motocykle w garażu
Cytat z Admin data 2023-02-09, 18:05:03Sugeruję modyfikacje, aby można było kupować motocykle klubowe, którymi manager mógłby dowolnie dysponować i przypisywać je do dowolnego ridera przed zawodami opcjonalnie w czasie meczu…
Co Wy na to i czy jest to do zrobienia?
👍8+Dzięki za sugestię @Swojchlop. Kwestia motorów jest rozpatrywana. Choć Twój pomysł, aby kupić je do klubu i później przydzielać zawodnikom jest dobra. Sprawdzimy jakie są pod tym kątem możliwości. Napisz proszę na support, aby nam temat nie uciekł. Pozdrawiam
👍3+Nie uciekł, był dyskutowany mocno, jednak nie ma zgodności w tym temacie 🙂 W prawdziwym żużlu (oraz obecnie w grze) to zawodnik dysponuje pewną liczba motocykli i sam nimi zarządza. Pomysł motocykli klubowych jest fajny, ale odbiega od realiów. Poza tym przy sprzedaży zawodnika innemu graczowi może wystąpić sytuacja, że zostanie on sprzedany bez motocykli. A to już niefajnie. Opcją hybrydową natomiast byłaby konieczność posiadania przez danego zawodnika (zawsze) 2 podstawowych motocykli + ewentualne przydzielanie innych przez klub/ managera. Wiąże się to jednak ze sporymi zmianami w kodzie, dlatego temat trzeba z każdej strony przegryźć w kontekście „za” i „przeciw”. Jeśli chodzi o motocykle, to w pierwszej kolejności ja osobiscie widziałbym zmianę obowiązkowych szrotów, które dostaje zawodnik na start, na Goldy – które mają już szanse powalczyć z kotami. Bo teraz te szroty to się nie sprawdzają, no i nie można ich złomować, co skutkuje niepotrzebnymi w mojej ocenie wydatkami klubu.
😁1👎2👍5+Też myślę, że to by była fajna zmiana jakby najsłabszym motocyklem w grze był motocykl na poziomie Golda, a nie te Wichry, Burze itp.
👍7+A podobno motory nie jada i wielokrotnie widzeilismy Jak ktos na Blysku czy Burzy objezdza Pume czy innego kota😉….
❤️2🚀2🎉2👍2+
13. Dawid Świderski Gepard 3 1 +0.48
1. Leszek Matula Gepard 2 2 +0.43
5. Robert Kwoczała Błyskawica 1 3 59.45
9. Witold Załuński Puma 4 0 +0.52
Dla tych co tam łapki w dół dają mam pierwszy z brzegu dzisiejszy IPS.
👎3👍2+oczywiście, że się zdarza, rzadko bo rzadko, ale zdarza się, że szroty objeżdżają koty. Natomiast sytuacje gdy Goldy objeżdżają koty zdarzają się już dużo częściej – o tym pisałem Grin 🙂
+wprowadźcie możliwość kupna wojowników i/lub goldów, ślązaków za wirtualną kasę, ktoś tam rozważał aby dać wszystkim za free co byłoby niesamowitą rozrzutnością admina:)
👍3+W tej kwestii, pytanie czy w realu może się zdarzyć, że zawodnik na gorszym motorze objedzie tego na lepszym, np. mając lepsze ustawienia? Pewnie, że tak. Ale to może się zdarzyć raz czy dwa. Jadą cały mecz na gorszych motorach zapewne nie mamy happy endu. Fajnie to widać w meczach rankingowych czy sparingach, gdzie jadąc z przeciwnikiem, który ma ustawione szroty na trening, wygrywamy 55-35, a w meczu ligowym (z tym samym przeciwnikiem, ale na kotach), takich wyników już nie wykręcamy.
Jeśli wszystko w SM byłoby takie przewidywalne, to jaki byłby wtedy poziom emocji czy rywalizacji?😕1👍2+Miał być realny menager, więc sparingi sparingami a mecze o stawkę to inna bajka ale dalej nieć Ci co płacą twierdzą że motory nie mają wpływu na osiągane wyniki. Hipokryzja – poziom wystrzelony w kosmos.
👎1👍2+Powtarzasz się…
👎3👍4+Nie wprowadziłeś nic do dyskusji tylko wtrąciłeś nic nieznaczące swoje trzy grosze po to żeby pokazać jaki „świetny” jesteś. I właśnie tacy „gracze” mają poważanie u właścicieli bo są dupowlazami, a argumentów nie mają żadnych.
👎8👍1+Znowu mnie obrażasz. Tak, ta dra to p2w, motory wygrywają mecze same generalnie wszystko można kupić lub załatwić pod stołem i ty to wszystko pięknie odkryłeś tylko nikt nie poznał się na twoim bohaterstwie… No i to że jedziesz w 5 lidze to spisek Masonów pewnie 😉
😁5👎2👍3+Pan Ryba vel „czopek” nie jest dla mnie parnterem do dyskusji, nie prezentuje żadnych argumentow, nie przedstawia nic co byłoby niezgodne z moją teza, ot pożyteczny idiota.
👎7👍1+Za to ty nie jesteś partnerem do dyskusji dla wielu menadzerów… Można Ci tłumaczyć pewne kwestie, ale dalej będziesz się użalał, siał ferment i wymyślał kolejne rzeczy, które akurat Ci nie pasują. Obojętnie kto odpowie to tego nie zaakceptujesz. Dziwi mnie jeszcze cierpliwość włodarzy do Ciebie bo mimo bana dalej psujesz tutaj grunty. Osobiście gdybym miał taką władzę to bym Cię z tej gry wy..kurzył. Nie pozwolił bym na robienie „odchodów” na moim podwórku, ale mam nadzieje, że chłopaki w końcu też stracą do Ciebie cierpliwość…
👎1👍1+Aragorn – dostałes dzisiaj rano w wiadomości prywatnej (o godzinie 08:34) ostatnie ostrzeżenie. Obrażasz graczy, łamiesz pkt 4 zasad gry. Karę w postaci bana na czat za Twoje zachowanie dostałeś już wczesniej. Licz się zatem z konsekwencjami, zgodnie z zapisami pkt 4, 9 i 10 zasad gry dostępnych tutaj –> https://speedwaymanager.pl/regulations oraz pkt 8 Warunków korzystania dostępnych tutaj –> https://speedwaymanager.pl/terms
👎1+
Sugeruję modyfikacje, aby można było kupować motocykle klubowe, którymi manager mógłby dowolnie dysponować i przypisywać je do dowolnego ridera przed zawodami opcjonalnie w czasie meczu…
Co Wy na to i czy jest to do zrobienia?
Dzięki za sugestię @Swojchlop. Kwestia motorów jest rozpatrywana. Choć Twój pomysł, aby kupić je do klubu i później przydzielać zawodnikom jest dobra. Sprawdzimy jakie są pod tym kątem możliwości. Napisz proszę na support, aby nam temat nie uciekł. Pozdrawiam
Nie uciekł, był dyskutowany mocno, jednak nie ma zgodności w tym temacie 🙂 W prawdziwym żużlu (oraz obecnie w grze) to zawodnik dysponuje pewną liczba motocykli i sam nimi zarządza. Pomysł motocykli klubowych jest fajny, ale odbiega od realiów. Poza tym przy sprzedaży zawodnika innemu graczowi może wystąpić sytuacja, że zostanie on sprzedany bez motocykli. A to już niefajnie. Opcją hybrydową natomiast byłaby konieczność posiadania przez danego zawodnika (zawsze) 2 podstawowych motocykli + ewentualne przydzielanie innych przez klub/ managera. Wiąże się to jednak ze sporymi zmianami w kodzie, dlatego temat trzeba z każdej strony przegryźć w kontekście „za” i „przeciw”. Jeśli chodzi o motocykle, to w pierwszej kolejności ja osobiscie widziałbym zmianę obowiązkowych szrotów, które dostaje zawodnik na start, na Goldy – które mają już szanse powalczyć z kotami. Bo teraz te szroty to się nie sprawdzają, no i nie można ich złomować, co skutkuje niepotrzebnymi w mojej ocenie wydatkami klubu.
Też myślę, że to by była fajna zmiana jakby najsłabszym motocyklem w grze był motocykl na poziomie Golda, a nie te Wichry, Burze itp.
