Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Mecze rankingowe

Czy ktoś może mi wytłumaczyć jaki sens mają mecze rankingowe w kontekście jakiejś rywalizacji czy zabawy jeśli dziś polega to na wyszukaniu rywala z wyższym rankingiem, bez ustawionego składu lub/i zoo? Ja rozumiem zamysł – ograć silniejszego rywala by zdobyć punkty w rankingu i wygrać nagrodę, ale od samego początku jest to zwykłe nabijanie punktów, co sprawia że sporo osób nie ma nawet ochoty w tym uczestniczyć. Nie raz po nocy były trzaskane spotkania by nabić sobie na kimś punkty, bo rywal śpi.

W innej grze typu menager (piłkarskiej) w której gram jest podobna zabawa (bez nagród), ale ma jeden istotny szczegół – po wyzwaniu rywal ma 24 h na ustawienie składu i taktyki. Także nie jest to takie proste jeśli chce się zmierzyć z silniejszym rywalem.

Rozumiem, ze gra korzysta bo gracze wydają SC i pewnie to przewyższa wartość nagród, ale wg mnie zasady powinny zostać zmienione. Niech grają w tym ekipy które się zgłoszą lub zrobić inne zasady bez pójścia na „łatwiznę”. Każdy z nas wie, że w sparingu rywal z niższej ligi może objechać rywala, a są ekipy w 3 lidze które mogą objechać rywala z 1. Wystarczy wyłapać rywala bez moto i hulaj dusza. Słabe to dla mnie od samego początku.

Kika, PanKleks and 2 other users have reacted to this post.
KikaPanKleksandy.bdgArbomaniak

Zgodzę się z tobą co do tego, ponieważ sam na tym korzystałem. Tzn wyszukiwałem zespoły 1-2 ligi wyżej na ostatnich miejscach z największą ilością punktów ujemnych i z nimi jeździłem jednak nie patrzyłem na porę dnia czy nocy, jednak również próbowałem z innymi drużynami z wyższych lig by sprawdzić swój zespół. Jednak czy jest na to złoty środek?

andy.bdg has reacted to this post.
andy.bdg