Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Pomysł na poprawę gry

Page 1 of 2Next
avatar of Xxx123Ft on POMYSŁ NA POPRAWĘ GRY

Xxx123Ft | 8 miesięcy temu

Witam,

jestem dopiero kilka dni w grze. Jako laik czuję się trochę zagubiony w czasie i przestrzeni 😀 Próbuje wszystko ogarnąć ale nie jest to wcale takie proste.
Mam kilka pomysłów na urozmaicenie gry jak również kilka pomysłów na moim zdaniem uporządkowanie tego wszystkiego co moim zdaniem jest trochę trudne z kilku względów. Mam tu na myśli aspekt wizualny. Wiem, że dla graczy którzy nauczyli się już poruszać w „tym menu” byłaby to rewolucja, ale wydaje mi się, że byłoby to na duży plus.
Jeżeli to możliwe to proszę o kontakt odpowiednie osoby.

Pozdrawiam serdecznie

👍2
+
vatar of Xxx123Ft on undefined

Mam na myśli, zwinięcie trochę głównego paska menu. Żeby raz menu nie było takie długie. Np. wchodzimy w klub. A tam mamy zawodników,sztab, warsztat itp.

Wchodząc również z klub mam ogólne informacje o klubie. Najbliższy mecz, mecze. Aby godzina meczu była bardziej przejrzysta. Bo dla mnie osobiście, było to trochę problematyczne. Może inaczej. Nie tak bardzo intuicyjne. Z paska menu mogłoby znikac trochę ikon, np wyloguj. Jest już w prawym górnym rogu.

Kolejna zmiana to uważam że sekcja z informacjami o koncie powinna być trochę inaczej zrobiona. W niej mogłaby się znaleźć poczta, czat. A waluty, speedcoiny itp w pasku na górze, obok finansów.

Uwazam różniez że gracze powinni mieć łatwiejszy dostęp do właśnie innych walut.

Możnaby wprowadzić np zadania z nagrodami.

Możnaby również coś co promowało by graczy systematycznych, każdy z graczy mógłby codziennie odbierać jakiś „pakiet” lojalnościowy.

No pomysłów jest sporo. Aktywność właściciela w trakcie meczu mogłaby skutkować jakas dodatkowa motywacją dla zawodnikow i np dodawać 5%.

To tylko szybkie propozycje.

👍1
+

Pomysły o których pisze, są inspirowane innymi grami przeglądarkowymi.

Nie wyobrażam sobie, jako nowy gracz, który jest AKTYWNY, nie ma możliwości codziennej odmowy biologicznej (choć dochodzą mnie takie głosy, że gra jest typową grą p2w).

Wszystko rozumiem, gracz który płaci powinien mieć BONUSY, ale nie może być tak, że płatnicy mają aż taką przewagę nad resztą.

Mądre zarządzanie klubem (bez wkładania kasy) powinno być również doceniane. I na pewno będzie skutkować większą ilości graczy.

👍2
+

vatar of Pankleks on undefined

Pankleks | 8 miesięcy temu

9 lat spędziłem w innej grze przeglądarkowej, o nieco innej tematyce, ponieważ zarządzanie firmą transportową. Tam było można mieć 3 typy konta: darmowe, premium, sponsora. Darmowe konto sprawdzało się tylko przez pierwsze 2-3 miesiące rozwoju swojej firmy floty, po tym czasie już było trzeba kupić konto premium, ze względu na udogodnienia, gdyż darmowym kontem dało się grać, ale by wykonać kilka czynności przy większej flocie, czy ilości garaży było to męczące, choć dało się grać. Konto sponsora wspólpracowalo z kontem premium i było więcej korzyści, więcej dodatkowych opcji, bez premium konto sponsora dawało mało. Jednak jak chodzi o aktywność było tam coś takiego jak bonus za codziennie logowanie. Jeśli ktoś logował się codziennie z każdym kolejnym dniem otrzymywał coś lepszego, gdzie kumulacja najlepszej nagrody za to było 7 dnia i od nowa. Klikało się w podlink z bonusem i otrzymywało się coś dodatkowo, a to jakiś czek(odpowiednik speedcoinów), a to jakieś ulepszenie i to było dla wszystkim. Taki bonus za logowanie się myslę, że tutaj mógłby się sprawdzić.

