Potencjalne opóźnienia, problemy ze zmianami w trakcie rozgrywek
Cytat z PO2IOMA data 2023-11-09, 21:07:19Drodzy,
W związku z kilkoma zgłoszeniami dotyczącymi brakiem możliwości przeprowadzenia zmian bądź opóźnienia rozpoczęcia/zakończenia turniejów par lub SGP chcemy przekazać kilka info.
Jak pewnie się domyślacie obserwujemy to od kilkunastu tygodni, przede wszystkim ze względu na Wasze zgłoszenia ale również dlatego że Nasza społeczność stale, dynamicznie się rozwija. W związku z powyższym jesteśmy w pełni świadomi procesów, które zachodzą w trakcie rozgrywek, a których na co dzień żaden z uczestników nie widzi. I tu nasza czujność nie zostaje zachwiana, będziemy je nadal obserwować.
Poniższy wykres wygenerowany dzisiejszego dnia tj 09.11.2023 obejmujący pełnych 7 dni od 03.11 – 08.11 przedstawia czasy odpowiedzi w mili sekundach od DIGITAL OCEAN czyli serwerów gry, rozmieszczonych w trzech miejscach na Świecie. Płaskie wykresy czasów mówią o braku opóźnień, zamuleń czy tzw lagów. Pokazuje to że opóźnienia które zgłaszacie nie występują po naszej stronie, a przyczyn ich może być ogrom na który my nie mamy wpływu i nie są zależne ani od nas ani od dostawcy usługi, a występują poza naszą jurysdykcją :).
Poprzednie czasookresy co do tych danych wyglądają niemal identycznie (różnią się milisekundami).
Dodatkowo wyjaśniam iż opóźnienia w rozpoczęciu/zakończeniu wszystkich aktywności odbywających się w grze czyli np Ligi czy Turniejów Par nie wpływają w żadne sposób na pracę serwerów, a są tylko i wyłącznie wynikiem tego iż Nasza społeczność po prostu się powiększa (więcej użytkowników, więcej turniejów, różnica w ich czasach startów/końców będzie różna).
Jeśli macie jakieś pytania, coś napisałem nie jasno lub chcielibyście jeszcze o coś w powyższym temacie zapytać/napisać, zapraszam do dyskusji 🙂
POZDRO !!!
Drodzy,
W związku z kilkoma zgłoszeniami dotyczącymi brakiem możliwości przeprowadzenia zmian bądź opóźnienia rozpoczęcia/zakończenia turniejów par lub SGP chcemy przekazać kilka info.
Jak pewnie się domyślacie obserwujemy to od kilkunastu tygodni, przede wszystkim ze względu na Wasze zgłoszenia ale również dlatego że Nasza społeczność stale, dynamicznie się rozwija. W związku z powyższym jesteśmy w pełni świadomi procesów, które zachodzą w trakcie rozgrywek, a których na co dzień żaden z uczestników nie widzi. I tu nasza czujność nie zostaje zachwiana, będziemy je nadal obserwować.
Poniższy wykres wygenerowany dzisiejszego dnia tj 09.11.2023 obejmujący pełnych 7 dni od 03.11 – 08.11 przedstawia czasy odpowiedzi w mili sekundach od DIGITAL OCEAN czyli serwerów gry, rozmieszczonych w trzech miejscach na Świecie. Płaskie wykresy czasów mówią o braku opóźnień, zamuleń czy tzw lagów. Pokazuje to że opóźnienia które zgłaszacie nie występują po naszej stronie, a przyczyn ich może być ogrom na który my nie mamy wpływu i nie są zależne ani od nas ani od dostawcy usługi, a występują poza naszą jurysdykcją :).
Poprzednie czasookresy co do tych danych wyglądają niemal identycznie (różnią się milisekundami).
Dodatkowo wyjaśniam iż opóźnienia w rozpoczęciu/zakończeniu wszystkich aktywności odbywających się w grze czyli np Ligi czy Turniejów Par nie wpływają w żadne sposób na pracę serwerów, a są tylko i wyłącznie wynikiem tego iż Nasza społeczność po prostu się powiększa (więcej użytkowników, więcej turniejów, różnica w ich czasach startów/końców będzie różna).
Jeśli macie jakieś pytania, coś napisałem nie jasno lub chcielibyście jeszcze o coś w powyższym temacie zapytać/napisać, zapraszam do dyskusji 🙂
POZDRO !!!
Dodane pliki:- Aby przesyłać pliki musisz się zalogować.
Cytat z _Raven_ data 2023-11-09, 21:33:52Się ustosunkuję, jako że sprawdziłam wystepowanie tych opóźnień/bloków zmian kilkanaście razy… Wiadomo, że głównie SM mam na telefonie. Na telefonie też obsługuję: Messenger, WhatsApp, Instagram, Facebook, strony Google, maile itd itd. – to nie komentarz o moich appkach, ale związek jest… 😉. Podczas turnieju par, ligi i innych rozgrywek, zdarza mi się zminimalizować mecz w oczekiwaniu na swoją kolej i wejść na messengera odp na wiadomość, i wrócić za moment do gry. Gdy odświeżę stronę przed swoją kolejką „na styk”- nie mogę dokonać zmiany, jezeli nie odświeżę strony – nie mogę dokonać zmiany, jezeli oprócz SM , w tle działają mi inne appki – nie mogę dokonać zmiany, bez względu na odświeżanie strony… Sprawdziłam czy będąc na meczu od początku do końca, bez opuszczania SM pójdą zmiany… TAK lecą bez problemu, nawet jeżeli w tle mam otwartego np fb… Opóźnienia występują dokladnie z identycznych przyczyn… Tyle na moim przykładzie ❤️.
Dodane pliki:Się ustosunkuję, jako że sprawdziłam wystepowanie tych opóźnień/bloków zmian kilkanaście razy… Wiadomo, że głównie SM mam na telefonie. Na telefonie też obsługuję: Messenger, WhatsApp, Instagram, Facebook, strony Google, maile itd itd. – to nie komentarz o moich appkach, ale związek jest… 😉. Podczas turnieju par, ligi i innych rozgrywek, zdarza mi się zminimalizować mecz w oczekiwaniu na swoją kolej i wejść na messengera odp na wiadomość, i wrócić za moment do gry. Gdy odświeżę stronę przed swoją kolejką „na styk”- nie mogę dokonać zmiany, jezeli nie odświeżę strony – nie mogę dokonać zmiany, jezeli oprócz SM , w tle działają mi inne appki – nie mogę dokonać zmiany, bez względu na odświeżanie strony… Sprawdziłam czy będąc na meczu od początku do końca, bez opuszczania SM pójdą zmiany… TAK lecą bez problemu, nawet jeżeli w tle mam otwartego np fb… Opóźnienia występują dokladnie z identycznych przyczyn… Tyle na moim przykładzie ❤️.
- Aby przesyłać pliki musisz się zalogować.
Cytat z PO2IOMA data 2023-11-17, 00:43:04Link do przykładowego artykułu:
https://scroll.morele.net/poradniki/wysoki-ping-skad-sie-bierze-i-jak-sobie-z-nim-poradzic-jak-zmniejszyc-ping/
Link do przykładowego artykułu: