Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Refleksja po dzisiejszej transmisji

Page 1 of 2Next

Dzisiejsza transmisja nie wniosła nic konkretnego, a zapewne gracze na to liczyli. Nie odniosła się jakoś szczególnie do problemów w grze, ale może zapoczątkuje ten temat, w którym inni gracze wyrażą także swoje zdanie.

Widać, że chłopaki nie grają za długo, bo po pewnym czasie dojdziecie do tego, że SM nie jest rozbudowaną grą, a niektóre aspekty nie mają większego znaczenia. Owszem na pierwszy rzut oka może i tak wygląda, ale w dłuższej perspektywie czasowej jest dość schematyczna:

• sztab zatrudnicie raz na 5 * i spokój na 15 tygodni, może na początku będzie to droga opcja, ale później nie ma to znaczenia. Kwestia działania poszczególnych pracowników na innym poziomie gwiazdek też jest dyskusyjna czy ma aż takie znaczenie
  • rozbudowa stadionu – na początku będzie się to wydawało trudne zadanie, ale finalnie dojdziecie bardzo szybko do stadionu na maksa i potem kolejny aspekt przestaje mieć znaczenie
  • finanse w grze – na początku będzie ich może brakować po to aby później nie było co robić z tą kasą
  • obóz przygotowawczy – niby jest ale i tak praktycznie większość stać na ten 21 dniowy więc nie bardzo jest sens sobie nim głowę zaprzątać

Są też problemy natury etycznej:

• jak jazda dwóch drużyn zawodnika w tym partnerskiej w jednej lidze i ustawianie sobie wyniku
  • udostępnianie danych do logowania innym graczom, podczas swojej nieobecności, żeby objechali za Ciebie trening czy mecz

Takie kwestie powinny być rozwiązane, bo nowy gracz o tym nie wie, ale jak się dowiaduje to potem jest frustracja , rozczarowanie.

Takich

Edit: przeniesione do Pomysły – Zmiany – Rozwój 

Daniol and GRIN73 have reacted to this post.
DaniolGRIN73

Skad to wiesz ? 

M.A.G.

Ale o co konkretnie pytasz bo poruszyłem kilka różnych aspektów ? 

Nie. Na nic takiego dziś nie liczyłem. Nie wiem, co oznacza bardzo szybko? Black w której grze  grający 4 lata i 43 sezony gracz ma problemy z kasą w grze? Tobie ta gra nie przypadła do gustu i dlatego w nią nie grasz, a oczekiwanie konkretnych deklaracji chwilę po zawiązaniu się spółki i dołączeniu dwóch współwłaścicieli każe mi wątpić w Twoje dobre intencje i troskę o grę, w którą nie grasz 🙂 Kto i kiedy ustawiał mecze? Jeśli masz takie informacje to pisz konkretnie, bo to tak, jakbym napisał, że uczestniczyłeś w bardzo wątpliwym moralnie i etycznie projekcie jako admin prawie do samego końca tegoż projektu. Chcesz zakazać bratu czy żonie logowania na wzajemne konto? A jak chcesz tego pilnować i w jaki sposób karać? Chcesz się tym zająć? 🙂 Mam nieodparte wrażenie, że kilka osób próbuje zepsuć generalnie bardzo dobrą atmosferę wśród graczy i wywołać konflikt, a skoro sam zaczynam się męczyć czytając różnego typu insynuacje, oskarżenia i żądania karania graczy za to, że kupili coś, co było i jest ogólnodostępne a nawet darmowe, bez konieczności poświęcania dodatkowego czasu ( np. partnerskie- naprawdę da się bez wydawania kasy prowadzić taki klub i mieć tam np, dziadków, którzy generalnie nie potrzebują za dużo jazdy a będą rezerwą z odpowiednim ksm i morale. Wystarczy chcieć, ale łatwiej żądać zabrania innym tego, czego mi się nie chciało i nie chce robić ), to  jest coś na rzeczy. Oczywiście, że do ideału grze troszkę brakuje i jest sporo do poprawy czy zmiany, ale dajmy chociaż odrobinę czasu ludziom, którzy się dziś pojawili.

PO2IOMA, Wegli96 and 8 other users have reacted to this post.
PO2IOMAWegli96AraispeedRadoCMGPanKleksSebaDanioljospenArbomaniak_Raven_

Teza główna jest postawiona przez Ciebie w drugim akapicie Twojej wypowiedzi więc pytam skąd to wiesz ?

M.A.G.

Black ja tam jestem sfrustrowana tym, że trolujesz od rana i w kółko to samo czytam… 😅🙊… Wybacz ale skoro nie grasz , to po ki ta dyskusja…? 

PO2IOMA, RadoCMG and 3 other users have reacted to this post.
PO2IOMARadoCMGPanKleksDanioljospen

No odpowiedź tez jest w drugim akapicie, ale precyzując wnioskuje z wypowiedzi na temat SM , chociażby wspomnianego sztabu. Jakbyś grał dłużej to byś wiedział, że to w zasadzie nie jest żadna wartość dodana bo jak wspomniałem zajrzysz tam raz i tyle.

Mógłbym również się sugerować data założenia konta, drużyna itp. Ale tego nie brałem pod uwagę. 

Nie chce tu oceniać Twojej wiedzy na temat mojej świadomości gry bo jej poprostu nie masz. I myślę że tyle w tej kwestii bo taka jest najzwyczajniej prawda.

PanKleks, Daniol and 2 other users have reacted to this post.
PanKleksDanioljospen_Raven_
M.A.G.

Adis nie wiem co piszesz o finansach , ale chyba coś źle zrozumiałeś. W Sm kasy jest na tyle dużo że nie ma co z nią robic bo ten aspekt nie jest dobrze zbilansowany. 

To o kim pisze to już dobrze gracze wiedzą, popytasz to się dowiesz.

Nie chodzi wcale o rodzinę i akurat tutaj nawet o Tobie nie myślałem.

Co do poprzedniej SM to wybacz, ale to nie ja brałem udział w walkach i dlatego odszedłem bo nie widziałem w tym przyjemności, a sprzedawanie zawodników pod stołem to już było przegięcie. Nie ja odpowiadałem za to co robi twórca.

Jeśli traktujesz zwrócenie uwagi na pewne aspekty,  za psucie atmosfery to wybacz, ale chyba po to forum jest żeby o tym wspomnieć.

Przecież nie chodzi o tł żeby się po plecach klepać, a raczej jak coś się da zmienić to to zmienić tym bardziej, że jest ku temu okazja.

Gram sporadycznie i chętnie bym wrócił, więc mimo wszystko nie uważam, że nie powinienem się wypowiadać tym bardziej, że wyrażam się w sposób wulgarny, a jedyna moja wada jest to, że mowie co myślę i zazwyczaj jest to w negatywnym kontekście. 

Wybacz Po2ioma, ale zle interpretujesz moja wypowiedź, ona nie jest z wyrzutem czy zarzutem, że za mało graliście…ona miała zwrócić uwagę na aspekty, na które się mogliście jeszcze sie nie natknąć, a z czasem się pojawią i może wartoby się nad nimi pokłonić przy okazji wprowadzania zmian. 

Daniol has reacted to this post.
Daniol
Page 1 of 2Next