+

Naprawdę z mojego punktu widzenia to jest dużo do poprawy. Ja do tej pory (jestem tu chyba 4dni) nie mogę ogarnąć jakie mecze mogę grać i o której. To powinno być w formie kalendarza. Widzę dzisiaj i mam rozpisane. 17:15 mecz xxx vs yyy. Później 23:00 turniej. Zapisy od …do….

I wtedy jest wszytsko ładnie pięknie.

Tak samo to menu, żeby zobaczyć tabele ligowa muszę wchodzić przez kadrę. Może jest inna droga. Ale logiki w tym nie ma.

Bardzo ciężko się w tym poruszać.

Co do bonusu za logowanie, to są jeszcze inne pomysły. Możnaby wprowadzić trochę hazardu. Gracz może kupić, np. los i spróbować trafić coś grubszego.

Możnaby też wprowadzić aby mozna było ulepszać np części do motorow. Też na zasadzie losowości, klikam ulepsz i albo trafię albo nie. Jak tak to mam jakis bonus. Jak nie to próbuje innym razem. To dałoby naprawdę większy fun z gry.

👍1
+

vatar of Armada on undefined

Armada | 8 miesięcy temu

Były już kiedyś pakiety losów do kupienia, ale to oczywiście że prawdziwy hajs.

+

Xxx123Ft a może warto przejrzeć cały poradnik przeczytać, poznać tam podstawy gry, gdzie na większość twoich niewiadomych poznasz odpowiedź, do tego warto na yt spędzić troche czasu przebrnąć przez Akademie SM by zobaczyć tzw lekcje praktyczną z wszystkich dostępnych opcji wraz z podpowiedziami i wskazówkami?

😁1
+

Obejrzałem. Piszę tylko jakie mam odczucia po kilku dniach grania. I wiem, że na bank znaleźli się gracze którzy weszli tu…zaczęli grzebać i zakończyli grę bo ciężko się tu trochę poruszać.

👍1
+

Jest zakładka taka jak wsparcie dla nowych graczy, gdzie możesz pytać i zawsze ktoś ci odpowie. Początki bywają ciężkie to jest zrozumiałe, sam na początku miałem sporo pytań, jednak po krótkim czasie sam już możesz podstawową wiedze ogarnąć i z każdym dniem będzie coraz lepiej.

😁1
+

Nie sposób się nie zgodzić. Ale na pewno znajdą się tacy co wejdą…i niestety wyjdą. Bo wiele rzeczy można by poprostu poprawić.

👍1
+

Nie sposób się nie zgodzić. Ale na pewno znajdą się tacy co wejdą…i niestety wyjdą. Bo wiele rzeczy można by poprostu poprawić.

+

Wszystkim nie dogodzisz i tyle w temacie, bo zamiast poznawać tajniki gry od początku tylko narzekasz na tą grę. Są tacy co wejdą i zostaną, są tacy co zalogują się raz popatrzą i więcej nie wrócą. Tak jest wszędzie nie ważne jakby nie było to i tak właśnie będzie.

😁1
+

vatar of Sdn on undefined

Sdn | 8 miesięcy temu

Już wraca podejście „poprzedniej ekipy” XD
Świeżak bez ciśnienia podaje wskazówki, a cymbał kleks już musi mu cisnąć, że narzeka, hahaha.

Młody nie dawaj swoich przemyśleń tylko płać i płacz ;P

👎2
👍3
+

Zauważyłem SDN 😊 jakie jest podejście. Po kilku dniach. To tylko sugestie, nic wiążącego. A już pojawia się krytyka. Ja nie ma napiny…nie muszę nic bulić. Na razie się nie wkręciłem i nie widzę żebym się wkręcił. Bo jest kilka ciekawych rzeczy, a inne są jakie są.

Co do tego czy wrócą czy nie. To Panie szanowny Kleksie. Jak w życiu…jak coś zrobi na Tobie dobre wrażenie (zazwyczaj pierwsze) to zostaniesz. A później jak Ci się znudzi…to będzie Ci szkoda tego straconego czasu i dalej będziesz grać. Więc chyba lepiej posłuchać nowych. Starzy wyjadacze już tego nie widzą.

