Reset gry
Cytat z RadoCMG data 2023-02-28, 01:25:01Mnie już śmieszy te wieczne marudzenie. Jak ktoś twierdzi, ze za 20 sezonów dalej będzie beton (o ile gra się nie zmieni w pewnych kwestiach), bo samemu mu się:
- nie chce trenować,
- pogłębiać wiedzy,
- nie chce być systematycznym,
- nie chce poświęcać czas na grę
to na serio po co gra? Zwalacie wiecznie na wszystko wokół żerując na tym co „odpali” ten znienawidzony „beton” samemu nie robiąc nic by zmienić stan rzeczy. Skup szrotu, wypożyczanie zawodników i żale – wspaniały przepis na sukces no nie ma co 😀 Nie chcecie partnerskiego to dogadajcie się ze sobą na wspólny trening. Też źle? No trudno nie dogodzi się co nie którym tutaj.
Bystrzak Ty to kolejny parodysta – zero sukcesów, ale inni mają rezygnować z tego na co zapracowali no nie? Masz scouta takiego samego w klubie jak ja – jak nie potrafisz korzystać z tego to już nie moja strata. Tyle, że nie potrzebujesz przywilejów by sobie wychować zawodników takich jak moi.
Mnie się nasuwa refleksja by naprawdę zbyt wielce nie dzielić się wiedzą i nie pomagać zbytnio nikomu, bo to ani większego sensu ani odrobiny wdzięczności później.
Mnie już śmieszy te wieczne marudzenie. Jak ktoś twierdzi, ze za 20 sezonów dalej będzie beton (o ile gra się nie zmieni w pewnych kwestiach), bo samemu mu się:
- nie chce trenować,
- pogłębiać wiedzy,
- nie chce być systematycznym,
- nie chce poświęcać czas na grę
to na serio po co gra? Zwalacie wiecznie na wszystko wokół żerując na tym co „odpali” ten znienawidzony „beton” samemu nie robiąc nic by zmienić stan rzeczy. Skup szrotu, wypożyczanie zawodników i żale – wspaniały przepis na sukces no nie ma co 😀 Nie chcecie partnerskiego to dogadajcie się ze sobą na wspólny trening. Też źle? No trudno nie dogodzi się co nie którym tutaj.
Bystrzak Ty to kolejny parodysta – zero sukcesów, ale inni mają rezygnować z tego na co zapracowali no nie? Masz scouta takiego samego w klubie jak ja – jak nie potrafisz korzystać z tego to już nie moja strata. Tyle, że nie potrzebujesz przywilejów by sobie wychować zawodników takich jak moi.
Mnie się nasuwa refleksja by naprawdę zbyt wielce nie dzielić się wiedzą i nie pomagać zbytnio nikomu, bo to ani większego sensu ani odrobiny wdzięczności później.
Cytat z andy.bdg data 2023-02-28, 07:51:17„Problem pojawia się u moich rajderów w okresie 24-28 lat, nie posiadam klubu partnerskiego i nigdy nie zamierzam go zakładać.” Podobnie jak Lukasss90 na dzień dzisiejszy nie planuję (co nie znaczy że kiedyś tego nie zrobię) zakładać partnerskiego. Problem wg mnie tkwi w tym że nie ma możliwości posiadania drużyny rezerw. Tak nie ma – bo to co jest teraz to bardziej drużyna juniorska/U23. Zespół rezerw powinien nie mieć ograniczeń wiekowych (ewentualnie wysoki limit np.33 lata) aby mógł trafić tam np. zawodnik który jeszcze nie łapie się na jazdę w lidze lub ma morale do odbudowania. Idealnym rozwiązaniem dla chcących obecnych rozgrywek U23 byłoby stworzenie jeszcze jednej drużyny w ramach klubu gdzie rywalizowałoby się o juniorskie mistrzostwo Polski.
