Dodatkowe statystyki w SM
Cytat z Admin data 2023-02-09, 18:06:01W najbliższym czasie chcemy wzbogacić grę o dodatkowe statystyki. Dlatego prośba o wpisanie Waszych propozycji. Nie gwarantuję, że wszystkie uda się wdrożyć. Wiemy jednak wszyscy, że jest taka potrzeba. Wpisujcie proszę Wasze propozycje w tym wątku.
2
+Wszystko co jest związane z rezerwami bo zawodnicy jam jeżdżący mają kilkusezonową czarną dziurę.
9
+Stare tabele ligowe poszczególnych lig tak by każdy mógł sobie posprawdzać swoje wcześniejsze sezony.
7
+Historia transferów – aby po niej łatwiej sprawdzać gdzie obecnie jeździ sprzedany zawodnik i jakie postępy poczynił.
3
+Bardzo dobra inicjatywa. Rozwinę to co napisał Radziu: statystyki meczów historyczne: możliwość przejrzenia spotkań między wybranymi drużynami przynajmniej 3 sezony wstecz, albo statystyki wszystkie historyczne drużyn w spotkaniach o punkty: ilość wygranych, remisów i porażek z podziałem na dom i wyjazd i na drużyny z jakimi osiągnęły określony wynik, np. drużyna A w spotkaniach o punkty z drużyną B ma bilans 3 zwycięstwa 1remis i 4 porażki, w tym u siebie 3-1-0, a na wyjeździe 0-0-4.
1
1
3
+Również dołączam się do propozycji Radzia. Nawet już kiedyś o tym myślałem dlaczego nie można cofnąć się choćby o sezon czy 2 podpatrzeć statystyki.
3
+Dodałbym historię składów z poprzednich sezonów. Statystyki zespołu rezerw, o czym wspomniał już Thorgal.
1
+Jakby się dało, po kliknięciu w statystyki zawodnika, zobaczyć wykres, jak poszczególne cechy/umiejętności zmieniały się z sezonu na sezon, byłoby pięknie. Jeszcze dodałbym rankingi zawodników z podziałem na roczniki. Chciałbym zobaczyć, jak moje młode talenty wypadają na tle rówieśników z innych zespołów, choć zdaję sobie sprawę, że jakość posiadanych motocykli będzie mocno wpływać na wyniki.
3
+Z konta małżonki mi się napisało, ale dodam jeszcze, że w rankingu IPS chętnie bym zobaczył obok ilości zdobytych punktów średnią biegową zawodnika.
1
1
+Może statystyki zakupu i wydawania SC? Chyba całą resztę opisali poprzednicy.
+
W najbliższym czasie chcemy wzbogacić grę o dodatkowe statystyki. Dlatego prośba o wpisanie Waszych propozycji. Nie gwarantuję, że wszystkie uda się wdrożyć. Wiemy jednak wszyscy, że jest taka potrzeba. Wpisujcie proszę Wasze propozycje w tym wątku.
Wszystko co jest związane z rezerwami bo zawodnicy jam jeżdżący mają kilkusezonową czarną dziurę.
Stare tabele ligowe poszczególnych lig tak by każdy mógł sobie posprawdzać swoje wcześniejsze sezony.
Historia transferów – aby po niej łatwiej sprawdzać gdzie obecnie jeździ sprzedany zawodnik i jakie postępy poczynił.
Bardzo dobra inicjatywa. Rozwinę to co napisał Radziu: statystyki meczów historyczne: możliwość przejrzenia spotkań między wybranymi drużynami przynajmniej 3 sezony wstecz, albo statystyki wszystkie historyczne drużyn w spotkaniach o punkty: ilość wygranych, remisów i porażek z podziałem na dom i wyjazd i na drużyny z jakimi osiągnęły określony wynik, np. drużyna A w spotkaniach o punkty z drużyną B ma bilans 3 zwycięstwa 1remis i 4 porażki, w tym u siebie 3-1-0, a na wyjeździe 0-0-4.
