Turniej par w weekendy
Cytat z Admin data 2023-02-09, 17:50:21Co sądzicie o częstotliwości rozgrywania par w soboty i niedziele , czy nie uważacie , że jest ich za dużo ?. Co raz częściej powodem kończenia gry jest znudzenie klikaniem , bo trzeba dużo klikać, aby nie odstawać od tych co klikają pary wszystkie jakie są , zmniejszenie par spowodowałby wolniejszy rozwój zawodników , ale na podobnym poziomie niż wszyscy , co o tym myślicie… Jak u was jest z tym klikaniem ?
👎9👍3+Pary są czymś dodatkowym, a nie obowiązkowym. Kliknięcie par w sklepie czy nawet w czasie sobotniego sprzątania zajmuje z 10 sekund, więc nie widzę wielkiego problemu. Także w ciągu dnia jeśli nam to zajmie 2 minuty (o ile ktoś nie robi zmian jak ja 😉 ) to nie jakimś wielkim problemem wg mnie. No i odkąd w tygodniu pary są dla kont free to weekendowe są istotną częśćią konta premium. Osobiście nie widzę sensu w ich ograniczaniu, bo „trzeba dużo klikać”.
👎3👍1+To ja tylko dodam, że uważam też, że obecna ilość par jest OK, choćby z tego względu, że dzięki temu teraz jesteśmy w stanie wyszkolić juniora, który skutecznie może kąsać seniorów i to takich co są wymaksowani i mają 30-40 lat. Gdyby teraz ograniczyć pary, to uderza to głównie w juniorów, bo będą dużo gorzej wyszkoleni, a co za tym idzie będą mogli jedynie podjąć rywalizację ze swoimi rówieśnikami.
+Ja bym zwiększył liczbę TP w weekend dla adeptów, by zwiększyć dla nich rozwój.
👍6+W weekend o 13:15 mógłby się odbywać dodatkowy turniej par adeptów.
👍5+Częstotliwość TP jest duża w weekendy i już nie raz o tym pisałem. Może nie wymaga poświęcania zbyt wiele czasu, ale nie jestem niewolnikiem telefonu, żeby pilnować o której się logować do SM i jest to na dłuższą metę uciążliwe. Rozumiem, że ktoś chce rozwijać zawodnika na maksa i jak będzie mniej turniejów to tak bardzo się nie rozwinie, ale…..co za różnica czy finalnie zawodnik rozwinie się do 85 % czy do 80%, skoro będzie to dotyczyło każdego gracza, a rozwój zawodników można zawsze poprawić w inny sposób
Gra ma sprawiać przyjemność, a nie być obowiązkiem.
Uprzedzając….nie narzekam.
Nie mniej jednak TP i kluby partnerskie, które trafiały się w tej samej lidze sprawiły, że jakiś czas temu podziękowałem SM.
Uważam, że gra aby się rozwijała powinna być przystosowana do szerszego grona graczy i w powyższych aspektach trzeba znaleźć złoty środek.
Co prawda to tylko moje zdanie, ale myślę, że o tyle istotne bo w pewien sposób pokazuje co zniechęca z czasem graczy.
👎3👍2+Blackboy TP nie sa obowiazkowe.Nikt Ci nie karze brac w nich udzialu.Takze argument o czyms obowiazkowym odpada.Gram tutaj juz rok i wcale mnie to nie zniechecilo.Wrecz przeciwnie,sprawia mi to przyjemnosc
👎3👍3+Szakal6 musisz na to spojrzeć z szerszej perspektywy, a nie tylko ze swojego punktu widzenia. Bo w takich tematach jak zauważysz najczęściej wypowiadają się osoby dość zżyte z grą, a praktycznie nie udzielają się nowi gracze. Stąd przeważnie prezentowany jest jeden punkt widzenia. Szczerze to wolałbym jeśli już to więcej zawodów o większej randze niż TP, bo TP służą głównie do nabijania doświadczenia i mało kto się do tych zawodów przywiązuje, a sercem gry są póki co głównie rozgrywki ligowe.