„Problem pojawia się u moich rajderów w okresie 24-28 lat, nie posiadam klubu partnerskiego i nigdy nie zamierzam go zakładać.” Podobnie jak Lukasss90 na dzień dzisiejszy nie planuję (co nie znaczy że kiedyś tego nie zrobię) zakładać partnerskiego. Problem wg mnie tkwi w tym że nie ma możliwości posiadania drużyny rezerw. Tak nie ma – bo to co jest teraz to bardziej drużyna juniorska/U23. Zespół rezerw powinien nie mieć ograniczeń wiekowych (ewentualnie wysoki limit np.33 lata) aby mógł trafić tam np. zawodnik który jeszcze nie łapie się na jazdę w lidze lub ma morale do odbudowania. Idealnym rozwiązaniem dla chcących obecnych rozgrywek U23 byłoby stworzenie jeszcze jednej drużyny w ramach klubu gdzie rywalizowałoby się o juniorskie mistrzostwo Polski.
Cytat z Bystrzak data 2023-02-28, 08:05:59Orle, Sokole nie każdy ma ambicje takie jak Ty. Może udział w 5 lidze jest dla mnie wystarczający:)
Nie kupowałem nigdy motorków dla swojej drużyny – ponoć motory to nie wszystko. Nie spinam się na jakieś awanse (gram w inne managery) i stąd uważam to co napisałem, że to byłby ciekawy pomysł – a może bym wreszcie zainwestował, żeby spotkać się z Tobą w jednej lidze:)
Ale twój wpis i obrona twego stanu i statusu broni mojej tezy, że nigdy się na to nie zdobędziesz „elito”…
Orle, Sokole nie każdy ma ambicje takie jak Ty. Może udział w 5 lidze jest dla mnie wystarczający:)
Nie kupowałem nigdy motorków dla swojej drużyny – ponoć motory to nie wszystko. Nie spinam się na jakieś awanse (gram w inne managery) i stąd uważam to co napisałem, że to byłby ciekawy pomysł – a może bym wreszcie zainwestował, żeby spotkać się z Tobą w jednej lidze:)
Ale twój wpis i obrona twego stanu i statusu broni mojej tezy, że nigdy się na to nie zdobędziesz „elito”…
Cytat z Araispeed data 2023-02-28, 08:46:26Starcza Ci 5 liga, to siedź tam i graj grzecznie, a nie próbuj przepychać jakieś resety mające na celu zabrać cały dorobek graczom, którzy od lat na to pracowali i inwestowali. Typowo polaczkowe zachowanie. Ja nie mam za wiele i nie mam szans mieć, to chociaż pociągnę kogoś w dół, żeby miał tak mało jak ja…
Starcza Ci 5 liga, to siedź tam i graj grzecznie, a nie próbuj przepychać jakieś resety mające na celu zabrać cały dorobek graczom, którzy od lat na to pracowali i inwestowali. Typowo polaczkowe zachowanie. Ja nie mam za wiele i nie mam szans mieć, to chociaż pociągnę kogoś w dół, żeby miał tak mało jak ja…
Cytat z Szakal6 data 2023-02-28, 08:54:55Kolego Bystrzak.Odpowiem Ci tak.Gram tutaj ciut ponad rok.W tym czasie sobie obserwuje jak moi adepci sie rozwijaja.W tym sezonie maja juz 22 lata.Mam zamiar jeszcze z rok pograc,by oni byli juz normalnymi seniorami po 30.By porownac moja mysl szkoleniowa na tle innych.Chcesz zaczac od zera.Ok.Czyli caly rok mojej gry mam wyrzucic do kosza ,bo Ty tak sobie chcesz.Troche to nienormalne
Kolego Bystrzak.Odpowiem Ci tak.Gram tutaj ciut ponad rok.W tym czasie sobie obserwuje jak moi adepci sie rozwijaja.W tym sezonie maja juz 22 lata.Mam zamiar jeszcze z rok pograc,by oni byli juz normalnymi seniorami po 30.By porownac moja mysl szkoleniowa na tle innych.Chcesz zaczac od zera.Ok.Czyli caly rok mojej gry mam wyrzucic do kosza ,bo Ty tak sobie chcesz.Troche to nienormalne
