Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Walkower😔

avatar of Cynkownia33 on Walkower😔

Cynkownia33 | 2 miesiące temu

Co myślicie o walkowerach troszkę to żenujące. Macie jakieś pomysły ? Może 2 kolejne i drużynę przejmuje komputer ( bot) i jedzie dalej . Lub zawody jadą dalej a rywal zalicza wykluczenia .

👍3
+
vatar of Bracia on undefined

Bracia | 2 miesiące temu

Byly i beda

👎4
+

vatar of Aragorn on undefined

Aragorn | 2 miesiące temu

Mnie ciekawi jak taki gość dostaje licencję? Odwalisz dwa walkowery w sezonie, w następnym nie jedziesz i tyle. U mnie w lidze gość dostał przydział na ten sezon a od początku wali walkowery.

+

Dalej zero odpowiedzi, jakim cudem gość aktywny ostatnio 3 tygodnie temu https://speedwaymanager.pl/users/5849-spartanin96 dostał przydział do ligi? Mimo że sezon trwa od 2 tygodni?

+

vatar of Węgli on undefined

Węgli | 2 miesiące temu

Licencji nie dostaniesz jak przez około miesiąc jesteś nieaktywny.

+

Jestem odrobinę zdziwiony bo wcześnie wystarczyło nie być aktywnym w dniach zmiany sezonu inie otrzymywało się licencji.

😁1
+

vatar of Sdn on undefined

Sdn | 2 miesiące temu

Zapewne coraz mniej aktywnych drużyn to i wydłużają okres by było kim tabelę zrobić.

👎1
👍1
+

vatar of Wegli96 on undefined

Wegli96 | 2 miesiące temu

Tak wydłużają…🤦🏼‍♂️ serio SDN, jak nie masz nic mądrego do napisania to daruj sobie.

Taki okres był cały czas, zresztą przy IPS o 22 gdy generowały się linki czasami były informacje na czerwono, ze „możliwość utraty licencji ze względu na brak aktywności czy ujemne saldo”.

Brak aktywności to +/- 30 dni i tak było od zawsze.

Oczywiście mogę się mylić, nie mówię że nie, ale wielu co kończyło grę to i tak dostawało licencje bo nie minął ten w/w okres, a jeśli mieli skład odpowiedni to mecz jechał, jeśli nie to niestety były walkowery.

😁1
👎1
👍1
+
vatar of Ben_Sm on undefined

Ben_Sm | 2 miesiące temu

Węgli dobrze pisze – brak aktywności przez 30 dni skutkuje utratą licencji. Tak było od zawsze.

Co do „aktywnego konta” – nie wolno nam usuwać kont graczy, dopóki są na nich środki (budżet klubu) oraz dobra (kredyty, SpeedCoiny). Taki gracz może chcieć po paru miesiącach wrócić do gry i niestety, ale ma do tego prawo 🙁

+

Nigdzie nie widzę pomysłu o usuwaniu konta takiego kogoś. Ja zaproponowałem żeby po 2 walkower ach na następny sezon taki klub nie dostał licencji w ligach w których te walkowery popełnił(czy to pierwsza drużyna, młodzieżowa czy rezerwy) a Cynkownia napisał o przekazaniu takiego konta pod stery bota, zaloguje się to gra dalej.

👍1
+

vatar of Pankleks on undefined

Pankleks | 1 miesiąc temu

Po 6 kolejkach 2 walkowery, w siódmej kolejce będzie trzeci walkower. Według prognoz w tym sezonie pojadę 8 spotkań na 14. Nie wierzę, w to że nie da się nic zrobić, w tym kierunku, aby do takich sytuacji nie dochodziło.

😕1
+

vatar of Kika on undefined

Kika | 1 miesiąc temu

ciężki temat ..tak naprawdę 2 drużyny u Ciebie w lidze dają non stop walkowery (pozostałe są na razie jednostkowe). Niemniej jeden z graczy logował się ostatnio pod koniec grudnia 2022, a drugi dzisiaj. Nie są to zatem nieaktywne konta. Oprócz kar finansowych za walkower to pozostaje jedynie napisać do nich, bo zapewne mają niepoprawny skład lub brak toromistrza. Najczęściej chodzi o zły skład (zawodnik pod 8 lub senior na juniorce). Rozwiązaniem chyba byłoby, gdyby takie mecze się jednak odbywały, a dany zawodnik byłby po prostu wykluczany (nie wyjeżdżał do biegu i nie mógł być zastępowany). Wrzucę temat „na bęben”, do przegadania, bo to faktycznie zaczyna się robić plaga, szczególnie w niższych ligach.

