Przewalutowanie monet i kredytów na speedcoiny
Cytat z jospen data 2023-04-01, 09:15:06Damian, te argumenty posiadaczy monet, a szczególnie dużej ich ilości nie przekonają, a co sprawności supportu to bym nie przesadzał, zachęcony przez Ciebie w pewnej sprawie (w sumie już nie pamiętam o co dokładnie chodziło) napisałem na support i mija już ponad dwa tygodnie i odpowiedzi jak nie ma tak nie ma. Jak było z monetami za czasów Marcina wszyscy zorientowani wiedzą natomiast wiele monet zostało kupionych przez graczy za realną gotówkę. Warto może jednak zastanowić się czy przypadkiem nie przewalutować wymiany monet na SC w stosunku większym niż 1 do 1 w końcu zadowolenie graczy powinno być dla Was priorytetem.
Damian, te argumenty posiadaczy monet, a szczególnie dużej ich ilości nie przekonają, a co sprawności supportu to bym nie przesadzał, zachęcony przez Ciebie w pewnej sprawie (w sumie już nie pamiętam o co dokładnie chodziło) napisałem na support i mija już ponad dwa tygodnie i odpowiedzi jak nie ma tak nie ma. Jak było z monetami za czasów Marcina wszyscy zorientowani wiedzą natomiast wiele monet zostało kupionych przez graczy za realną gotówkę. Warto może jednak zastanowić się czy przypadkiem nie przewalutować wymiany monet na SC w stosunku większym niż 1 do 1 w końcu zadowolenie graczy powinno być dla Was priorytetem.
Cytat z Gatto data 2023-04-01, 10:55:56To faktycznie przywaliłem z supportem 🙂 Jospen sprawdzimy dlaczego nie masz odp. Przy tej okazji, przepraszam, że czekasz 2 tygodnie.
Wracając do tematu. Oczywiście w zakresie który przelicznik byłby sprawiedliwy, to może powinnismy jeszcze przyjąć deflacje jaka miała miejsce w grze, względem cen w sklepie. Np. komplet motorów kotów na 3m, gdy przejęliśmy grę kosztował ok 60 zł. Jeszcze wcześniej nawet takiej opcji nie było w sklepie. Ogólnie wielu rzeczy nie było. Dzisiaj przy kursie SC 0,13 zł komplet motorów to ok. 21,7 zł.
Zatem popatrzmy na to szerzej, ile zmieniło się przez 2 lata na korzyść graczy. Zobacz w jakim miejscu jest gra, o której przypomnę, że pisano przed moim zakupem: „obecna wersja idzie do zamknięcia, bo będzie nowa wersja … pro …”; „w grze już nic nie można zmienić, nie ma szans na nowe wdrożenia …” Kurde chyba po dwóch latach Jesteśmy w innym miejscu :). W tym momencie w setkach tys liczę wpakowaną kasę w grę, aby doprowadzić ją do obecnego stanu. Jospen z jednej strony robimy to z pasji do speedwaya i speedwaymanagera z drugiej wszelkie zmiany są właśnie dla zadowolenia graczy, czyli dla Was 🙂
Dlatego w takich momentach, proszę o wyrozumiałość, i przyjęcie iż 1:1 z monetami i 25:1 z kredkami, jest optymalnym przelicznikiem.
To faktycznie przywaliłem z supportem 🙂 Jospen sprawdzimy dlaczego nie masz odp. Przy tej okazji, przepraszam, że czekasz 2 tygodnie.
Wracając do tematu. Oczywiście w zakresie który przelicznik byłby sprawiedliwy, to może powinnismy jeszcze przyjąć deflacje jaka miała miejsce w grze, względem cen w sklepie. Np. komplet motorów kotów na 3m, gdy przejęliśmy grę kosztował ok 60 zł. Jeszcze wcześniej nawet takiej opcji nie było w sklepie. Ogólnie wielu rzeczy nie było. Dzisiaj przy kursie SC 0,13 zł komplet motorów to ok. 21,7 zł.
Zatem popatrzmy na to szerzej, ile zmieniło się przez 2 lata na korzyść graczy. Zobacz w jakim miejscu jest gra, o której przypomnę, że pisano przed moim zakupem: „obecna wersja idzie do zamknięcia, bo będzie nowa wersja … pro …”; „w grze już nic nie można zmienić, nie ma szans na nowe wdrożenia …” Kurde chyba po dwóch latach Jesteśmy w innym miejscu :). W tym momencie w setkach tys liczę wpakowaną kasę w grę, aby doprowadzić ją do obecnego stanu. Jospen z jednej strony robimy to z pasji do speedwaya i speedwaymanagera z drugiej wszelkie zmiany są właśnie dla zadowolenia graczy, czyli dla Was 🙂
Dlatego w takich momentach, proszę o wyrozumiałość, i przyjęcie iż 1:1 z monetami i 25:1 z kredkami, jest optymalnym przelicznikiem.