Cytat z Szakal6 data 2023-02-28, 09:30:40Lukasss ja tez mam problem z zawodnikami w wieku 24-28 lat. Wiesz dlaczego? Bo moj partnerski traktuje na rowni z pierwszym klubem.I w 1 druzynie i w partnerskim mam takich zawodnikow,i nimi jezdze.I udalo mi sie oboma wejsc do 3 ligi,przy takich mlodych skladach.Przy 11 zawodnikach w kadrze rotuje skladem w parach i ipsach.Tez moglbym narzekac ze ktos piluje jednego zawodnika caly sezon w ips i potem ma nabite doswiadczenie.Jeden gra tak,a jeden tak.Jak to sie mowi trzeba patrzec najpierw na wlasne podworko,a nie wiecznie wytykac innym.I na zakonczenie taka mala refleksja.Chcialem wzmocnic druzyne jednym zawodnikiem przed sezonem,ale dzieki wlasnie takim wpisom,krytykujacym to i owo,starsi menago nie chca juz nawet sprzedac fajnego zawodnika,wola nimi nie jezdzic,lub usunac pozniej.Mi to akurat nie przeszkadza,bo mlode kadry sa szkolone.Ale sa menago ktorzy bazuja tylko i wylacznie na zakupionych zawodnikach.Takze takim menago zycze powodzenia
Lukasss ja tez mam problem z zawodnikami w wieku 24-28 lat. Wiesz dlaczego? Bo moj partnerski traktuje na rowni z pierwszym klubem.I w 1 druzynie i w partnerskim mam takich zawodnikow,i nimi jezdze.I udalo mi sie oboma wejsc do 3 ligi,przy takich mlodych skladach.Przy 11 zawodnikach w kadrze rotuje skladem w parach i ipsach.Tez moglbym narzekac ze ktos piluje jednego zawodnika caly sezon w ips i potem ma nabite doswiadczenie.Jeden gra tak,a jeden tak.Jak to sie mowi trzeba patrzec najpierw na wlasne podworko,a nie wiecznie wytykac innym.I na zakonczenie taka mala refleksja.Chcialem wzmocnic druzyne jednym zawodnikiem przed sezonem,ale dzieki wlasnie takim wpisom,krytykujacym to i owo,starsi menago nie chca juz nawet sprzedac fajnego zawodnika,wola nimi nie jezdzic,lub usunac pozniej.Mi to akurat nie przeszkadza,bo mlode kadry sa szkolone.Ale sa menago ktorzy bazuja tylko i wylacznie na zakupionych zawodnikach.Takze takim menago zycze powodzenia
Cytat z RadoCMG data 2023-02-28, 10:24:44Cytat z Bystrzak data 2023-02-28, 08:05:59Orle, Sokole nie każdy ma ambicje takie jak Ty. Może udział w 5 lidze jest dla mnie wystarczający:)
Żadne motorki Ci nie pomogą, bo jeśli grasz od 4 sezonu jak widzę i przez blisko 40 sezonów byłeś w 3 lidze raptem 3 razy to samo to świadczy jaki z Ciebie „spec” 😀
Żadnego statusu nie kupiłem czy nie dostałem z nadania, ale nie oczekuje że ktoś taki jak Ty to zrozumie. Zalewaj się żółcią w tej 5 lidze większej kariery Ci nie wróżę.
Cytat z Bystrzak data 2023-02-28, 08:05:59Orle, Sokole nie każdy ma ambicje takie jak Ty. Może udział w 5 lidze jest dla mnie wystarczający:)
Żadne motorki Ci nie pomogą, bo jeśli grasz od 4 sezonu jak widzę i przez blisko 40 sezonów byłeś w 3 lidze raptem 3 razy to samo to świadczy jaki z Ciebie „spec” 😀
Żadnego statusu nie kupiłem czy nie dostałem z nadania, ale nie oczekuje że ktoś taki jak Ty to zrozumie. Zalewaj się żółcią w tej 5 lidze większej kariery Ci nie wróżę.