Również dołączam się do propozycji Radzia. Nawet już kiedyś o tym myślałem dlaczego nie można cofnąć się choćby o sezon czy 2 podpatrzeć statystyki.
Dodałbym historię składów z poprzednich sezonów. Statystyki zespołu rezerw, o czym wspomniał już Thorgal.
Jakby się dało, po kliknięciu w statystyki zawodnika, zobaczyć wykres, jak poszczególne cechy/umiejętności zmieniały się z sezonu na sezon, byłoby pięknie. Jeszcze dodałbym rankingi zawodników z podziałem na roczniki. Chciałbym zobaczyć, jak moje młode talenty wypadają na tle rówieśników z innych zespołów, choć zdaję sobie sprawę, że jakość posiadanych motocykli będzie mocno wpływać na wyniki.
Z konta małżonki mi się napisało, ale dodam jeszcze, że w rankingu IPS chętnie bym zobaczył obok ilości zdobytych punktów średnią biegową zawodnika.
Może statystyki zakupu i wydawania SC? Chyba całą resztę opisali poprzednicy.
Cytat z darek.bo data 2023-02-14, 19:22:01Mi się marzy, żeby dało się poznać talent zawodnika. Może po ukończeniu wieku młodzika taka informacja mogłaby się pojawiać w jego „teczce”. W końcu po pięciu latach treningów i nierzadko licznych startów trener powinien się zorientować, jakim talentem dysponuje podopieczny. Myślę, że taka statystyka powinna się znaleźć w grupie danych widocznych tylko dla menagera. Może się to wydawać błahostką, ale w moim odczuciu taka zmiana dodałaby dodatkowych emocji i „miodności” grze.
Mi się marzy, żeby dało się poznać talent zawodnika. Może po ukończeniu wieku młodzika taka informacja mogłaby się pojawiać w jego „teczce”. W końcu po pięciu latach treningów i nierzadko licznych startów trener powinien się zorientować, jakim talentem dysponuje podopieczny. Myślę, że taka statystyka powinna się znaleźć w grupie danych widocznych tylko dla menagera. Może się to wydawać błahostką, ale w moim odczuciu taka zmiana dodałaby dodatkowych emocji i „miodności” grze.
Cytat z Adis data 2023-03-04, 16:09:55Możliwość zobaczenia statystyk tylko juniorów w poszczególnych ligach po wejściu w tabelę.
Możliwość zobaczenia statystyk tylko juniorów w poszczególnych ligach po wejściu w tabelę.
Cytat z Arbomaniak data 2023-03-04, 20:43:45Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą darek.bo.Moim zdaniem miodności grze dodaje właśnie ta niepewność jakim talentem dysponujemy,widzimy przyrosty widzimy starty jakieś wnioski poparte wypracowanym doświadczeniem jesteśmy w stanie wyciągnąć ale to ostatecznie my musimy wykazać się intuicją a nie pewnością,że warto w danego zawodnika zainwestować.Kto potrzebuje pewności może zawsze losować tylko tych z wdocznym talentem.Pozdrawiam.
Pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą darek.bo.Moim zdaniem miodności grze dodaje właśnie ta niepewność jakim talentem dysponujemy,widzimy przyrosty widzimy starty jakieś wnioski poparte wypracowanym doświadczeniem jesteśmy w stanie wyciągnąć ale to ostatecznie my musimy wykazać się intuicją a nie pewnością,że warto w danego zawodnika zainwestować.Kto potrzebuje pewności może zawsze losować tylko tych z wdocznym talentem.Pozdrawiam.
