Jak zachecić młodych graczy czyli zmiana w warsztacie
Cytat z Marcin_m data 2023-03-19, 17:21:49Może mam pomysł jak zachęcić nowych graczy aby zaczeli, zostali dłużej a później zaiwestowali. Jak wiadomo kazdy nowy gracz dostaje drużyne i w warsztacie po 2 motorki i tu może należałoby coś z tym zmienic. Oprócz darmowych i kotów ( wojowników i tak nikt nie kupuje ) wprowadzić motorki za kase na koncie np:
1.Podstawowe 3 motorki 100-105% mocy: nawierzchnia ulubiona, nielubiana i mokra. I tu serwis powinien być darmowy gdyż nie wszyscy młodzi sa od razu chetni na kupowanie SC
2. Ekstra 3 motorki 110-115%: nawierzchnia ulubiona, nielubiana i mokra. I tu kupno i serwis za kase na koncie np Wojownik , Wojownik Gold, Wojownik Silver
3. Premium czyli wszystko to co jest za SC
Kazdy młody gracz najpierw sprawdziłby jak to jest za free, jak sie wciągnie kupuje za kase na koncie a jak chce walczyc o jakies wyższe cele kupuje SC. Oczywiście jak ktoś chce może kupić Premium od razu.
Jest też wielu starych graczy którzy maja supporta i konto premium i grają dla zabawy i nie mają co zrobic z kasą na koncie i wtedy kupowali by motorki Ekstra. Myśle że opisałem to w prosty sposób.
Może mam pomysł jak zachęcić nowych graczy aby zaczeli, zostali dłużej a później zaiwestowali. Jak wiadomo kazdy nowy gracz dostaje drużyne i w warsztacie po 2 motorki i tu może należałoby coś z tym zmienic. Oprócz darmowych i kotów ( wojowników i tak nikt nie kupuje ) wprowadzić motorki za kase na koncie np:
1.Podstawowe 3 motorki 100-105% mocy: nawierzchnia ulubiona, nielubiana i mokra. I tu serwis powinien być darmowy gdyż nie wszyscy młodzi sa od razu chetni na kupowanie SC
2. Ekstra 3 motorki 110-115%: nawierzchnia ulubiona, nielubiana i mokra. I tu kupno i serwis za kase na koncie np Wojownik , Wojownik Gold, Wojownik Silver
Kazdy młody gracz najpierw sprawdziłby jak to jest za free, jak sie wciągnie kupuje za kase na koncie a jak chce walczyc o jakies wyższe cele kupuje SC. Oczywiście jak ktoś chce może kupić Premium od razu.
Jest też wielu starych graczy którzy maja supporta i konto premium i grają dla zabawy i nie mają co zrobic z kasą na koncie i wtedy kupowali by motorki Ekstra. Myśle że opisałem to w prosty sposób.
Cytat z _Raven_ data 2023-03-19, 17:34:29A jaka kasa by musiała być położona za te moto?… Pamiętaj, że nowy Manager nie dysponuje zbyt okazalymi środkami 😉… Pomysł jak dla mnie wydaje się sensowny…
A jaka kasa by musiała być położona za te moto?… Pamiętaj, że nowy Manager nie dysponuje zbyt okazalymi środkami 😉… Pomysł jak dla mnie wydaje się sensowny…
Cytat z Marcin_m data 2023-03-19, 17:38:59Wszystko do przedyskutowania. Dobrze zarządzasz to masz. Po kilku sezonach już mozna coś kombinować
Wszystko do przedyskutowania. Dobrze zarządzasz to masz. Po kilku sezonach już mozna coś kombinować
Cytat z Silvo data 2023-03-19, 17:40:12Cytat z Marcin_m data 2023-03-19, 17:21:49Może mam pomysł jak zachęcić nowych graczy aby zaczeli, zostali dłużej a później zaiwestowali. Jak wiadomo kazdy nowy gracz dostaje drużyne i w warsztacie po 2 motorki i tu może należałoby coś z tym zmienic. Oprócz darmowych i kotów ( wojowników i tak nikt nie kupuje ) wprowadzić motorki za kase na koncie np:
Bardzo dobry pomysł, popieram w 100%, jestem pewny że dzięki temu nowi gracze zostaną w grze na dłużej.