Cytat z _Raven_ data 2023-02-28, 10:51:04Cytat z PanKleks data 2023-02-27, 21:18:13Cytat z PO2IOMA data 2023-02-26, 21:03:33Nie rozumiem z jakiego powodu taki reset miał by być robiony ?
Oglaszacie nowy początek, nowy start, jednak dalej betonujecie i dajecie betonować stara ekipę, nie dajecie realnych szans tym nowszym, czy tym co grają rok czy trochę dłużej na dojście na szczyt, bo tam jest zabetonowane i nie ważne jaki będę miał skład, czy będę jechał. 10 czy 20 sezonów nie mam szans wejścia do 1 ligi. To daje myśl że hasło nowe otwarcie, nowy początek to tylko marketing, a nie realne szanse dla wszystkich. Ta wypowiedzą spale siebie może tutaj, ale to jest nie tylko moje zdanie jako rocznego gracza, co akurat skłania ku sugestii że nie mam motywacji bo wyżej niż do 3 ligi nie wejdę.
PanieKleksie… Jestem nowym graczem – tak nowym , bo staruje od zera… Więc idąc Twoim i nie tylko Twoim tokiem myślenia, powinnam również domagać się resetu. Nie robię tego i broń bosshee zeby mialo sie tak stać. Jako gracz z pewnym już stazem powinieneś wiedzieć ile pracy wymaga szkolenie zawodników. Pomyśl przez chwilę- będąc na miejscu ludzi z 1,2 ligii chciałbyś w sekundę stracić cały dorobek kilku lat pracy ? Przecież oni tam się nie znaleźli za sprawą kryształowej kuli 🙈. Mówisz o „zabetenowaniu ” wyzszych lig na nowych graczy… Bzdura jakiej dawno nie czytalam… Na moim przykładzie… Jestem w 5 lidze i myślisz, że tu zostanę? Nieee… (przypominam jestem nowym graczem)… założenia mam zupelnie inne i dopnę swego – dlaczego? Dlatego, ze mam upór, cierpliwość i CHĘCI znaleźć się tam gdzie teraz jest Arai, Rado czy inni… Weź się chłopie jeden z drugim do roboty , bo od waszych „łez” zawodnicy , waszych klubów mogą jedynie się potaplac w błotku, a nie przebić się wyżej ❤️.
Cytat z PanKleks data 2023-02-27, 21:18:13Cytat z PO2IOMA data 2023-02-26, 21:03:33Nie rozumiem z jakiego powodu taki reset miał by być robiony ?
Oglaszacie nowy początek, nowy start, jednak dalej betonujecie i dajecie betonować stara ekipę, nie dajecie realnych szans tym nowszym, czy tym co grają rok czy trochę dłużej na dojście na szczyt, bo tam jest zabetonowane i nie ważne jaki będę miał skład, czy będę jechał. 10 czy 20 sezonów nie mam szans wejścia do 1 ligi. To daje myśl że hasło nowe otwarcie, nowy początek to tylko marketing, a nie realne szanse dla wszystkich. Ta wypowiedzą spale siebie może tutaj, ale to jest nie tylko moje zdanie jako rocznego gracza, co akurat skłania ku sugestii że nie mam motywacji bo wyżej niż do 3 ligi nie wejdę.