Cytat z darek.bo data 2023-03-05, 07:55:29Ale to, co proponuję, to połączenie niepewności (przez pierwsze pięć sezonów) i ewentualnej radości, że intuicja nas nie zawiodła. Można zamiast wieku przyjąć na przykład technikę jazdy, jako kryterium pozwalające poznać talent. Kiedy będziemy inwestować w rozwój zawodnika i osiągnie on maksymalną wartość tego parametru, moglibyśmy zostać nagrodzeni dodatkową statystyką. Ja selekcję zaczynam już od 10-latków i najmłodsi o ile mają przyzwoite parametry są zawsze w pierwszym sezonie sprawdzani. Z moich doświadczeń wynika, że nie zawsze talent ma największe znaczenie i nie inwestuję w rozwój samych dziesiątek. Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju tylko z tego powodu i na odwrót, jeśli u przeciętniaka odsłoni się talent 10, nie zacznę nagle w niego inwestować. Dlatego nie chodzi mi o dodatkową wskazówkę dla managera, ale raczej o zaspokojenie ciekawości, która w moim przypadku jest duża :). Dzięki za konstruktywny wpis i pozdrawiam.
Ale to, co proponuję, to połączenie niepewności (przez pierwsze pięć sezonów) i ewentualnej radości, że intuicja nas nie zawiodła. Można zamiast wieku przyjąć na przykład technikę jazdy, jako kryterium pozwalające poznać talent. Kiedy będziemy inwestować w rozwój zawodnika i osiągnie on maksymalną wartość tego parametru, moglibyśmy zostać nagrodzeni dodatkową statystyką. Ja selekcję zaczynam już od 10-latków i najmłodsi o ile mają przyzwoite parametry są zawsze w pierwszym sezonie sprawdzani. Z moich doświadczeń wynika, że nie zawsze talent ma największe znaczenie i nie inwestuję w rozwój samych dziesiątek. Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju tylko z tego powodu i na odwrót, jeśli u przeciętniaka odsłoni się talent 10, nie zacznę nagle w niego inwestować. Dlatego nie chodzi mi o dodatkową wskazówkę dla managera, ale raczej o zaspokojenie ciekawości, która w moim przypadku jest duża :). Dzięki za konstruktywny wpis i pozdrawiam.
Cytat z Arbomaniak data 2023-03-05, 09:58:05Ok rozumiem Twoją ideę:) Nadal jednak obstawałbym przy tym żeby to pozostało niedopowiedziane. Podobnie jak w realu to czy kogoś nazwalibysmy wybitnym talentem nie sprawi ze on się nim stanie umówmy sie że ma predyspozycje bo otoczenie dostrzega cechy które sa znamiennne dla bycia najlepszym.Z resztą zawsze to jest subiektywne odczucie kazdego z oceniających.Tutaj robimy to my.Jeżeli natomiast zależy tylko na ciekawosci to niech ten talent pokaze sie po skonczonej karierze;)Wtedy od pierwszych wniosków z tego plynących do przekucia w realizacje minie własciwy grze managerskiej czas;)
Ok rozumiem Twoją ideę:) Nadal jednak obstawałbym przy tym żeby to pozostało niedopowiedziane. Podobnie jak w realu to czy kogoś nazwalibysmy wybitnym talentem nie sprawi ze on się nim stanie umówmy sie że ma predyspozycje bo otoczenie dostrzega cechy które sa znamiennne dla bycia najlepszym.Z resztą zawsze to jest subiektywne odczucie kazdego z oceniających.Tutaj robimy to my.Jeżeli natomiast zależy tylko na ciekawosci to niech ten talent pokaze sie po skonczonej karierze;)Wtedy od pierwszych wniosków z tego plynących do przekucia w realizacje minie własciwy grze managerskiej czas;)
Cytat z RadoCMG data 2023-03-05, 11:14:18„Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju” tu mnie Darek zaciekawiłeś, bo wg mnie poniżej 9 talentu nie ma sensu inwestować w zawodnika. Kiedyś w dawnych czasach każdy takich w składzie miał, ale obecnie większość nie bez powodu szuka 10. Sam zawodnik to suma wszystkiego po trochu także sam talent niczego nie gwarantuje, ale też wiadome jest, że 6 czy 8 będzie po prostu słabsza nawet jak go rozwinie się na max.
