Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Liga adeptów

avatar of Jospen on Liga adeptów

Jospen | 6 dni temu

A co sądzicie o przebudowie ligi adeptów z czwórmeczów na rozgrywki ligowe jak w drużynach seniorskich?

👎1
+
vatar of Pankleks on undefined

Pankleks | 6 dni temu

Ma to swoje plusy i minusy, pytanie tylko, czy tych minusów nie będzie zbyt wiele? Plusy to na pewno rozwój większej ilości adeptów, bowiem zapewne tu myślisz o drużynach 7-8 osobowych, czy większy nakład na rozwój adeptów. Wśród minusów może to wymusić by inwestować adeptów w koty, większy wysyp transferowy 16 latków. Pamiętaj również, że są menagerowie, którzy nie posiadają adeptów.

+

vatar of Wegli96 on undefined

Wegli96 | 6 dni temu

Największy minus to wymuszenie jakiejś licznej kadry u danego menadżera. Potrzeba wtedy tych 7-8 adeptów do jazdy i teraz pytanie czy jako nowy chciałbym mieć siedmiu 10 latków? Mi osobiście gdzie jedzie dwóch w 1 drużynie tylu by nie było potrzebnych🙄 Pamietajmy, ze każdy ma różne strategie. Jeden bierze co sezon adeptów, drugi co dwa, a kolejny chce mieć tylko pięciu zawsze by kazdy jechał. Ogólnie zamysł Jospena spoko, jednak trzeba by go poddać analizie i poznać zdanie graczy. Sama zmiana ligi adeptów nie ulega wątpliwości, ze w przyszłości musi nastąpić bo jest przestarzała 😁

+

vatar of Andy.bdg on undefined

Andy.bdg | 6 dni temu

Gram krótko ale zauważyłem że zawodnik jedzie w wieku10-15 lat, przerwa, 18-21, przerwa, 24 i dalej do końca kariery. W wieku 16-17 i 22-23 jest często nie przydatny w meczach o stawkę. Gdy zamiast 5 będziemy posiadać 10 zawodników na rozgrywki ligowe to stworzy się dużo więcej zbędnych zawodników – nie wiem czy to dobre bo rozwijać będziemy słabszych aby mieć dłuższą ławkę ?

+

vatar of Admart66 on undefined

Admart66 | 6 dni temu

A ja widzę inne rozwiązanie : wprowadzić u adeptów 5 kolejek (nie 4 jak teraz) co dało by jazdy w ligach każdy z każdym i rewanże, a do tego rozciągnęło się na 5 tygodni – czyli cały sezon ( tylko wtorki i czwartki), proste rozwiązania zawsze są trudne :):):)

👍3
+

vatar of Pankleks on undefined

Pankleks | 6 dni temu

Andy ta przerwa wynika z jazdy w drużynie rezerw, w której nie ma statystyk, choć ma się to zmienić, jednak taki zawodnik de facto jeździ mimo przerwy w historii

+

Andy.bdg | 6 dni temu

Jeździ to wiem, ale nie ukrywajmy o „czapkę śliwek” tam jedzie 🙂

Może zamiast propozycji zmian w turniejach adeptów stworzyć podobne dla juniorów w wieku 16-21 ?

+

vatar of Radocmg on undefined

Radocmg | 6 dni temu

Andy rozgrywek jest wystarczająco – rezerwy posiadają swoje pary i IPS gdzie są rozwijani i nie ma sensu więcej nic dodawać. Co do adeptów to rozwiązanie Adama chyba jest najlepsze jeśli możliwe do wprowadzenia 😉

+
vatar of Questa on undefined

Questa | 4 dni temu

W realu MDMP, są rozgrywane w formie czwórmeczów. Tak też jest w SM. Zatem modyfikacja tych rozgrywek nie koniecznie coś wniesie. Oczywiście do poprawy jest układ meczów, tak aby każdy jechał z każdym. Trop Adam jest więc Ok 🙂 Nie wiem czy dodatkowa kolejka będzie potrzebna, ale układ, aby każdy jechał z każdym. Co do zasady na razie liga Adeptów jest głównie po to aby małolaty nabrały doświadczenia. A może zrobić tabelę wszechczasów także dla Adeptów?

+

vatar of Seba on undefined

Seba | 3 dni temu

Tym bardziej, że w 5 tygodniu adeptom mocno już spada morale

👍1
+

vatar of Raczek on undefined

Raczek | 2 dni temu

Przy 10 kolejkach pojawi się kłopot z gospodarzami bo ktoś pojedzie dwa razy u siebie….

+

Andy.bdg | 2 dni temu

Chyba trzy – dwa razy to już teraz każdy jest gospodarzem (szkoda tylko że 2 razy gości u siebie te same trzy ekipy)

+
Admin