👍1
+

Owszem widziałem jeden logował się bodajże 30 grudnia, jednak bez żadnych zmian. Pisałem fax wczoraj, ale czy coś pomoże? Jeśli nic się nie zmieni to ja do 9 kolejki mam same walkowery i pojadę dopiero w 10 kolejce tak się to złożyło. Fajną opcją wydaje mi się, choć nie wiem czy sprawiedliwą to co zaproponowałeś, aby niepoprawny zawodnik miał W i mecz się odbywał, gdyż w moim przypadku jak i wiem, że nie jestem jedyny zawodnicy nie mają sposobności rozwoju, ani klub nie zarabia

👍4
+

Obecnie nie jeżdże od 3 kolejek, jutro będzie 4 kolejka, gdzie nie pojadę, nie ma możliwości wypożyczenia zawodników w trakcie sezonu do innych drużyn, nie zarabiam wcale, zawodnicy poza parami i IPS nie jadą, nie liczę treningów,więc chore troche jest iż ja cierpie zarówno finansowo jak i rozwojowo przez to, że ktoś dał niepoprawny skład. Drużyny dające walkowery maja -10% z budżetu, a drużyna która chce jechać, a nie może co ma za to? Fige z makiem

😁2
+

Wegli96 | 1 miesiąc temu

Głowimy się z tym by jak najszybciej i najkorzystniej rozwiązać ten problem. Wstępne pomysły są, kluczowa kwestia na co pozwoli mechanizm w grze. Ale jako gracze i ludzie, którzy pomagają przy grze problem widzimy i uważamy za priorytetowy do zmiany 😉

😁1
👍2
+

vatar of Grin73 on undefined

Grin73 | 4 tygodnie temu

Szakal, to wlasnie o tym napisalem, w ligach 4 i w dol cos trzeba z tym zrobic ale w1-3 nie widze problemu bo tak jak „slusznie prawisz” sa to raczej pojedyncze przypadki…

+

vatar of Krzysiektom on undefined

Krzysiektom | 23 godziny temu

witam dzis o 18.30 mialem mecz ligowy skompletowalem skład a mecz sie zakonczyl wynikiem.. 0:40 dlaczego pozdrawiam

+

vatar of Szakal6 on undefined

Szakal6 | 23 godziny temu

Krzysiektom pod 14,15 lub 6,7 musi byc junior do 21 lat

+

Grin73 | 23 godziny temu

Pod 6 i 7 miales seniorow, tonsa pozycje zarezerwowane dla juniorow do 21 lat

+

Szakal6 | 1 miesiąc temu

Najrozsadniejszym rozwiazaniem byloby wykluczanie nieuprawnionego zawodnika,tak jak juz tutaj pare menagerow wspomnialo.

👍1
+

Grin73 | 1 miesiąc temu

Ale to rozwiazanie tylko w nizszych ligach , czytaj tych bez KSM, uwazam ze w ligach 1-3 walkowery Jak najbardziej Jak ktos nie dopilnuje+ Jak dotad kary finansowe – moze nawet wieksze niz obecnie….

😁1
+

Szakal6 | 1 miesiąc temu

Grin w wyzych ligach walkower tez sie moze zdarzyc,aczkolwiek bardziej jest to pojedynczy blad.W wyzszych ligach raczej kazdy pilnuje skladu.Moja prosba by jak najszybciej cos z tym zrobic bo jednak przy walkowerze zawodnicy nie otrzymuja rozwoju,a klub nie zarabia.Tak jak to Kleks juz wspominal

+

Obecnie nie jeżdże od 3 kolejek, jutro będzie 4 kolejka, gdzie nie pojadę, nie ma możliwości wypożyczenia zawodników w trakcie sezonu do innych drużyn, nie zarabiam wcale, zawodnicy poza parami i IPS nie jadą, nie liczę treningów,więc chore troche jest iż ja cierpie zarówno finansowo jak i rozwojowo przez to, że ktoś dał niepoprawny skład. Drużyny dające walkowery maja -10% z budżetu, a drużyna która chce jechać, a nie może co ma za to? Fige z makiem

😁2
+

Wegli96 | 1 miesiąc temu

Głowimy się z tym by jak najszybciej i najkorzystniej rozwiązać ten problem. Wstępne pomysły są, kluczowa kwestia na co pozwoli mechanizm w grze. Ale jako gracze i ludzie, którzy pomagają przy grze problem widzimy i uważamy za priorytetowy do zmiany 😉

😁1
👍2
+

Grin73 | 4 tygodnie temu

Szakal, to wlasnie o tym napisalem, w ligach 4 i w dol cos trzeba z tym zrobic ale w1-3 nie widze problemu bo tak jak „slusznie prawisz” sa to raczej pojedyncze przypadki…

+

vatar of Krzysiektom on undefined

Krzysiektom | 23 godziny temu

witam dzis o 18.30 mialem mecz ligowy skompletowalem skład a mecz sie zakonczyl wynikiem.. 0:40 dlaczego pozdrawiam

+

Szakal6 | 23 godziny temu

Krzysiektom pod 14,15 lub 6,7 musi byc junior do 21 lat

+

Grin73 | 23 godziny temu

Pod 6 i 7 miales seniorow, tonsa pozycje zarezerwowane dla juniorow do 21 lat

+
Admin