Sam talent powinien się pojawiać po jakimś czasie – nie widzę sensu tego ukrywać np. po skończeniu wieku młodzieżowca i wtedy menago będzie wiedział na czym stoi.
„Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju” tu mnie Darek zaciekawiłeś, bo wg mnie poniżej 9 talentu nie ma sensu inwestować w zawodnika. Kiedyś w dawnych czasach każdy takich w składzie miał, ale obecnie większość nie bez powodu szuka 10. Sam zawodnik to suma wszystkiego po trochu także sam talent niczego nie gwarantuje, ale też wiadome jest, że 6 czy 8 będzie po prostu słabsza nawet jak go rozwinie się na max.
Sam talent powinien się pojawiać po jakimś czasie – nie widzę sensu tego ukrywać np. po skończeniu wieku młodzieżowca i wtedy menago będzie wiedział na czym stoi.
Cytat z darek.bo data 2023-03-05, 17:45:56„„Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju” tu mnie Darek zaciekawiłeś, bo wg mnie poniżej 9 talentu nie ma sensu inwestować w zawodnika. Kiedyś w dawnych czasach każdy takich w składzie miał, ale obecnie większość nie bez powodu szuka 10. Sam zawodnik to suma wszystkiego po trochu także sam talent niczego nie gwarantuje, ale też wiadome jest, że 6 czy 8 będzie po prostu słabsza nawet jak go rozwinie się na max.”
Z tą siódemka, czy ósemką to tylko teoretyzowałem. Osobiście od skauta nigdy nie wybrałem zawodnika z odsłonionym talentem niższym niż 9 (zetknąłem się z przypadkami dziewiątek lepszych niż dziesiątki z porównywalnymi lub nawet trochę lepszymi parametrami), ale mam wielu zawodników z talentem niewiadomym. Wybrałem ich ze względu na dobre statystyki i przynajmniej przyzwoite przyrosty. Jak się da, to dorzucam jakąkolwiek dziesiątkę, ostatecznie dziewiątkę z danego rocznika i porównuję, czy ten z niewiadomym talentem nie odstaje. Porównuje też w parach i lidze z młodzikami przeciwników znanych z dobrego szkolenia. Bardzo chętnie bym się przekonał, czy warto szkolić tych z mniejszymi talentami, jeśli maja wyjątkowo dobre parametry.
„„Jeśli dobry zawodnik okaże się ósemką lub siódemką, nie zarzucę jego rozwoju” tu mnie Darek zaciekawiłeś, bo wg mnie poniżej 9 talentu nie ma sensu inwestować w zawodnika. Kiedyś w dawnych czasach każdy takich w składzie miał, ale obecnie większość nie bez powodu szuka 10. Sam zawodnik to suma wszystkiego po trochu także sam talent niczego nie gwarantuje, ale też wiadome jest, że 6 czy 8 będzie po prostu słabsza nawet jak go rozwinie się na max.”
Z tą siódemka, czy ósemką to tylko teoretyzowałem. Osobiście od skauta nigdy nie wybrałem zawodnika z odsłonionym talentem niższym niż 9 (zetknąłem się z przypadkami dziewiątek lepszych niż dziesiątki z porównywalnymi lub nawet trochę lepszymi parametrami), ale mam wielu zawodników z talentem niewiadomym. Wybrałem ich ze względu na dobre statystyki i przynajmniej przyzwoite przyrosty. Jak się da, to dorzucam jakąkolwiek dziesiątkę, ostatecznie dziewiątkę z danego rocznika i porównuję, czy ten z niewiadomym talentem nie odstaje. Porównuje też w parach i lidze z młodzikami przeciwników znanych z dobrego szkolenia. Bardzo chętnie bym się przekonał, czy warto szkolić tych z mniejszymi talentami, jeśli maja wyjątkowo dobre parametry.