Kolejna sprawa. Jeżeli logicznym jest dla Ciebie szukanie tabeli ligowej w kadrze to pozdro. Ja bym szukał w rozgrywkach, meczach itp.

👍2
+

vatar of 77Flakonik77 on undefined

77Flakonik77 | 8 miesięcy temu

Zgadzam się, ja po kilku miesięcznej przerwie błąkałem się przez paré dni, a to zniechęca…

👍1
+

vatar of Kika on undefined

Kika | 8 miesięcy temu

Xxx123Ft – Podejście jest takie, że czytamy Wasze opinie (Sdn – mógłbys dla odmiany przestać obrażać graczy i napisać coś konstruktywnego..). PanKleks jest graczem, a nie członkiem ekipy zarządzającej grą – ma jako gracz prawo wyrazić swoje zdanie. Xxx123Ft ma również prawo napisać swoje uwagi odnosnie poprawy gry – za co dziękujemy. Uwagi są celne i wiele z nich pokrywa się z naszymi obserwacjami – jako nowemu graczowi napiszę Ci tylko, że obecni właściciele gry nie są jej autorami. Gra została napisana przesz kogoś innego, obecnie jest zmieniana i modernizowana przez nową ekipę. Dziekujemy za uwagi i pomysły – przesyłaj jej proszę na mail support@questagroup.pl – tam na pewno nie znikną. Nie obiecujemy że wdrożymy wszystko od razu i natychmiast, natomiast zawsze bierzemy Wasze pomysły pod uwagę (wiele z nich zostało już wdrożonych). Layout gry to ważna sprawa, czytelność, responsywność na wszystkich urządzeniach, intuicyjność – to albo przyciąga albo odpycha graczy. Dzięki za Twoje uwagi, wszelkie pomysły przesyłaj proszę na wskazanego maila

+

Mimo wszystko patrząc na profity płynące z konta premium uważam że każdy gracz ma prawo do startu np. w zawodach par. Jednak uważam że np posiadacze konta premium nie musieliby się się zapisywać, zapisywałby ich automat. Reszta?? Musi pamiętać o zapisach. Chodzi o to aby każdy miał równy dostęp do rozwoju zawodników, ale gracze premium mieliby udogodnienia, a nie korzyści. Warto nad się pochylić również nad tym tematem. Wydaje mi się również że warto byłoby się zastanowić na czyms co zajmie graczom chwilę czasu w grze. No jakaś mini gra. Gracze mogliby rywalizować między sobą.. na zasadzie pojedynków. za wygranie takiego pojedynku byłaby nagroda, pieniężna, speedcoiny bądź coś innego. Gracz mógłby zagrać no jedynie 3/5 pojedynków dziennie. Żeby nie przeginać 😊

👍1
+

Kika | 8 miesięcy temu

dobre pomysły – dziękuję 🙂 Będziemy w kontakcie, żeby przegadac parę tematów. Dzięki równiez za maila, daj nam chwilę czasy proszę 🙂

+

Sdn | 8 miesięcy temu

Kika dla odmiany to moglibyście w końcu przestać się mazać, bo śpiewka o starej ekipie pachnie obecną partią rządzącą, która przez drugą kadencje płacze, że nic nie mogą zmienić 😉

Jeszcze zabrakło mi w Twoim komentarzu zapewniania, że nie jest to gra P2W.

Smacznej kawusi 😉

😁2
👎8
👍1
+

Kika | 8 miesięcy temu

Sdn – nikt się nie maże, nie czytasz dokładnie 🙂 Jako że Xxx123Ft jest od niedawna w grze – a spostrzeżenia ma słuszne – dlatego tłumaczyłem mu, że również widzimy potrzeby zmian we wskazanych zakresach, że to nie my tworzyliśmy pierwotną wersję gry (co oznacza że łatwiej i szybciej jest napisać cos od nowa, niż to poprawiać i modyfikować :). Tylko w tym celu użyłem informacji o pierwotnym autorze gry, bo to akurat dość istotne jest w kontekście tematu 😛

+

Sdn | 8 miesięcy temu

Fajnie, szkoda tylko, że powtarzacie to jak mantrę. Identycznie jak poprzednia ekipa.

