Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Kto będzie mistrzem?

Jak uważacie kto zawojuje ekstraligę i zdobędzie mistrzostwo w nadchodzącym sezonie ? Kto jest na tyle silny ? A może obstawialibyscie niespodzianki ?

M.A.G.

Jeżeli Artiom wróci bez widocznej przerwy, a tak obstawiam to na Wrocław nie będzie mocnych w tym sezonie. Maja samych kozaków, a i Pawlicki podejrzewam, ze się odbuduje, Woffinden tak samo. 
Oczywiście mamy te śmieszne play off i tam jakaś kontuzja czy dyspozycja dnia może komuś zabrać to, co wypracują w rundzie zasadniczej, ale jedynie kto może Wrocław postraszyć to Lublin. 
Duże szanse na kolejny medal ma Czestochowa, Toruń również powinien powalczyć o podium z Emilem w składzie, natomiast nie uważam jak wielu ekspertów, ze Stal Gorzów bedzie słaba w tym sezonie. Strata Zmarzlika nie do załatania, sądzę jednak, ze jako drużyna mogą stanąć na wysokości zadania. O wejście do play off powalczy oczywiście Grudziądz oraz Leszno. Stawiam jednak na tych drugich 😉 Wilki mimo podkupienia Doyla czy Kasprzaka uważam, ze spadną. Kangur zapewne tak słabego sezonu nie powtórzy, natomiast Kasprzak nie jest gwarantem punktów. Jako najjaśniejszy punkt zespołu obstawiam… Świdnickiego 😉 Fajna sylwetka na motocyklu, potrafi jeździć widowiskowo i będzie chciał wykorzystać swoją szanse. 
Z racji fajnej lokalizacji jestem pewnien, ze odwiedzam w nadchodzącym sezonie Gorzów, Wrocław oraz Leszno 😁 Natomiast nie zapominam o moim rodzinnym mieście, gdzie trzymam kciuki za Polonię Bydgoszcz w walce o ekstraligę. Tam również zamierzam się pojawić jak tylko terminy pozwolą😎

PO2IOMA and Araispeed have reacted to this post.
PO2IOMAAraispeed

Sparta albo Motor – z ciut większym naciskiem na Lublin😉… Sezon Artiom vs Zmarzlik. By się działo… 😍

W nadchodzącym sezonie moje oczy jednak głównie skierowane będą na 1 ligę,  bo jak Polonia Bydgoszcz nie awansuje (w końcu) do PGE, to stracą Przyjemskiego,  a to zaboli ich bardzo… 

PO2IOMA has reacted to this post.
PO2IOMA

1 liga ciekawsza 😜 Kto będzie mistrzem? Na pewno nie Wrocław, ani Lublin 😬 Charakterologiczna bomba, szczególnie u tych drugich. Nie wiem czy da się to poukładać. Sporo indywidualności, a gdzie tu drużyna? Większość myśli, że Łagutnik czy Sayfutdinow po roku braku rywalizacji z najlepszymi, wrócą na poprzednie tory. Ja tego nie widzę. 

PO2IOMA

Moim zdaniem Motor obroni mistrza w tym sezonie. Nawet jeśli znajdziemy klub, który na papierze może wydawać się odrobinę silniejszy od lubelskiej drużyny, to szalę przechyli dobra atmosfera, doskonałe zarządzanie klubem i wspaniały doping lubelskich kibiców. 

PO2IOMA