Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Kolejki cudów

Zgadzam się z wszystkimi tymi, którzy napisali dziś na czacie, że karanie kogokolwiek tylko za to, iż zmienił np. taktykę, skład na dany mecz i panuje ogólne przekonanie i sugerowanie, także wśród  właścicieli, że akurat tego i teraz trzeba ukarać, do niczego dobrego nie doprowadzi. Wszyscy starzy gracze znają z przeszłości  te akcje, gdzie wpadał właściciel i robił, co chciał, bo np. ktoś miał mocno odmienne zdanie w danej sprawie itp. Wiem, że czym innym jest odmienne zdanie, a czym innym ustawienie meczu, ale w pierwszym przypadku gracz powinien zostać ukarany w przypadku złamania zasad czatu i dobrego wychowania, a kara powinna być adekwatna do czynu i dotyczyć absolutnie wszystkich, a w drugim udowodnienia ustawienia meczu.  Szczególnie w przypadku, gdzie gracze poświęcają na grę swój czas, wydają na grę kasę i wcale nie jest to tak mała kasa jak tu niektórzy twierdzą. W przypadku odmiennego zdania co do ceny, poproszę o przykłady droższych gier tego typu? Mieliśmy tu już kiedyś prywatny folwark i bardzo bym nie chciał, aby gra wróciła do tego okresu. Karanie tak, ale zgodne z regulaminem, w którym np. wystarczy zapisać kary za brak przydzielonych motocykli na mecz ligowy, a nie za to, że np. wygasną w trakcie. Jakie kary? Nie mam zielonego pojęcia. Mam nadzieję, że skoro zaczynamy od tego sezonu monitorowanie ostatnich kolejek w ligach 1-3 pod względem uczciwości, to  nie będzie to jednorazowa akcja, a już od teraz stały element tej gry, obejmujący również graczy posiadających dwie drużyny w tej samej lidze. Jeśli ktoś zmienił np. taktykę na jeden konkretny mecz ciężko go za to karać, bo jego tłumaczenie będzie np. takie, że nie miał nic do stracenia i szedł vabank. Z góry uprzedzam domysły i w żadnej drużynie w ostatniej kolejce nie szedłem vabank J Ale jeśli do tego zmienił motocykle na słabsze, nie przypisał żadnych innych i np. zmienia je codziennie na pary, a tym razem rzeczywiście zapomniał, zmienił skład na słabszy, nie odnowił zawodników, jechał na zużytych oponach i zmienił reguły serwisowe na takie, które np. nie wymienią opon przed  i w całym meczu, zmienił nawierzchnię pod rywala, to ja np. chciałbym o czymś takim się dowiedzieć już teraz w suchej publicznej informacji od administracji. Mógłbym się dowiedzieć również o tym, jeśli ktoś nie zrobił wszystkiego tego, co wymieniłem, a jedynie część, albo to, co zrobił, a co budzi wątpliwości. I nie uważam tego za szczucie czy złamanie zasad prywatności itp. Są sytuacje, w których takie informacje należy upublicznić, a wówczas każdy sam sobie wyciągnie wnioski. Czasem takie informacje mogą też oczyścić gracza z podejrzeń. I jeśli to, co napisałem wyżej występuje łącznie, albo w dużej części, to chyba można już zapisać w regulaminie jako próbę ustawienia meczu i karać np. ujemnymi pkt. Byle w odpowiedniej kolejności. Najpierw zasady, a potem kara za ich złamanie. Żeby była jasność – jestem zdecydowanym przeciwnikiem podkładania się i ustawiania wyników, a co za tym idzie tabel i nie ma dla mnie żadnego znaczenia kto to robi i jak to robi. Dla jednego przegranie u siebie to podkładka, a dla drugiego zdobycie jedną swoją drużyną na drugiej swojej drużynie w tej samej lidze np. 4 pkt. Chciałbym jedynie mieć pewność, że nigdy nie spotka mnie i innych graczy kara, bez udowodnienia winy, bo nie po to poświęcamy swój czas i kasę na tę grę, aby nie mieć pewności, co  do przestrzegania istniejących zasad zarówno przez graczy jak i właścicieli.

PO2IOMA, Wegli96 and 3 other users have reacted to this post.
PO2IOMAWegli96Araispeed_Raven_BML93

Tak czy owak ten temat zawsze pójdzie w dwie strony , a kończące zdanie zawsze będzie , że to jest menager i każdy może ustawić taktykę , skład i widzimisię jak się wymyśli i chce , tak więc temat rzeka , ale z drugiej strony podkładanie w tej grze nigdy nie będzie sruprocentową gwarancją , każdy mecz jest inny , a algorytm nie zawsze jest taki sam , trudno jest w tej grze wyeliminować takie sytuacje , bo gdy będziemy monitorować i nakazywać taktykę i jak mamy jechać straci to wszystko sens, każdy menager decyduje , co i jak można patrzeć na ręce , ale nikomu nie możemy wytykać zmiany taktyki , ustawienie np burzy z kotów ok, źle nie taktykę czy nr zawodnika , bo za chwilę usłyszymy po co taktyki zróbmy jedną taktykę i jedziemy i za chwilę będziemy się ścigać z cieniem naszego ciała