👍1
+

Kika | 7 miesięcy temu

bo to prawda 🙂 Potrzebujemy czasu, czasami więcej niż mniej, aby dokonać zmian, czy nowych wdrożeń. Jak zauważyliście – gra jest stabilna i nie wywala się. To dla nas priorytet, dlatego czasami przy wdrożeniu czegokolwiek podchodzimy może troszkę „jak pies do jeża” 🙂 Cierpliwości, zmiany się pojawią niedługo.

👎2
👍3
+

vatar of Bracia on undefined

Bracia | 6 miesięcy temu

Jest może planowane podniesienie limitu wieku zawodników w rezerwach chociażby do 24 lat?

👍7
+

vatar of Araispeed on undefined

Araispeed | 6 miesięcy temu

Jest to brane przez nas pod uwagę bardzo mocno choćby z racji tego, że w realu jest U24 Ekstraliga.

👍5
+

Kika | 5 miesięcy temu

a jakie argumenty za tym przemawiają ?

👎5
+

vatar of Kanes on undefined

Kanes | 5 miesięcy temu

Masz wyzej np 😉

+

vatar of Kanes on undefined

Kanes | 5 miesięcy temu

Dwie szybkie propozycję , być może już były, ale z czatu wiadomości szybką znikną:

1. KSM dla wszystkich lig, a nie tylko 1-3, nie róbmy gry w grze

2. Zawodnik u24 w wyjsciowym składzie zespołu

👎1
👍4
+

vatar of Szakal6 on undefined

Szakal6 | 5 miesięcy temu

Kanes podpinam sie pod Twoj pomysl. Ksm wszedzie,i u24 pod numerem 1-5

+

vatar of Szakal6 on undefined

Szakal6 | 5 miesięcy temu

Tylko co z kwestia wtedy zawodnika pod 8? Zostalby na u23,czy tez jako u 24. Pomysl Braci tez jest dobry by wiek rezerw podniesc do 24 lat

+

vatar of Adis on undefined

Adis | 5 miesięcy temu

Moim zdaniem optymalnie byłoby U24 pod nr 1-5 i U23 na 8, tak jak w ekstralidze. KSM dla wszystkich niesie ryzyko dla nowych graczy, że trafiając np. na nieaktywnych nabije sobie tyle, że współczynnik 1,3 może nie wystarczyć a realnie po awansie wyżej i tak będzie zdecydowanie słabszy od rywali. Nie wiem czy tu się raczej nie szykuje ankieta w drugą stronę o likwidacji KSM 🙂

+

Pankleks | 5 miesięcy temu

Czy likwidacja KSM nie zabiłaby wyrównanej walki w ligach 1-2? KSM objąłbym do 5 ligi. 6-7 zostawiłbym ze zmian, ze względu na fakt, iż z kolejnym sezonem nawet jak ktoś objechał tylko jedną kolejke awansuje do 6 ligi. Rezerwy podnieść do 24 lat również wydaję mi się dobrym rozwiązaniem, tylko pytanie, czy za chwilę nie będzie propozycji by jednak do 25? u24 wśród zawodników 1-5 w wyjściowym składzie ok, ale tylko w przypadku, gdy definitywnie zostanie przekreślona szansa podniesienia wieku w rezerwach.