Cytat z Marcin_m data 2023-03-19, 17:21:49Może mam pomysł jak zachęcić nowych graczy aby zaczeli, zostali dłużej a później zaiwestowali. Jak wiadomo kazdy nowy gracz dostaje drużyne i w warsztacie po 2 motorki i tu może należałoby coś z tym zmienic. Oprócz darmowych i kotów ( wojowników i tak nikt nie kupuje ) wprowadzić motorki za kase na koncie np:
Bardzo dobry pomysł, popieram w 100%, jestem pewny że dzięki temu nowi gracze zostaną w grze na dłużej.
Cytat z Adis data 2023-03-19, 20:55:26Zgodzę się z tym, że czasem dwa motory to za mało na cały weekendowy dzień, jeśli ktoś jedzie np. jedną parą wszystkie zawody. Jeśli już to ja bym wprowadził jeden motocykl na wszystkie nawierzchnie do kupienia za wirtualną kasę, lepszy od burzy itp., co mogłoby rzeczywiście dać możliwość uzyskania przewagi sprzętowej nad graczami o podobnym stażu bez wydawania realnej gotówki, co być może zachęci nowych graczy do pozostania w grze i późniejszych zakupów 😉
Zgodzę się z tym, że czasem dwa motory to za mało na cały weekendowy dzień, jeśli ktoś jedzie np. jedną parą wszystkie zawody. Jeśli już to ja bym wprowadził jeden motocykl na wszystkie nawierzchnie do kupienia za wirtualną kasę, lepszy od burzy itp., co mogłoby rzeczywiście dać możliwość uzyskania przewagi sprzętowej nad graczami o podobnym stażu bez wydawania realnej gotówki, co być może zachęci nowych graczy do pozostania w grze i późniejszych zakupów 😉
Cytat z _Raven_ data 2023-03-19, 21:43:55To ja się wtrynie Marcin w Twój pomysł i dorzucę do niego swój.
Proponuję na start nowym graczom- oprócz dwóch podstawowych , dać na miesiąc (luźna propozycja czasowa), 2 Goldy, ewentualnie koty – what ever… Dzięki temu nowy gracz może uniknąć wykluczenia z zawodów z powodu braku moto, bo akurat przypisał dwa na trening, zapominawszy o innych zawodach lub – bo nie do końca jeszcze przyswoił zasady funkcjonalności warsztatu etc. Dwa dodatkowe (lepsze) moto powinny przynieść efekt, chęci zakupu/przedłużenia ważności takowych, bo zdąży już zrobic rozeznanie , że te lepsze są efektywniejsze i dają przewagę… :)… Przewaga z kolei sprawia , że chce się więcej i więcej, i dąży się do awansu… Ułatwienie na start , wdrożenia się w managerke powoduje, ze ktoś daje sobie czas , a po spedzeniu miesiąca nad treningami, nad dbaniem o klub przyniesie z kolei zatrzymanie gracza, bo czas ktory zainwestował w gre, zrobi swoje… Przy dobrych wiatrach może nawet nas zdąży polubić, to już w ogóle bajka… Reasumując dodatkowe moto, wzbudzą zainteresowanie, chęć zagłębienia się w temat gry i ułatwią wejście w jej świat…
To ja się wtrynie Marcin w Twój pomysł i dorzucę do niego swój.
Proponuję na start nowym graczom- oprócz dwóch podstawowych , dać na miesiąc (luźna propozycja czasowa), 2 Goldy, ewentualnie koty – what ever… Dzięki temu nowy gracz może uniknąć wykluczenia z zawodów z powodu braku moto, bo akurat przypisał dwa na trening, zapominawszy o innych zawodach lub – bo nie do końca jeszcze przyswoił zasady funkcjonalności warsztatu etc. Dwa dodatkowe (lepsze) moto powinny przynieść efekt, chęci zakupu/przedłużenia ważności takowych, bo zdąży już zrobic rozeznanie , że te lepsze są efektywniejsze i dają przewagę… :)… Przewaga z kolei sprawia , że chce się więcej i więcej, i dąży się do awansu… Ułatwienie na start , wdrożenia się w managerke powoduje, ze ktoś daje sobie czas , a po spedzeniu miesiąca nad treningami, nad dbaniem o klub przyniesie z kolei zatrzymanie gracza, bo czas ktory zainwestował w gre, zrobi swoje… Przy dobrych wiatrach może nawet nas zdąży polubić, to już w ogóle bajka… Reasumując dodatkowe moto, wzbudzą zainteresowanie, chęć zagłębienia się w temat gry i ułatwią wejście w jej świat…