A podobno motory nie jada i wielokrotnie widzeilismy Jak ktos na Blysku czy Burzy objezdza Pume czy innego kota😉….
13. Dawid Świderski Gepard 3 1 +0.48
1. Leszek Matula Gepard 2 2 +0.43
5. Robert Kwoczała Błyskawica 1 3 59.45
9. Witold Załuński Puma 4 0 +0.52
Dla tych co tam łapki w dół dają mam pierwszy z brzegu dzisiejszy IPS.
oczywiście, że się zdarza, rzadko bo rzadko, ale zdarza się, że szroty objeżdżają koty. Natomiast sytuacje gdy Goldy objeżdżają koty zdarzają się już dużo częściej – o tym pisałem Grin 🙂
wprowadźcie możliwość kupna wojowników i/lub goldów, ślązaków za wirtualną kasę, ktoś tam rozważał aby dać wszystkim za free co byłoby niesamowitą rozrzutnością admina:)
W tej kwestii, pytanie czy w realu może się zdarzyć, że zawodnik na gorszym motorze objedzie tego na lepszym, np. mając lepsze ustawienia? Pewnie, że tak. Ale to może się zdarzyć raz czy dwa. Jadą cały mecz na gorszych motorach zapewne nie mamy happy endu. Fajnie to widać w meczach rankingowych czy sparingach, gdzie jadąc z przeciwnikiem, który ma ustawione szroty na trening, wygrywamy 55-35, a w meczu ligowym (z tym samym przeciwnikiem, ale na kotach), takich wyników już nie wykręcamy.
Jeśli wszystko w SM byłoby takie przewidywalne, to jaki byłby wtedy poziom emocji czy rywalizacji?
Miał być realny menager, więc sparingi sparingami a mecze o stawkę to inna bajka ale dalej nieć Ci co płacą twierdzą że motory nie mają wpływu na osiągane wyniki. Hipokryzja – poziom wystrzelony w kosmos.
Powtarzasz się…
Nie wprowadziłeś nic do dyskusji tylko wtrąciłeś nic nieznaczące swoje trzy grosze po to żeby pokazać jaki „świetny” jesteś. I właśnie tacy „gracze” mają poważanie u właścicieli bo są dupowlazami, a argumentów nie mają żadnych.
Znowu mnie obrażasz. Tak, ta dra to p2w, motory wygrywają mecze same generalnie wszystko można kupić lub załatwić pod stołem i ty to wszystko pięknie odkryłeś tylko nikt nie poznał się na twoim bohaterstwie… No i to że jedziesz w 5 lidze to spisek Masonów pewnie 😉
Pan Ryba vel „czopek” nie jest dla mnie parnterem do dyskusji, nie prezentuje żadnych argumentow, nie przedstawia nic co byłoby niezgodne z moją teza, ot pożyteczny idiota.
Za to ty nie jesteś partnerem do dyskusji dla wielu menadzerów… Można Ci tłumaczyć pewne kwestie, ale dalej będziesz się użalał, siał ferment i wymyślał kolejne rzeczy, które akurat Ci nie pasują. Obojętnie kto odpowie to tego nie zaakceptujesz. Dziwi mnie jeszcze cierpliwość włodarzy do Ciebie bo mimo bana dalej psujesz tutaj grunty. Osobiście gdybym miał taką władzę to bym Cię z tej gry wy..kurzył. Nie pozwolił bym na robienie „odchodów” na moim podwórku, ale mam nadzieje, że chłopaki w końcu też stracą do Ciebie cierpliwość…
Aragorn – dostałes dzisiaj rano w wiadomości prywatnej (o godzinie 08:34) ostatnie ostrzeżenie. Obrażasz graczy, łamiesz pkt 4 zasad gry. Karę w postaci bana na czat za Twoje zachowanie dostałeś już wczesniej. Licz się zatem z konsekwencjami, zgodnie z zapisami pkt 4, 9 i 10 zasad gry dostępnych tutaj –> https://speedwaymanager.pl/regulations oraz pkt 8 Warunków korzystania dostępnych tutaj –> https://speedwaymanager.pl/terms