnia do konca o co w tym wszystkim chodzi. Dlatego prosze o wyrozumialosc jezeli w ktoryms z podpunktow mocno przestrzelilem. Zachecam rowniez do podawania swoich pomyslow.. Ale w tego typu grach „klikanych” regularne zadania sa najzwyczajniej magnesem zachecajacym do aktywnosci czego na chwile obecna mi brakuje.
PozdrawiamExanek
Witam, na wstępie zaznacze, ze jestem totalnym laikiem jesli chodzi o gre, zaczalem na powaznie gre w obecnym sezonie 🙂
Aczkolwiek jak dla nowego gracza, brakuje mi zadan zachecajacych do regularnej/minimalnej aktywnosci.
Ponizej przykladowe pomysly, ktore na pewno beda wymagaly dopracowania gdyz tak jak zaznaczylem na wstepie najzwyczajniej jeszcze nie ogarniam tej Gry 🙂
W tego typu grach tego typu regularne zadania zachecajace do rozgrywki powinny byc standardem.. bo w gruncie rzeczy ustawiajac ekipe na poczatku sezonu mozemy nie logowac dluzszy czas a i tak gra za nas ten sezon jakos przejdzie… Moje pomysly na zadania sa ponizej. Niektore moga byc totalnie nietrafonie, niektore moga dac kierunek dzialania a jeszcze inne moga sie najzwyczajniej przyjac.
Przykłady:
Zadania Codzienne
1. Odebranie Losowej Nagrody (Wymganie codziennego logowania) Nagrody takie jak np. Dotacja Klubowa X PLN/1 SC/Dodatkowy Trening Punktowany itp.
2. Wymagaloby to dodatkowego skryptu lecz cos na zasadzie wywieszenia banerow reklamowych naszego sponsora w zawodach odbywajacych sie na naszym obiekcie. Nagroda: Dotacja od Sponsora/Silnik Losowego Tunera na okres X dni/lub serwis motocykli sponsorowany przez naszego Sponsora. Aby sprecyzowac pomysl: Najzwyczajniej w dniu odbywania sie zawodow przycisk „Promuj Sponsora na Stadionie” podobnie jak przygotowanie nawierzchni Toru na dany dzien.
Pomysl ten mozna rozbudowac o poziom stadionow lecz to faworyzowaloby bardziej doswiadczonych graczy.
Zadania Tygodniowe
- Wykonaj 7/7 Treningów Punktowanych – Nagroda np. 1x Darmowy Serwis Motocykli/3SC
- Zaloguj 7/7 Dni w tygodniu – Nagroda np. Silnik losowego tunera na 1/2 dni do wykorzystania w danym sezonie (Możliwości testowania Silników/Przygotowania się pod bardziej wymagające zawody)
- (Na wstępie nie wiem na ile jest losowość występowania defektu w meczach – aczkolwiek z tego co widze, jezeli mamy dobrze przygotowane motocykle do zawodow defekt nie zdarza sie) – Wymagania: Brak defektu w Meczach Ligowych w danym tygodniu – Nagroda np. Darmowa Odnowa Biologiczna
- Wystaw w ciagu tygodnia w Turnieju par X(Np. 4) różnych zawodników.
Zadania Sezonowe
- Wykonaj 95% Możliwych Treningów Punktowanych – Nagroda np. Indywidualny Obóz Przygotowawczy dla Adepta. Pomysł ten można rozbudować np. o roznego typu lokalizacje (Np. w Zaleznosci od Sponsora) które dawały by losowy rozwoj konkretnych umiejetnosci.
Np. Obóz dla Adepta w USA : Koncentrowałby sie na wzroscie umiejetnosci XYZ
A Obóz dla Adepta w Australii : Koncentrowałby sie na wzroscie umiejetnosci ABC. - Wspolpraca ze Slammerem – Wymagania: Zawodnik/cy z Polecenia Slammera objezdzi X % ligowych meczy adeptów – Nagroda: np. Bonusowy Trening na Torze ze Sławomirem Drabikiem dajacy X% jednorazowego boosta treningowego w danym dniu.
- Zaloguj w każdy dzień danego sezonu – Nagroda np. Silnik Losowego Tunera na okres 7/14 dni dla Adepta
- Pakiet Supporter/Premium posiadany przez cały sezon dający jakis mały profit.
- Gratisy za kupowanie SC – np. Progi 1000/2000/3000 kupionych SC w sezonie dające jakieś wizualne nagrody. W tym przypadku przydatny byłby np. wybór Kewlaru Zawodnika (Bardziej skomplikowany pomysl wymagajacy dodania Kewlarow:))
To takie pierwotne pomysły od osoby która gra zaledwie tydzień w gre i nie ogarnia do konca o co w tym wszystkim chodzi. Dlatego prosze o wyrozumialosc jezeli w ktoryms z podpunktow mocno przestrzelilem. Zachecam rowniez do podawania swoich pomyslow.. Ale w tego typu grach „klikanych” regularne zadania sa najzwyczajniej magnesem zachecajacym do aktywnosci czego na chwile obecna mi brakuje.
Pozdrawiam
Exanek