PanieKleksie… Jestem nowym graczem – tak nowym , bo staruje od zera… Więc idąc Twoim i nie tylko Twoim tokiem myślenia, powinnam również domagać się resetu. Nie robię tego i broń bosshee zeby mialo sie tak stać. Jako gracz z pewnym już stazem powinieneś wiedzieć ile pracy wymaga szkolenie zawodników. Pomyśl przez chwilę- będąc na miejscu ludzi z 1,2 ligii chciałbyś w sekundę stracić cały dorobek kilku lat pracy ? Przecież oni tam się nie znaleźli za sprawą kryształowej kuli 🙈. Mówisz o „zabetenowaniu ” wyzszych lig na nowych graczy… Bzdura jakiej dawno nie czytalam… Na moim przykładzie… Jestem w 5 lidze i myślisz, że tu zostanę? Nieee… (przypominam jestem nowym graczem)… założenia mam zupelnie inne i dopnę swego – dlaczego? Dlatego, ze mam upór, cierpliwość i CHĘCI znaleźć się tam gdzie teraz jest Arai, Rado czy inni… Weź się chłopie jeden z drugim do roboty , bo od waszych „łez” zawodnicy , waszych klubów mogą jedynie się potaplac w błotku, a nie przebić się wyżej ❤️.
Cytat z andy.bdg data 2023-02-28, 11:00:57Gram tu krótko bo nawet nie dwa miesiące i mimo że nie zdążyłem nawet otrzeć się o elity bo takiej okazji jeszcze nie miałem to nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby rozważać coś takiego jak jakiś reset gry. Raz że nic by mi on nie dał a dwa że to właśnie pogoń za wynikami które wcześniej osiągnęły nie bójmy się użyć się tego określenia „legendy tej gry” jest tym co mnie napędza aby próbować drobnymi krokami iść ich śladem. Wiadomo że ktoś kto nie zaczyna kiedy gra powstaje ma trochę trudniej się przebić ale są i odwrotne przypadki że ktoś kto gra od samego jej początku czyli 42 sezony dłużej ode mnie nie ma zbytnio mi czym zaimponować. Długość gry nie zawsze przekłada się na sukces w niej i jest tu wiele czynników – brak szczęścia , odpowiedniej motywacji , umiejętności wyciągania wniosków z popełnianych błędów czy też niewłaściwe podejście mentalne wykluczają niektórych z cienia nawet szans otarcia się o wielkość. Brutalne to ale prawdziwe jak realne życie – nie każdy ma szanse odnieść w nim sukces i jak w rzece jedni są grubą rybą a inni są niczym plankton. Im szybciej zacznie jeden z drugim tak na to patrzeć tym większą ma szansę coś jeszcze w swoim podejściu do tej gry zmienić i może pójść właściwszą drogą.
Gram tu krótko bo nawet nie dwa miesiące i mimo że nie zdążyłem nawet otrzeć się o elity bo takiej okazji jeszcze nie miałem to nawet przez myśl by mi nie przeszło żeby rozważać coś takiego jak jakiś reset gry. Raz że nic by mi on nie dał a dwa że to właśnie pogoń za wynikami które wcześniej osiągnęły nie bójmy się użyć się tego określenia „legendy tej gry” jest tym co mnie napędza aby próbować drobnymi krokami iść ich śladem. Wiadomo że ktoś kto nie zaczyna kiedy gra powstaje ma trochę trudniej się przebić ale są i odwrotne przypadki że ktoś kto gra od samego jej początku czyli 42 sezony dłużej ode mnie nie ma zbytnio mi czym zaimponować. Długość gry nie zawsze przekłada się na sukces w niej i jest tu wiele czynników – brak szczęścia , odpowiedniej motywacji , umiejętności wyciągania wniosków z popełnianych błędów czy też niewłaściwe podejście mentalne wykluczają niektórych z cienia nawet szans otarcia się o wielkość. Brutalne to ale prawdziwe jak realne życie – nie każdy ma szanse odnieść w nim sukces i jak w rzece jedni są grubą rybą a inni są niczym plankton. Im szybciej zacznie jeden z drugim tak na to patrzeć tym większą ma szansę coś jeszcze w swoim podejściu do tej gry zmienić i może pójść właściwszą drogą.