Forum Speedway Manager

lub Zarejestruj się aby założyć posty i tematy.

ANKIETA – Czy Gatto i PO2IOMA, jako właściciel gry, powinni nadal brać czynny udział w rywalizacji Speedway Manager?

Czy Gatto i PO2IOMA, jako właściciel gry, powinni nadal brać czynny udział w rywalizacji Speedway Manager?
Tak
Nie
Page 1 of 5Next

Siema Managerowie 🙂
W związku z informacjami jakie do nas docierają, iż jako właściciele gry możemy manipulować grą, i tym samym swoimi drużynami czy też wpływać „ręcznie na wynik rywalizacji w Speedway Manager. Zarzuty z jakim się spotkaliśmy w ostatnim czasie:

• Jako właściciel mamy przewagę nad innymi i ją wykorzystujemy, bo niby znamy kod gry,
  • Jesteśmy podejrzani, że na przykład zawodnik John Wick u PO2IOMY nie jest wytrenowany tylko rzekomo podkręcony „ręcznie” 
  • Nawiązując do pytania (swoją drogą dobrego pytania) pod ostatnim magazynem dotyczącym taktyki, https://www.youtube.com/watch?v=fCSs5KdezKU&t=805s

Tym samym chcemy oddać Wam głos w tej sprawie, poznać opinię jak największej ilości graczy. Dlatego zwracamy się z pytaniem “Czy Gatto i PO2IOMA, jako właściciel gry, powinni nadal brać czynny udział w rywalizacji Speedway Manager?”

PO2IOMA, Daniol and _Raven_ have reacted to this post.
PO2IOMADaniol_Raven_

Tutaj wrzucam pytanie z YT oraz naszą odpowiedź. 

Pytanie:
„Interesuje mnie skąd bierzecie wiedzę do analiz. Jesteście właścicielami gry więc możecie mieć dostęp do pełnego kodu bez ograniczeń. Czy wnioski jakie wyciągacie są na podstawie analizy kodu, czy może zleciliście analizę kodu rozgrywki, czy przystępujecie z perspektywy gracza jak wszyscy inni. Czy jako właściciele uzyskujecie przewagę nad pozostałymi graczami?”

Odpowiedź:
„Analiza jest z punktu widzenia Managera. Analiza danych, wyników, biegów, przyrosty na treningach ird, itp. Tylko wtedy ma to sens. Chcemy pokazać, że wiele rzeczy można wnioskować na w/w danych. Tylko trzeba je czytać, porównywać, oglądać biegi oraz inne mecze, nie tylko swojej drużyny. Dodatkowo są też nasze przypuszczenia. Zero w tym kodu gry. Zresztą nie zaglądamy do niego, to kwestia programisty. W kodzie meczu, jak mówiliśmy w magazynie, jest wszystko brane pod uwagę, do tego występuje losowość jak dyspozycja dnia, nie ma szans rozkminić tego po kodzie. Rozgrywka meczowa jest wynikiem decyzji danego Managera, nie kodu. Przyznam szczerze, że twórca tej gry miał konkret łeb, aby to tak zaprojektować. W tym zakresie należy mu oddać szacun. Pytanie Ollo czy nasze analizy są pomocne? Zakładamy, że gro Managerów mają inne spojrzenie i to nie jednokrotnie trafne. W tych programach będziemy dzielić się tylko swoimi doświadczeniami, które nie gwarantują sukcesu dla każdej drużyny.”

PO2IOMA, Daniol and 3 other users have reacted to this post.
PO2IOMADanioljospen_Raven_Arek2009

Drodzy,

John Wick i Kai Vegeta są zbudowani identycznie, poza nawierzchniami bo Wick ma grząską a Vegeta normalną. Oczywiście są te kreatory ale budowane w dwóch różnych „systemach” szkoleniowych, dla zainteresowanych wrzucę: już widzę że można to zrobić lepiej 😉

Co do wpisu Damiana: Nic dodać, nic ująć 🙂 głosujcie 😀

POZDRO !!!

Ryba, Gatto and 3 other users have reacted to this post.
RybaGattoDanioljospen_Raven_
M.A.G.

Najlepszy gracz w historii tej gry niejaki Arai (zapewne zdecydowana większość wie o kim mowa) zrobił kiedyś eksperyment. 