👍2+Blackboy z szerszej powiadasz.Sam patrzysz przez tylko i wylacznie z wlasnej perspektywy.Ja patrze z wlasnej.Jedynie jest roznica bo ja nie namawiam by cos pozmieniac co mi personalnie nie pasuje,a Ty tak.Mozemy tak dywagowac bez konca.Ale nie ma sensu pisac o tym wiecznie
+Ten temat już dawno zarzuciłem i to nie ja go ponownie zainicjowałem, wyraziłem swoje zdanie po niemalże roku grania, więc coś mogę na ten temat powiedzieć, a ze zawsze będzie to odbierane jako moje to wiadomo i nic z tym już nie zrobię. Natomiast jestem więcej niż pewny , ze ten temat powróci ponownie. W każdym bądź razie tego wątku już nie będę ciągnął;)
+Szakal szkoda czasu na dysputy z Blackboy. Od zawsze żale miał, że trzeba cokolwiek w grze robić, a wymówki o rezerwach są śmiechowe. Po prostu On wolałby grę, gdzie jak się zalogujesz z 2-3 razy w tygodniu będzie git, a ci co się starają nie będą mieć lepszych wyników i gitara. „Bo w takich tematach jak zauważysz najczęściej wypowiadają się osoby dość zżyte z grą” – to te osoby od dawna na tą grę płacą większość kasy jaka wpływa z wszelkich zakupów teraz sc a wcześniej innych premek. To te osoby stanowiły stały zestaw osób wciąż grających. U nowych graczy problemy są zupełnie inne niż Twoje zarzuty choćby o turniejach par.
„co za różnica czy finalnie zawodnik rozwinie się do 85 % czy do 80%” – to tylko pokazuje, że nie znasz całkowicie zasad tej gry i dlatego nie mają większego sensu dyskusje z Tobą.
Pozostaje mieć nadzieje, że zmiany nie pójdą w stronę „uproszczania” SM, bo tysięcy graczy nagle i tak się nie znajdzie w tym środowisku. Gra miała być wyzwaniem, a nie czymś ala kółko i krzyżyk.
👎1👍2+
Co sądzicie o częstotliwości rozgrywania par w soboty i niedziele , czy nie uważacie , że jest ich za dużo ?. Co raz częściej powodem kończenia gry jest znudzenie klikaniem , bo trzeba dużo klikać, aby nie odstawać od tych co klikają pary wszystkie jakie są , zmniejszenie par spowodowałby wolniejszy rozwój zawodników , ale na podobnym poziomie niż wszyscy , co o tym myślicie… Jak u was jest z tym klikaniem ?
Pary są czymś dodatkowym, a nie obowiązkowym. Kliknięcie par w sklepie czy nawet w czasie sobotniego sprzątania zajmuje z 10 sekund, więc nie widzę wielkiego problemu. Także w ciągu dnia jeśli nam to zajmie 2 minuty (o ile ktoś nie robi zmian jak ja 😉 ) to nie jakimś wielkim problemem wg mnie. No i odkąd w tygodniu pary są dla kont free to weekendowe są istotną częśćią konta premium. Osobiście nie widzę sensu w ich ograniczaniu, bo „trzeba dużo klikać”.
To ja tylko dodam, że uważam też, że obecna ilość par jest OK, choćby z tego względu, że dzięki temu teraz jesteśmy w stanie wyszkolić juniora, który skutecznie może kąsać seniorów i to takich co są wymaksowani i mają 30-40 lat. Gdyby teraz ograniczyć pary, to uderza to głównie w juniorów, bo będą dużo gorzej wyszkoleni, a co za tym idzie będą mogli jedynie podjąć rywalizację ze swoimi rówieśnikami.
Ja bym zwiększył liczbę TP w weekend dla adeptów, by zwiększyć dla nich rozwój.
W weekend o 13:15 mógłby się odbywać dodatkowy turniej par adeptów.
Częstotliwość TP jest duża w weekendy i już nie raz o tym pisałem. Może nie wymaga poświęcania zbyt wiele czasu, ale nie jestem niewolnikiem telefonu, żeby pilnować o której się logować do SM i jest to na dłuższą metę uciążliwe. Rozumiem, że ktoś chce rozwijać zawodnika na maksa i jak będzie mniej turniejów to tak bardzo się nie rozwinie, ale…..co za różnica czy finalnie zawodnik rozwinie się do 85 % czy do 80%, skoro będzie to dotyczyło każdego gracza, a rozwój zawodników można zawsze poprawić w inny sposób
Gra ma sprawiać przyjemność, a nie być obowiązkiem.