+

vatar of Bartek on undefined

Bartek | 5 miesięcy temu

Rezerwy bez jakichkolwiek ograniczeń i tych dotyczących wieku, jak również konieczności jazdy juniorami. Jak ktoś będzie chciał jechać 8 czterdziestolatkami, to jego problem, a że rezerwy to nie prawdziwa liga tylko chimera i nawet na meczach nie ma samych managerów, więc nikogo to nie będzie boleć. Co do innych zmian – nie szedłbym w kierunku prawdziwej ligi, za to wprowadziłbym kilka zmian pozwalających na więcej zmian taktycznych. Pozycja 1-5 i zawodnik np. U-24 ok, pozycja 6-7 junior, pozycja 8 dowolny zawodnik, ale zmiana na pozycjach U-24 i juniora tylko przez zawodnika, który spełniałby te parametry. Jeszcze jedna uwaga co do rezerw – nawet jeśli nie przeszłaby propozycja pełnej wolnej amerykanki w rezerwach – to moim zdaniem dużo ciekawiej byłoby wprowadzenia możliwości przesuwania zawodników między 1 drużyną a rezerwami dowolną ilość razy w trakcie sezonu niezależnie czy już startowali, czy nie. Byłby to ukłon wobec tych którzy wolą mieć rezerwy a nie klub partnerski i pozwoliłoby podciągać morale zawodnikom, którzy stanowią w 1 składzie tylko zmienników na wypadek kontuzji. I jeszcze o KSM, jeśli będzie min. 45 to każdy sobie poradzi, do idiotyzmów zaczęłoby dochodzić przy niższym KSM np. 42. Ale moim zdaniem niewiele by się zmieniło gdyby nie było wcale KSM.

+
andy.bdg has reacted to this post.
andy.bdg
Admin

Cześć, czy istnieje szansa aby podczas transferu zawodnika parametr morale był znany przed jego zakupem ? niedawno zakupiłem 2 zawodników z moralami na poziomie 60-65 i w ost. meczu ligowym nie wyjechali oni na tor…

PO2IOMA, Daniol and 3 other users have reacted to this post.
PO2IOMADanioljospenandy.bdg_Raven_
Cytat z Silvo data 2023-02-23, 07:50:02

Cześć, czy istnieje szansa aby podczas transferu zawodnika parametr morale był znany przed jego zakupem ? 

Trafna uwaga, zapisane do realizacji.

andy.bdg and Silvo have reacted to this post.
andy.bdgSilvo
M.A.G.

Nie mogłem znaleźć tematu dotyczącego warsztatu więc piszę tutaj. Chodzi o przywrócenie możliwości przypisywania motocykli do poszczególnych zawodów po 22:00 akurat tak się dziś złożyło że miałem mecz ligowy o 21:45 i nie zdążyłem zmienić kapitana na IPS i zmienić motocykli z ligi na mistrzostwa. Kiedyś (przed remontem warsztatu) była taka możliwość. Pytanie, czy jest możliwość przywrócenia tej możliwości i czy będzie to zmienione? 

Jospen wrzuć proszę też info na support. Sprawdzimy ten temat. 

Zarzucam taki temat:  Co myślicie na temat biegu 15 w lidze?? Bo ja mam takie przemyślenia żeby odwrócić w biegu 15 dobór zawodników, czyli najpierw 15-20 sekund dać managerowi możliwość wystawienia takich zawodników jakich chce (typowy bieg nominowany), a jeżeli po tym czasie nie będzie reakcji to gra sama wystawi zawodników – uważam, że byłoby to lepsze (ale to tylko moje zdanie). No i oczywiście pytanie do programistów, czy da się to odwrócić???? PozdrawiAM:):)

Taki od początku był zamysł jak robiliśmy wybór w biegu 15, ale niestety technicznie było to nie wykonalne 

Na PC nowe funkcjonalności wyglądają świetnie. Co do tel to mam pytanie lub prośbę. Czy box „po kredzie” mógłby być na samym dole tzn tak by używając strzałki do przewinięcia ekranu na sam dół trafiać właśnie na niego a nie jak jest teraz w moim wypadku scrollowac w górę box „społeczność” i „sponsor” bo to wychodzi mnie na to samo jeżeli chodzi o tempo wykonania danej akcji. Pozdrawiam 

Gatto has reacted to this post.
Gatto

No dobra na laptopie też mam problem. „Scrollowanie boczne” 🙂 tak to roboczo nazwijmy .Pojawiły się napisy zamist tylko ikonek i wszystko mnie sie przesunęło tak ze by dostać się do boxów musze przesuwać paskiem:/ Może to kwestia rozdzielczosci u mnie ustawionej..  

Ed. zmiana w ustawieniach zwiekszenia rozmiarów rozwiązuje problem.

Gatto and _Raven_ have reacted to this post.
Gatto_Raven_

Arbo zmniejsz rozdzielczosc, u mnie podobny problem 

Gatto has reacted to this post.
Gatto
Page 1 of 2Next