Transfery
Cytat z Blackboy data 2023-04-04, 09:34:09Bartek…..Nie mam pojęcia o czym Ty piszesz, ale bardzo zbłądziłeś tą interpretacją 🙂 Dalej można będzie sprzedawać dziadków i juniorów za 50 mln :), z tą różnicą, że byłaby widoczna „faktyczna” wartość rynkowa tego zawodnika i to dalej gracz decyduje czy tyle za niego zapłaci. Dla Ciebie jedyna różnica to taka, że nie wystawisz go za 1000 PLN , a w cenie rynkowej (to propozycja więc zawsze można zmienić ten element)
Wartość zawodnika występuje w wielu grach, managerach, nawet w Fifie coś takiego jest. Już nie wspomnę, że w realu też to występuje 😛
Myślę, że dla gracza byłoby ciekawe widzieć nie tylko jak zawodnik się rozwija, ale także jak rośnie jego wartość, a z czasem jak rośnie wartość jego klubu wraz z zawodnikami, rozwojem infrastruktury itp.
Podając to na przykładzie , szkolisz adepta i potem chcesz go sprzedać, jednak poniosłeś koszty na jego wyszkolenie, utrzymanie, więc system w bardzo uproszczony sposób wyliczy Ci jego wartość.
Myślę, że poza powyższym, to również uatrakcyjni rynek, a nowi gracze z większą rozwagą podejdą do zakupu zawodników.
Bartek…..Nie mam pojęcia o czym Ty piszesz, ale bardzo zbłądziłeś tą interpretacją 🙂 Dalej można będzie sprzedawać dziadków i juniorów za 50 mln :), z tą różnicą, że byłaby widoczna „faktyczna” wartość rynkowa tego zawodnika i to dalej gracz decyduje czy tyle za niego zapłaci. Dla Ciebie jedyna różnica to taka, że nie wystawisz go za 1000 PLN , a w cenie rynkowej (to propozycja więc zawsze można zmienić ten element)
Wartość zawodnika występuje w wielu grach, managerach, nawet w Fifie coś takiego jest. Już nie wspomnę, że w realu też to występuje 😛
Myślę, że dla gracza byłoby ciekawe widzieć nie tylko jak zawodnik się rozwija, ale także jak rośnie jego wartość, a z czasem jak rośnie wartość jego klubu wraz z zawodnikami, rozwojem infrastruktury itp.
Podając to na przykładzie , szkolisz adepta i potem chcesz go sprzedać, jednak poniosłeś koszty na jego wyszkolenie, utrzymanie, więc system w bardzo uproszczony sposób wyliczy Ci jego wartość.
Myślę, że poza powyższym, to również uatrakcyjni rynek, a nowi gracze z większą rozwagą podejdą do zakupu zawodników.
Cytat z Bartek Torun data 2023-04-04, 20:17:11jak uważasz…
ujawnienie morale ok, może też niektórych innych parametrów (nie talentu!)
ale nie jest ok wyliczanie jakiejś wartości… niech każdy sam kalkuluje czy dany zawodnik to okazja na rynku czy szrot
ps. a prawda jest taka, że na rynku nie ma okazji tylko co najwyżej 2 garnitur, jak sam sobie nie wyszkolisz to nic ciekawego nie kupisz, no chyba, że Twoją ambicją jest max 3 liga, to czasem taki 2 garnitur od topowego gracza może być liderem ale tylko max 3-4 liga
jak uważasz…
ujawnienie morale ok, może też niektórych innych parametrów (nie talentu!)
ale nie jest ok wyliczanie jakiejś wartości… niech każdy sam kalkuluje czy dany zawodnik to okazja na rynku czy szrot
ps. a prawda jest taka, że na rynku nie ma okazji tylko co najwyżej 2 garnitur, jak sam sobie nie wyszkolisz to nic ciekawego nie kupisz, no chyba, że Twoją ambicją jest max 3 liga, to czasem taki 2 garnitur od topowego gracza może być liderem ale tylko max 3-4 liga