Uprzedzając….nie narzekam.
Nie mniej jednak TP i kluby partnerskie, które trafiały się w tej samej lidze sprawiły, że jakiś czas temu podziękowałem SM.
Uważam, że gra aby się rozwijała powinna być przystosowana do szerszego grona graczy i w powyższych aspektach trzeba znaleźć złoty środek.
Co prawda to tylko moje zdanie, ale myślę, że o tyle istotne bo w pewien sposób pokazuje co zniechęca z czasem graczy.
Blackboy TP nie sa obowiazkowe.Nikt Ci nie karze brac w nich udzialu.Takze argument o czyms obowiazkowym odpada.Gram tutaj juz rok i wcale mnie to nie zniechecilo.Wrecz przeciwnie,sprawia mi to przyjemnosc
Szakal6 musisz na to spojrzeć z szerszej perspektywy, a nie tylko ze swojego punktu widzenia. Bo w takich tematach jak zauważysz najczęściej wypowiadają się osoby dość zżyte z grą, a praktycznie nie udzielają się nowi gracze. Stąd przeważnie prezentowany jest jeden punkt widzenia. Szczerze to wolałbym jeśli już to więcej zawodów o większej randze niż TP, bo TP służą głównie do nabijania doświadczenia i mało kto się do tych zawodów przywiązuje, a sercem gry są póki co głównie rozgrywki ligowe.
Blackboy z szerszej powiadasz.Sam patrzysz przez tylko i wylacznie z wlasnej perspektywy.Ja patrze z wlasnej.Jedynie jest roznica bo ja nie namawiam by cos pozmieniac co mi personalnie nie pasuje,a Ty tak.Mozemy tak dywagowac bez konca.Ale nie ma sensu pisac o tym wiecznie
Ten temat już dawno zarzuciłem i to nie ja go ponownie zainicjowałem, wyraziłem swoje zdanie po niemalże roku grania, więc coś mogę na ten temat powiedzieć, a ze zawsze będzie to odbierane jako moje to wiadomo i nic z tym już nie zrobię. Natomiast jestem więcej niż pewny , ze ten temat powróci ponownie. W każdym bądź razie tego wątku już nie będę ciągnął;)
Szakal szkoda czasu na dysputy z Blackboy. Od zawsze żale miał, że trzeba cokolwiek w grze robić, a wymówki o rezerwach są śmiechowe. Po prostu On wolałby grę, gdzie jak się zalogujesz z 2-3 razy w tygodniu będzie git, a ci co się starają nie będą mieć lepszych wyników i gitara. „Bo w takich tematach jak zauważysz najczęściej wypowiadają się osoby dość zżyte z grą” – to te osoby od dawna na tą grę płacą większość kasy jaka wpływa z wszelkich zakupów teraz sc a wcześniej innych premek. To te osoby stanowiły stały zestaw osób wciąż grających. U nowych graczy problemy są zupełnie inne niż Twoje zarzuty choćby o turniejach par.
„co za różnica czy finalnie zawodnik rozwinie się do 85 % czy do 80%” – to tylko pokazuje, że nie znasz całkowicie zasad tej gry i dlatego nie mają większego sensu dyskusje z Tobą.
Pozostaje mieć nadzieje, że zmiany nie pójdą w stronę „uproszczania” SM, bo tysięcy graczy nagle i tak się nie znajdzie w tym środowisku. Gra miała być wyzwaniem, a nie czymś ala kółko i krzyżyk.
Cytat z xxx123ft data 2025-01-28, 09:56:08Witam,
a ja mam pytanie dotyczące turnieju Par w weeknedy.
Czy dalej utrzymany jest trend, że turneje te jeżdzą posiadacze Premium lub Support??
Bo z jakiegoś powodu (mimo wymaganej aktywności 24h przed turniejem) moi nie jadą.Ktoś może wyjaśnić?
Witam,
a ja mam pytanie dotyczące turnieju Par w weeknedy.
Czy dalej utrzymany jest trend, że turneje te jeżdzą posiadacze Premium lub Support??
Bo z jakiegoś powodu (mimo wymaganej aktywności 24h przed turniejem) moi nie jadą.
Ktoś może wyjaśnić?