Adepta którego wcielił do zespołu, oczywiście z talentem 10 „katował” w WSZYSTKICH MOŻLIWYCH ZAWODACH! Codziennie trening punktowany, zawody par i Ips, oczywiście odnowa zawsze wtedy kiedy była potrzebna tak aby przyrosty były zawsze MAKSYMALNE! I co? I nigdy tenże zawodnik NIE ZBLIŻYŁ SIĘ do takich wyśrubowanych parametrów jakie ma obecnie zawodnik JOHN WICK gracza Poziomy! Większość zapewne wie ,e istnieję blokada na przyrosty w przypadku gdy zawodnik osiągnie jakiś poziom w danym wieku (widać to po przyrostach na treningach) więc według mojej ale nie tylko bo też innych mocno znających tą grę ( w tym wyżej wymienionego Araia) NIEMOŻLIWE JEST osiągnąć takie parametry w takim wieku jakie obecnie ma zawodnik WICK gracza Poziomy… Skoro już o Poziomie wspomniałem to chcę zaznaczyć,że ten człowiek praktycznie nie miał pojęcia JESZCZE JAKIEŚ +/- 1-1.5 ROKU TEMU o sporcie jakim jest żużel ( wiem to bo pamiętam jak tłumaczyliśmy mu podstawowe zasady i inne zagwozdki które mają miejsce w tym sporcie na naszym prywatnym, wewnętrznym komunikatorze gdyż w tamtym czasie razem współpracowaliśmy nad rozwojem gry,a Pozioma był nową twarzą w „ekipie”

Sama gra też była dla niego „czarną magią” chociaż nie można mu było odmówić zapału i czystej zajawki na grę jak również chłonął wszystkie rady i podpowiedzi od nas a głównie właśnie od Araia. 

Pozioma według mojej wiedzy ma dostęp do modułu gry i teoretycznie ma techniczne możliwości „podkręcić” sobie zawodnika albo wpłynąć na np blokady przyrostów… Lub ich brak. Zaznaczam ,że nie mam żadnych dowodów ani nigdy nie słyszałem żeby kiedykolwiek coś z tym przywilejem robił więc nie jest moim zamiarem sugerować że było/jest inaczej ale znamienne jest,że w przypadku jak się rozstawaliśmy i powiedziałem, że będę patrzył im na ręce to… Dostałem bana na czat w grze 😂

Wszystko co tu napisałem jest zgodne z moją wiedzą jak i kilkoro innych bardzo znanych graczy więc z czystym sumieniem mogę się na nich powołać żeby potwierdzili moje słowa. 

Sami proszę oceńcie czy taki ktoś jak Pozioma jest wybitnym geniuszem tej gry i znalazł coś co pozwala mu szkolić na niebywałym poziomie (sick!) zawodników czy jednak powód jest bardziej… Przyziemny:) 

Pozdrawiam Ryba 

PO2IOMA, Daniol and 5 other users have reacted to this post.
PO2IOMADaniol_Raven_Mariuszrecha81BML93Sebek

Zapomniałeś dodać że na komunikatorze wewnętrznym dzieliłem się co sezon printscreenami z jego przyrostami i jakoś wtedy nie widziałeś problemu. Aaaa zapomniałbym żaden z Was tego nie widział ale jak pisałem co robię i jak robię i jak szkole to od każdego z Was była beka, heheszki w moją stronę bo się nie znam na żużlu.

To jest gra managerska nie Żużel.

Czysta hipokryzja w Twoim wykonaniu.

Nie odnoszę się więcej do tego tematu.

POZDRO !!!!

Gatto, Daniol and 3 other users have reacted to this post.
GattoDaniol_Raven_Mariuszvizz
M.A.G.

Mówimy o obecnych przyrostach a nie wtedy, nie pisałeś zresztą nic odkrywczego więc tym bardziej poziom Wicka jest zaskakujący;) 

Do reszty się nie odniesiesz powiadasz? Ciekawe czemu?  :))

Gatto, Daniol and 2 other users have reacted to this post.
GattoDaniolMariuszvizz

hmm

Gatto and Daniol have reacted to this post.
GattoDaniol

Vegeta miał technikę startu w wieku 20 lat na poziomie 95!!!  Ty masz 91 w wieku 21 lat, z całym szacunkiem ale ten zawodnik jest jak każdy inny mocno trenowany ale nawet nie ma co podskakiwać do Vegety czy Wicka w tych parametrach 

Gatto and Daniol have reacted to this post.
GattoDaniol

https://speedwaymanager.pl/stadiums/16000-black-torun

Zobaczcie jaki czas wykręcił Vegeta na tym torze…

8 lat temu:) więc był jeszcze adeptem 

Dodam tylko,że na takiej długości i nawierzchni świetnym czasem jest już 60.00 sekund, tylko największe, bardzo doświadczone kozaki wykręcali lepsze czasy a Vegeta mial tu 14 lat:)

Page 1 of 5Next