Cytat z Seba data 2023-04-01, 11:01:05Gatto, nie ujmuję Wam włożonej pracy, bo starsi gracze o tym wiedzą, widzą różnicę, ale rozmawiamy teraz n/t kursu wymiany na SC, uważam, że 1 moneta= 2sc i obniżenie wartości zakupu adepta do 10sc, byłoby optymalne, tym bardziej, że zapewne wielu graczy, w tym ja, trzyma monety wyłącznie na zakup adepta.
Gatto, nie ujmuję Wam włożonej pracy, bo starsi gracze o tym wiedzą, widzą różnicę, ale rozmawiamy teraz n/t kursu wymiany na SC, uważam, że 1 moneta= 2sc i obniżenie wartości zakupu adepta do 10sc, byłoby optymalne, tym bardziej, że zapewne wielu graczy, w tym ja, trzyma monety wyłącznie na zakup adepta.
Cytat z Blackboy data 2023-04-01, 12:01:01Jeszcze jedna rzecz chciałem zauważyć, że Monety działają chyba tylko na odnowę, serwis i adepta, a jeśli będą przewalutowane to dostajecie korzyść w postaci możliwości zakupu za SC motocykli, premium, supportera itp. Druga sprawa jak wejdą wspomniane silniki to prawdopodobnie i tak ni byłoby możliwości serwisu za monety.
Rozumiem, że każdy walczy o swoje , ale praktycznie mijają 2 lata gdzie monety to waluta poboczna i w sumie już dawno można by było je usunąć w bardziej „brutalny” sposób;), a to trzeba docenić, ze dalej obowiązują.
Co do przelicznika to tutaj niestety na początku góra trochę na rękę poszła monetowiczom i adept od Dagi ma proporcje w cenie 4:1 w stosunku do SC, gdzie reszta usług ma już mniej korzystny. I teraz to trochę się mści. Także chociażby z tego tytułu przez czas posiadacze monet mieli dodatkowa korzyść.
Jak kurs wymiana będzie za wysoki w stosunku do SC to z kolei gracze którzy kupują SC, mogą czuć się pokrzywdzeni. Dlaczego? Otóż SC uzależniony jest od kursu PLN , a wartość monety jest stała, przez co usługa wyrażona w SC, może mieć już różne wartości w PLN. To była kolejna korzyść dla posiadaczy monet.
Także dobrzeby było spojrzec na to z boku bardziej obiektywnie 😉
Jeszcze jedna rzecz chciałem zauważyć, że Monety działają chyba tylko na odnowę, serwis i adepta, a jeśli będą przewalutowane to dostajecie korzyść w postaci możliwości zakupu za SC motocykli, premium, supportera itp. Druga sprawa jak wejdą wspomniane silniki to prawdopodobnie i tak ni byłoby możliwości serwisu za monety.
Rozumiem, że każdy walczy o swoje , ale praktycznie mijają 2 lata gdzie monety to waluta poboczna i w sumie już dawno można by było je usunąć w bardziej „brutalny” sposób;), a to trzeba docenić, ze dalej obowiązują.
Co do przelicznika to tutaj niestety na początku góra trochę na rękę poszła monetowiczom i adept od Dagi ma proporcje w cenie 4:1 w stosunku do SC, gdzie reszta usług ma już mniej korzystny. I teraz to trochę się mści. Także chociażby z tego tytułu przez czas posiadacze monet mieli dodatkowa korzyść.
Jak kurs wymiana będzie za wysoki w stosunku do SC to z kolei gracze którzy kupują SC, mogą czuć się pokrzywdzeni. Dlaczego? Otóż SC uzależniony jest od kursu PLN , a wartość monety jest stała, przez co usługa wyrażona w SC, może mieć już różne wartości w PLN. To była kolejna korzyść dla posiadaczy monet.
Także dobrzeby było spojrzec na to z boku bardziej obiektywnie 😉
Cytat z Wegli96 data 2023-04-01, 12:28:49Bardzo trafna i merytoryczna odpowiedz Black👍🏻
Bardzo trafna i merytoryczna odpowiedz Black👍🏻
Cytat z Bartek Torun data 2023-04-02, 09:17:19ja tylko przypomnę, że za starej tej złej władzy, adept od Dagmary kosztował 2 lub 3 monety, a 100 monet kosztowało 100 zł…
ja tylko przypomnę, że za starej tej złej władzy, adept od Dagmary kosztował 2 lub 3 monety, a 100 monet kosztowało 100 zł…