Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

Finanse – koszt utrzymania zawodnika

Tak sobie pomyślałem, że ciekawą opcja byłaby statystyka czy raczej zestawienie kosztów utrzymania poszczególnego zawodnika z podziałem na pensje, nagrody czy utrzymanie sprzętu, ipt.

Znaczna część tych informacji jest w transakcjach finansowych tyle, że forma przedstawienia tego jest mało czytelna i ciężko wyciągnąć informacje za cały sezon.

Nowi gracze będą widzieli, jaki koszt generuje dany zawodnik, zwłaszcza jeśli kupują „dziadka” z wysokim CU, a dla starszych graczy będzie to ciekawa forma do analizy kosztów utrzymania klubu, czy chociażby sprawdzenie ile kosztuje utrzymanie zawodników, którzy i tak nie jeżdżą.

Myślę, że to rozwiązanie miałoby w przyszłości duży sens, gdyby doszło do zmian w module finanse i trzeba by bardziej pilnować kasy 🙂

Wegli96, PanKleks and 4 other users have reacted to this post.
Wegli96PanKleksSebaandy.bdgSilvo_Raven_

Masz dobre wnioski Black😉 Obecnie finanse są praktycznie nie dotykające zawodników. Równie dobrze mógłbyś mieć 30 zawodników w kadrze bo aspekt finansowy u graczy, którzy grają dłużej jest  mało odczuwalny. 
Ten temat chcemy urealnić, dobry zawodnik/skład musi kosztować. Obecnie jesteś w stanie wygenerować 20 ml zysku w perspektywie sezonu (nagrody z turnieju par, nagrody za ligę, organizacja spotkań ligowych itp). Nierealne w żużlu także weźmiemy się za to 😎

Araispeed, PanKleks and 5 other users have reacted to this post.
AraispeedPanKleksSebaBlackboyandy.bdgSilvo_Raven_

A może wprowadzić coś, o czym już chyba była gdzieś tu mowa, czyli przedłużanie transferów z danymi zawodnikami i rozbudową transferów, o ile to realne o wypożyczenia?

Araispeed and RadoCMG have reacted to this post.
AraispeedRadoCMG